Šta je novo?

digitalac za caleta :)

marko_84

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2004
Poena
350
Chao 🙂

Ovako, treba mi digitalac koji ispunjava sledece uslove:

1. Dobra automatska podesavanja...drugim recima, samo kliknes...white balance i slicno, blic..
2. Da ima pristojan opticki zum (i ok digitalni)
3. Ok snima video

E sad, posto ja prilicno tanak sa ovom tematikom, da vas pitam..Postoje li aparati koji mere daljinu do fokus tacke? Npr, slikam neki odzak, koji je na 20 metara, da aparat oceni da je 20 metara u pitanju, i taj podatak upise NA sliku? Cale mi je urbanista, pa bi mu ovo prilicno dobro doslo 🙂

Sta je najbolje uzeti do 200e, da se uklapa u ovo, a da je nabavljivo u Bg? 🙂

cisto sumnjam da postoji takav fotoaparat, a pogotovo za 200e.

ako izuzmemo to upisivanje daljine, mislim da je best buy Canon sx100

Chao 🙂

Postoje li aparati koji mere daljinu do fokus tacke? Npr, slikam neki odzak, koji je na 20 metara, da aparat oceni da je 20 metara u pitanju, i taj podatak upise NA sliku? Cale mi je urbanista, pa bi mu ovo prilicno dobro doslo 🙂

Care moj, pa gde nadje ovo ?? 🙂) odlicna ideja da se napravi sprava 😉

kontao sam kao oni vojni dvogledi 🙂

Ma moje je da pitam ako nemam pojma, vase da mi skrenete paznju da nemam pojma 🙂 🙂 🙂

Ma de ima tako nesto. Ne znam kako bi mogao da ocenjuje udaljenost do nekog predmeta osim da ima u sebi sonar, a tako nesto ne verujem da bi stalo u portable digitalac i ne bi sigurno kostalo 200 evra 🙂

Laserski daljinomer? 🙂
Naravno, nije mu mesto unutar aparata, ali bi opušteno stao.

pretece me zub 🙂

i ja bih isao na canona...

kupis nesto jefitno + laserski daljinomer, pa kad izmeri - nek slika i rezultat 🙂
a onda sve to posaljes npr. canonu pa nek spoje.
mada, moguce je da neki vojni dvogledi imaju tako nesto (sa sve snimanjem). uostalom, slicnu skalameriju ima policija, kad te snimi i radarom i digitalcem pa na fotki pise na kojoj si udaljenosti uhvacen.

Ma kakav bre crni daljinomer. Kupi caletu ixus-a za dzep i ima da peva. Zaboravice i daljinomer i sve.

U kojim i kako to funkcioniše ?

Pa to su mehanichki daljinomeri koji nisu bash precizni, nemaju sitne podeoke vec mozesh otprilike da znash koja je razdaljina. A sad kad je krenula pricha o ovome, mislim da neki program moze tachno da kaze na koliko metara je fokus, iz exifa, ali me to uopshte nije interesovalo pa sad ne mogu da se setim.

I to funkcionishe vrlo jednostavno, pri konstrukciji objektiva su izmerili/izracunali gde je fokus na kom polozaju prstena i to jednostavno obelezili 🙂

http://a.img-dpreview.com/lensreviews/nikon_70-200_2p8_vr_n15/Images/70-200s.jpg

Poslednja izmena:
Pa to su mehanichki daljinomeri koji nisu bash precizni, nemaju sitne podeoke vec mozesh otprilike da znash koja je razdaljina. A sad kad je krenula pricha o ovome, mislim da neki program moze tachno da kaze na koliko metara je fokus, iz exifa, ali me to uopshte nije interesovalo pa sad ne mogu da se setim.

Da ovo kapiram - aparat fokusira, a ti pogledaš na koliko metara je fokus, nego ja sam pomislio da postoji nešto što izmeri daljunu do nekog objekta (daljinomer u pravom slislu reči - npr. laserski), pa onda "kaže" objektivu na koliko m da namesti fokus.

Mada ovo je verovatno SF 🙂

Ajm bek 🙂

Enivej, cale i ja samo malo diskutovali i dosli do zakljucka da je kvalitet video zapisa zesce bitan...

samsung digimax wb500, koji sam vec pominjao, snima 1280x720 u 30fps...Jel to nije complete junk od aparata, cale se nece baviti umetnickom fotografijom...on i keva dosta putuju po svetu, pa da zabeleze momente (caletu je zoom mnogo bitan 🙂 )

ДИГИТАЛНИ ФОТОАПАРАТ
10,2 МЕГАПИКСЕЛА
SCHNEIDER-KREUZNACH ОПТИКА СА 24 MM WIDE ШИРОКОУГАОНИМ ОБЈЕКТИВОМ
10X ОПТИЧКИ ЗУМ
ДВОСТРУКА СТАБИЛИЗАЦИЈА СЛИКЕ(OIS+DIS)ОПТИЧКА И ДИГИТАЛНА
МАНУАЛНА КОНТРОЛА
2,7” LCD
ВИДЕО ЗАПИС СА ЗВУКОМ 1280X720/30FPS
BEAUTY SHOT ИСПРАВЉА НЕДОСТАТКЕ И ДАЈЕ БЕСПРЕКОРАН ИЗГЛЕД ЛИЦА
FACE DETECTION ТЕХНОЛОГИЈА
30 МB ИНТЕРНЕ МЕМОРИЈЕ
SDHC MEMOРИЈСКА КАРТИЦА ДО 8GB
LY-JON БАТЕРИЈА +ПУЊАЧ

Taj Samsung je vrlo dobar, najveca mana mu je to shto malo preteruje sa obradom fotki pa chesto reprodukcija boja i nije najvernija, mada ce to nekom da se svidi da ima sve gotovo 🙂

Nazad
Vrh Dno