Šta je novo?

Digitalac ~200e, sta?

OCz

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
25.11.2007
Poena
439
Gledam malo teme, ali, ne razumem se uopste i ne znam sta da kupim ..
Mislim da bi mogao izdvojiti do 200e mada ako moze i jeftinije a da zadovoljava moje uslove sto da ne :)

A uslovi su, pa gledam malo ortakovog Canon-a A530 i ovako mi ne deluje lose, ima valjda 5 megapixel-a i kvalitet slike je poprilicno dobar ali, uzeo bi ako moze za ovu kintu nesto jos bolje ..

Bitno mi je da :

1. Nije veliki, znaci sto manje to bolje, neka normalna velicina ( kutija za gicare npr. ) mislim nista super malo ali, samo da nije nesto vece od proseka znaci ..

2. ~8 Megapixel-a ?? tj. ono sto mi je bitno je da npr. se ne razlazu boje ako ima puno svetala ( npr. koncerti idt .. )

3. Da ima dobar snimak, kolika je ~ rezolucija ?? i tu takodje da je snimak kvalitetan, da nema razlaganja boja i da je zvuk neki ok ..

4. Da se pod zumom ne gubi kvalitet, pricam o ~ 4x zoom-u, na dalje od toga predpostavljam da za ove pare ne moze :)

Imate li nekih preporuka ? Uglavnom insteresuje me sta bi zadovoljilo moje uslove ako i izuzmemo cenu ? normalno ne nesto od 500e ...
I drugo, sta je onda best buy za te pare a da zadovoljava uslove ?

Možda Canon Ixus 75?! Ja ga merkam duže vreme...

Kol'ko sam ja tebe razumeo, tebi bi bio OK neki aparat veličine A530? Ako je odgovor da, onda za te pare (pa i za veće) teško da možeš da nađeš nešto bolje od Canona A720 IS.

Moja preporuka samsung nv8.
Ima i auto i manuelne kontrole,nije skup,pravi VEOMA dobre fotke,ne gubi kvalitet na zumu,etc...
PS:Ja ga koristim:D

Oba Canon Ixus 75 i A720 IS mi lepo izgledaju.

Uglavnom da, treba mi nesto nazovimo pocket-size, da moze znaci u dzep da se stavi, da se prosvercuje u gace ako treba - bez ozbira dal smesno zvuci :) i tako to ..

Za sada znaci A720 IS mi se svidja bas po specifijacijama, bilo bi mi jako korisno ako neko zna gde mi mogao videti eventualo sample ili nesto slicno video snimaka ovih aparata ili jos nekih ?
Takodje ne znam ni na kom sajtu da trazim, gledam cene idt. jer sam ovde totalno ne upucen ..

Pa meni se svidjaju sva tri, mozda najvise naginjem A720 IS jer je 8 megapixel-a, a Ixus 75 je 7.1 ili mozda bez obzira gresim ..
NV8 isto lepo izgleda ..

Pa sta je onda najbolje od ova 3 ? cene ? gde da pogledam ?

Hvala za sada na svom trudu :)

Možda Olympus mju 840?

http://www.cameras.co.uk/reviews/olympus-mju-840.cfm

I da pitam drajvera valja li čemu ovaj jer planiram da ga kupim i ne zahtevam ništa specijalno niti se nadam ne znam čemu za te pare ali mi se svideo po izgledu, veličini, a i specifikacije mu nisu loše na papiru hm? :D

Kako si doshao do zakljuchka da specifikacije nisu loshe :) Ne znam poshto je taj olympus, ali svaki Ixus ga shamara u klasi kvalitetom fotki, a i izgledom ako ti je to bitno :) Jednostavno Canon ima najbolji senzor i na sve to najbolje zna da obradi fotku unutar aparata, tako da ovaj Olympus nema nikakve shanse.

Da, ali složićeš se da je ipak malo preglomazan za to da se "prošvercuje u gaćama". Doduše, ne bih ja ni Ixus stavljao u gaće. :d

Ne znam, pre neki dan sam uzeo A720 u ruku i reko kako se bre ovo drzi :d Delovao mi manje od mobilnog :)

Pa jeste on mali, ali Ixus je 'ultramali' pa moze da ti stane u dzep od koshulje :)

Ixus je obichan idi0t, dok A720 ima full manuelne komande i mnogo vishe mogucnosti.

Poslednja izmena:
720 nije nešto veliki al je sigurno širi/deblji od Ixusa. Ipak je malo nespretan za staviti u džep od hlača :). Od nedostataka, ja bih naveo mehanizam otvaranja/zatvaranja poklopca baterija te krutost okretača za biranje modova i dugmeta za prebacivanje između aktivnog i prezentacijskog moda.
Za sad se još nisam uspio nešto puno baviti njime, koristio sam ga uglavnom navečer po kućnim svjetlom, sa blic-om, te probao snimiti koji video. Za video je velika kartica dušu dala, troši nekih 120Mb po minuti na 640x480@30 :).
Uzeo sam s njim Sandisk 4Gb UltraII Plus da ne ovisim samo o USB kabelu, te set Sanyo eneloop baterija sa adapterom.

Od nedostataka, ja bih naveo...
Poklopac za baterije se da savladati ako čovek otkrije štos za zatvaranje, ali to što je tu i kartica nije baš srećno rešenje. Dugme za modove nije baš mnogo tvrdo (mada se to verovatno i razlikuje od primerka do primerka), a dugme za prebacivanje između snimanja i prezentacije je sumanuto trdo, ako mi je malo oznojena ruka ne mogu ni da ga prebacim.

Nazad
Vrh Dno