Šta je novo?

Digitalac oko 10k din

TwistedMind

Čuven
Učlanjen(a)
30.05.2009
Poena
715
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i5-13600KF & Noctua NH-D15S chromax.black
Matična ploča
Gigabyte Z790M AORUS ELITE AX
RAM
Corsair VENGEANCE 32GB (2 x 16GB) DDR5 6000MHz C36
GPU
ASRock RX 6700 XT Challenger Pro 12GB OC
Storage
1TB Samsung 990 PRO NVMe M.2 SSD
Zvuk
FiiO K7 + HiFiMan Sundara, Soundpeats H1 TWS
PSU
Seasonic Prime PX 850W Platinum
Kućište
Cooler Master Storm Trooper
Monitor
2x ASUS MG279Q
Miš & tastatura
Logitech G502 LIGHTSPEED & Asus ROG Falchion MX Brown
Ostale periferije
Playstation 5
Mobilni telefon
Xiaomi 14
Pametni uređaji
Mobvoi TicWatch Pro 3 Ultra GPS
Pristup internetu
  1. Optički internet
Koji? Ili mozda bolje pitanje koji ne?
Znam da u ovom segmentu nema nekih dobrih aparata i ne ocekujem cuda. Samo je bitno da ne bude djubre koje pravi mutne slike. Aparat je potreban za usputno slikanje na poslovnom putovanju.

Potpuno svejedno, uđi u prvi supermarket i kupi.

Ja bih porazmislio o nekom polovnom aparatu za taj skroman budžet - šanse su mnogo veće da ćeš da nađeš nešto pristojno.

Dodaj 2000 rsd i kupi Canon ixus 105. Pravi i vise nego pristojne fotke+alu kuciste/slim dizajn
41gEegyH3sL.jpg

Bilo koji Canon koji se uklapa u ovaj budzet. Probao sam A4XXX seriju i one Nikone do 100e, razlika je ogromna- stvarno se osramotio Nikon sa modelima u ovoj klasi, narodski receno- sivkaste fotografije, dosta suma itd.
A ostale ne bih komentarisao ;)
Mada mozes da poslusas i John-a ali tu je uvek ono: ''jos 1000 din, 2000 din..'' :smoke:

http://www.itsvet.com/proizvod/canon-powershot-a1200/comp_tehn_camera/29/1001

Ovaj nisam probao ali nema sa Canonom nekog spec. rizika ;)

Ili sacekaj drivera za savet.

Poslednja izmena:
Nedavno sam imao slicnu dilemu, i na kraju sam uzeo Fuji ax200, i za manje od 10000 ovo je otprilike najbolje sto moze da se uzme. Canone sam razmatrao, i cene im dosta variraju od radnje do radnje, a cuo sam da canoni po supermarketima dolaze iz slovenije (canon adria), i da su nesto slabiji od canona iz ostalih radnji, ali su i par hiljada jeftiniji.

Ima polovnih Canona starih par godina po oglasima vec od 60 evra, i zaista su primetno bolji nego ovi novi do 100 evra, ali meni je sada bio potreban aparat koji lako staje u dzep, i lagan pa sam uzeo fuji ax200, a ovi polovni canoni su dosta tezi, i siri

Drugar kupio za 9500,00 din FUJI AX380.
Digital Camera 16.0 M. pixel, 5xzoom, Picture Stabilization, 3.0″ LCD, 720p Movie Recording....
Neverovatan aparat za te pare, a videh da postoji i AX300 za 8500,00 din, isti kao prethodni sa 14Mpix.

Ove godine Fuji će biti hit, uz sve to imaju i novu generaciju čipova (ne bi znao više o tome da kažem).

gde je uzeo ax380?
edit: ok, vidim sada u par radnji iako ih nema na itsvetu.

kakve su slike?

Poslednja izmena:
I ja sam, ona nikon socijalna ''L'' serija, svaki canon sa slicnom cenom je 20x bolja kupovina.

da ne otvaram novu temu samo da vas pitam sta mislite o canon a495? kosta 6390din, a treba mi za sestru, video sam slike sa a470 i mislim da su pristojne a kontam da bi a495 trebao biti bolji. i jesu li ovi a1200 i a2200 toliko bolji koliko kostaju(duplo vise)?

U kom Mercatoru, tj. gde?

Nazad
Vrh Dno