Šta je novo?

Digital na Z-5500

Nema pozlacene izlaze za zvuk, a koliko mi se cini nema ni vise mesto gde mozes prikljuciti ext drive.

You can't have it all... :)

Yup, just optiKa I need :smoke:

Poslednja izmena:
Skoro pa ista, osim što na ovoj Gamer, ima i pasivac na čipu.

Sve u svemu, spoJio sam zvučnike na optički i šta reći?

BROOOOOOOKAAAAAA :banana:

Poslednja izmena:
Imas na Creative sajtu celu gamu njihovih proizvoda, moguce da jeste.
Bruka? Pih, meni se cuju odlicno hehehhehe......

Poslednja izmena:
Čitao sam da ima fora za "otključavanje" DTS-a i sl. ???
Ima li još neki softverski kontrolni panel da se skine?
Instalirao sam zadnji driver, gde imaju neka minimalna podešavanja.

Hvala.

Pored drivera treba ti Creative software za X-Fi, koji obicno dolazi uz karticu na instalacionom disku. Mozes updatovane verzije da skines sa sajta (npr Volume panel i sl) ali mislim da ipak nema svega. Potrazi na netu ISO image Creative X-Fi Vista. Sa novim driverima sve je otkljucano i vise se ne moras igrati sa Daniel.K modovima, driveri su updatovani za neke igre a DolbyDigital Live i DTS-Connect mogu se kupiti za 4.72$.

Poslednja izmena:
Odlično,će se kupe u ponedeljak,danke for info ;)

Skoro pa ista, osim što na ovoj Gamer, ima i pasivac na čipu.

Sve u svemu, spoJio sam zvučnike na optički i šta reći?

BROOOOOOOKAAAAAA :banana:

Opticki nije isto sto i digitalni,zar ne? Za digitalni koristite 2xCoax ( ili bananica na jednom kraju) , a za opticki ??? Sta je bolje,ili je isto?

Optički ????

Opticki nije isto sto i digitalni,zar ne? Za digitalni koristite 2xCoax ( ili bananica na jednom kraju) , a za opticki ??? Sta je bolje,ili je isto?
A kakav je onda to opticki signal... analogni? :)

Prijatelju, pa opicki ili Tosslink salje isto digitalno signal kao i coax samo sto koristi svetlost a ne struju.

Mislis salje digitalni podatak (preko analognog signala) a ne digitalni signal, svetlost je analogni signal.

Izgleda da svako prica drugaciju pricu,a sta je tacno ko ce ga znati...Ajd ukratko sad.Pazario sam ExtremeGamer i vezacu Z-5500 preko optickog kabla(500 din - 1.5m u BG Elektronik).

Kratko pitanje...Jel to isto/bolje/losije da sam isao preko coax? Samo kratko objashnjenje da budem miran. :D Izvinite ako davim... :-devil-:

Mislis salje digitalni podatak (preko analognog signala) a ne digitalni signal, svetlost je analogni signal.

Sta pricas ti? Svetlost je analogni signal, hehehe....:wall:
Signal se salje pomocu svetlosti, a kvalitet coax i opt je maltene isti.

Ne znam kako možete da slušate muziku na PLII Music modu, kad mu skroz uguši srednje i prebaci na centralni (izgubi se stereo slika). Za filmove mi je podnošljiviji PLI Movie mod, ali i dalje nemogu tako da gledam, nego sve što nije 5.1 zvuk guram kao Stereo x2.

Ne znam kako možete da slušate muziku na PLII Music modu, kad mu skroz uguši srednje i prebaci na centralni (izgubi se stereo slika). Za filmove mi je podnošljiviji PLI Movie mod, ali i dalje nemogu tako da gledam, nego sve što nije 5.1 zvuk guram kao Stereo x2.

Ne slusamo svi Mp3 ;)

Ja slušam FLAC :)

Kratko pitanje...Jel to isto/bolje/losije da sam isao preko coax? Samo kratko objashnjenje da budem miran. :D Izvinite ako davim... :-devil-:

Razlika je samo o mogućnosti vanjskih uticaja na signal koji se prenosi kablom... Coax je podložan uticajima, optical nije... ;) :wave:

Neznam samo sto dajes pare kad ti zvucnici rade to isto kad stoje u Pl Music modu :trust:

Ja sam dao predlog za DolbyDigital Live i DTS-Connect encodere a to nema veze sa ProLogicII jer prvi "sakupljaju" 5.1 zvuk (npr iz igrica) encoduju ga u DD ili DTS format i salju preko SPDIF na ext decoder. Na taj nacin moguce je povezivanje samo jednim kablom i uzivanje u 5.1 zvuku u igricama. Kako to nije bilo ukljuceno u cenu X-Fi licenca se napalcuje dodatnih 4.72$. Drugi sluze da od stereo zvuka naprave kvazi surround.

Poslednja izmena:
Koliko sam ja shvatio preko flexijack-a moze da ide stereo 3.5mm bananica ako se koristi za analogni signal i moze da ide mono 3.5mm bananica, ako se koristi za digitalni singal, jesam li u pravu. Malo mi je nelogicno da u isti konektor na kartici idu i mono i stereo bananice, mislim da ako ide mono bananica onda moze doci do kratkog spoja izmedju mase i jednog kanala. Ispravite me ako gresim. I jod jedno pitanje koja je razlika izmedju koaksijalnog kabla koji se koristi za digitalno povezivanje i kabla koji se koristi za analogno povezivanje.

Poslednja izmena:
Poz narode,uzeo sam ovaj sistem za dnevnu sobu od oko preko 40 m2.
Povezao sam ga sa Yamaha DVD playerom putem digitalne konekcije(coax).Kablove sam narucivao u blokovima u jednoj poznatijoj firmi.Mogu vam reci da sistem radi ko blesav.Nisam skoro cuo bolji sistem u tom rangu.Kada pustam filmove sa flash drive-a (div-x) zvuk je perfektan.Topla preporuka ako zelite home Cinema. :D

Vrh Dno