Šta je novo?

Digital Foto

Expressionism

Slavan
Učlanjen(a)
20.11.2007
Poena
319
Ovog meseca se pojavio prvi broj SRPSKOG izdanja casopisa Digital Foto. Ponekad uzmem ReFoto cisto da vidim sta ima ali barem meni, za cenu od 250din i ne donosi nesto interesantno. Ceo casopis mi je nekako nabacan svime i svacime. Danas uzeo DF i odushevio se. Casopis je skroz "down to earth" za pocetnike i novopecene fotografe. Ima tonu tips & tricks kako sta da podesite, kako koji efekat da se dobije u photoshopu i evo do skora aktuelna tema, kako napraviti kvalitetne HDR slike. Opisi su im takodje veoma direktni i uprosceni tako da i profesionalcu i pocetniku odgovara. Za cenu od 190 din, cista preporuka.

Kupio sam ga danas i dobar je!

kolika je cena ? i postoji li mogucnost na mesecnu pretplatu?

Shta ce ti, imash sve to ranije na netu + mnogo vishe + imash search :)

Al nemos ako nestane struja i ako si na casu u skoli!:D
DB,cena je 190 din.

Koji je odnos domaćih i stranih tekstova... ako uopšte ima domaćih, osim onih smornih "bili smo na promociji jesenje kolekcije aparata te i te marke..."...

@Bane R
Dobro pitanje. Mislim da ni jedna jedina fotografija nije originalna, tako da je verovatno slicno i sa tekstovima. Testovi hardvera su odradjeni sa ilustracijama iz press-a ili kataloga. Tutoriali lice na one iz casopisa digital art. Ma bacio sam casopis (kao i 190 din), posto me nervira kad neko hoce da se igra izdavanja casopisa. Ustvari nije to sve lose za nekog ko nema internet. Ovo je samo moje misljenje bez da uvredim nekog.

Znachi to je chasopis za one koji su nepismeni na engleskom a nemaju struju :d

Realno, koji to chasopis postoji a da ne mozhe taj isti info da se nadje na netu? SK kupujem kad se setim, cisto radi reda, ali na netu pogotovu game reviews mogu da nadjem 3 puta bolje nego da citam nesto sto izlazi sa zakashnjenjem. Ovaj DF mi je mnogo "chitljiviji" od refoto-a. Svako ima svoj ukus.

Kupio sam, procitao nesto (dosta?) i...
Casopis je pisan na hrvatskom!? Kada se pogleda lista onih koji rade na njemu - jasno je i zasto. Nemam nista protiv hrvatskog, da ne bude zabune. Ekavica i hrvatski djeluju tako nezgrapno. Bas kao da u Srbiji nema fotografa koji znaju i napisati tekst za casopis.
"Vesti i novosti" su dobrim dijelom "copy-paste" iz reklamnih brosura. Pogledas oglasivace i jasno ti je ko im je dostavio "materijal".
Kroz tekstove stalno brkaju "veliki otvor blende" sa velikim F-stop. Ako ne znas kako da dobijes DOF ovakav ili onakav - od njih neces saznati.
Na jednom mjestu se fotografise list drveta sa udaljenosti 60-90cm. Pozadina je bijeli papir. I ovdje stoji "uputstvo" za DOF.
Pojmovi su "urnebesno" prevedeni. Tipicno za hrvatski. Pojedine tekstove su prevodili ljudi koji ne znaju engleski, i/ili ne znaju nista o fotografiji, i/ili ne znaju nista o Photoshop-u.
Prvi broj je i obracanje je napravio urednik. Niko vise. Nemamo pojma ko su ljudi koji pisu casopis (u profesionalnom smislu).
Sve vjezbe su iz UK izdanja.
Ko voli, nek' izvoli...
NHF

Realno, novine u papirnom obliku sluze za one koji nemaju net, ne znaju engleski ili vole da se brishu novinama :)

Ne znam da li neko procita novine pre nego sto se stampaju? Ne razumem kako mogu da napisu Live Wiev visine 1 cm, a da niko ne primeti.

A u zadnjem refoto vidm da imaju D90 na testu i kao jednu od mana spominje se to da u trazilu nema prikaz ISO osetljivosti, to kazu i u tekstu i u zakljucku na kraju.
Izgleda da nisu procitali ni uputsva za upotrebu jer po default-u ta opcija je iskljucena.
Jednostavno su trebali da idu u MENU -Custom Settings-d3 gde ima ta opcija i moze se ukljuciti da prikaze ISO umesto "Frame count"

U svakom slucaju dobro je sto se pojavio jos jedan foto casopis kod nas, ja volim da ih prelistavam u krevetu pre spavanja. :)

Poslednja izmena:
@priest77:
Imati ISO indikator umesto frame counta nije isto sto i imati ISO indikator, tako da su po mom misljenju u pravu ;)

Ako za tebe ISO indikator nije ISO indikator jer nije ukljucen po default-u onda mi objasni sta je to?
Svaka cast i tebi i njima za strucnost. :)
Kada hoces mogu da ti dam da pogleds u trazilu i da vidis ISO indikator koji radi uzivo i to sasvim normalno, i da mi dokazes da to nije ISO indikator, a frame count mi uopste ne treba u trazilu i necu ga nikada ukljuciti, jer imam ga na zadnjem i na gornjem LCD-u.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno