Šta je novo?

Dig. Kamera

Doni B.

Slavan
Učlanjen(a)
02.07.2004
Poena
301
Hocu da kupim dig. kameru.
Nosim se mislju izmedju Canon A80 i A85.
Koji su aparati u toj klasi od proizvodjaca Olympus i Sony ili nekog drugog koji mogu da se mere po karakteristikama sa Canonom? :wall:

Otprilike Olympus C460 ili mozda C5000,a od Sonyja P73 i P93.

Pogledaj detaljne karakteristike ovih modela na www.dpreview.com pa vidi koji ti se uklapa u tvoje potrebe.

Sto se tice Canona nemoj da te zbuni sto je A85 jeftiniji od A80,iako su oba 4Mpix aparata A80 je bolji zbog boljeg(veceg) CCD cipa,pokretnog displeja(mada je manji nego na A85),i metalnog kucista

Doni B. je napisao(la):
Hocu da kupim dig. kameru.
Nosim se mislju izmedju Canon A80 i A85.
Koji su aparati u toj klasi od proizvodjaca Olympus i Sony ili nekog drugog koji mogu da se mere po karakteristikama sa Canonom? :wall:

gledaj A80, nikako a85. da ne ulazim u detalje.

od sonija pogledaj W1 mada je on skuplji od A80

tek sad vidim da me kolega pretekao...a ja sam krenuo da pisem pre njega :d

Poslednja izmena:
Pogledaj malo po forumu, bilo je puno price na ovu temu.

A recite mi da li je pametno odluciti se za neki stariji model sa boljom optikom na ustrb piksela (vraacanje na 3.2 M) za istu cenu?
Tipa Kodak DX-6490

6490 je prilicno cudan aparat - daje dobre slike u tele, ali losije u wide (dosta suma). Takodje, pri slabijem svetlu (automatika) namerno podize ISO da bi shutter speed drzao iznad 1/100, cime se dobija koliko toliko stabilna slika sa zoom-om, pri cemu se kvalitet slike ne smanjuje, bar ja nisam primetio. Izgleda da su im inzinjeri nesto karabudzili da bi se dobijale dobre slike (aparat nema hw stabilizaciju) na tele modu.
Inace, sve slike imaju tradicionalno naglasenu crvenu i delimicno zelenu boju. Ovo daje dobre rezultate kad se slika razvije, ali ne i dok se gleda na kompu.

Btw, ima maaalo vinjeta i hromatskih aberacija, ali bas malo.

Vrh Dno