Šta je novo?

Dig. aparat Samsung digimax a400

zed9

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2003
Poena
604
Jel ima neko ovaj aparat?
Zanimaju me kvalitet slika i filmova..
Pise da moze da snima avi 640x480 24fps sa zvukom
sto jos jedino sony s40 moze ali uz jako velike fajlove
(naravno u toj cenovnoj kategoriji)
Preko moze da se kupi za oko 100 evra
tako da mi je bas privlacan

Hvala

Pa dobro, kakvi su "samsunzi" inace?? Bilo koji?

Kvalitet slike, trajanje baterija...

Pozdrav!

Solidni... Za svakodnevne porodične potrebe su sasvim O.K. Prednost im je niska cena...
Za sve više od toga ipak je sigurnija investicija neki Canon, Nikon, Olympus ili Fuji u srednjoj cenovnoj klasi (cca 200 - 250 i plus EUR)

Solidno nije dovoljno ako ima bolje za iste pare, a ima :)

A sta to ima bolje? :)
Mislim da cu ovaj samsung dobiti za nekih 75 Evra + 20-tak za postarinu
On je 4,1 Mp 3x optical, i kao sto sam napisao snima u 640x480 25fps
sto znaci da ima i dosta brzu elektroniku. Ovde kosta cini mi se
oko 170 Eu!! za te pare stvarno ima bolje :))

Pozdrav!

Pa valjda se uporeduju trzishne cene ovde i ovde, tamo i tamo :)

Ako ti imash neshto "ispod tezge" iz juzne karoline, to bash i nema veze sa nashim cenama :)

Ako možeš od tamo da nabaviš, potraži Canon A510 kao jeftiniji ili Fuji S5500 kao skuplji. Nemam pojma pošto su tamo ali taj Samsung i Canon A510 ovde koštaju približno isto a Canon je za Samsa 5 u:smash:

Ma meni je stvarno bitno ovo 640x480@24 fps.. ne volim kada video zapisi izgledaju
bez veze. A mozda ovaj samsung ima i stvarno dobar kvalitet slike..jeste da canon ima
bas dugu tradiciju odlicnih aparata ali nije nemoguce da jedan samsung napravi aparat
koji je slicnog kvaliteta za 170EU pogotovu sto je nov model..

Ta informacija na papiru ne znachi nishta. Bash sam video snimak sa nekog samsunga te klase, i ne samo da izgleda loshije nego A510, vec nema veze sa 24 fps. I otkad se to fotoaparat kupuje zbog videa na prvom mestu ?

Batali specifikacije. Nađi primere video zapisa i tako testiraj. Recimo, proveri da li aparat koji te zanima radi korekciju blende tokom snimanja videa. Canon A70 npr. to ne radi. Ako počneš kadar da snimaš u hladovini pa pređeš na sunce, aparat se neće prolagoditi jačem svetlu pa će sve biti "spaljeno". Isto tako obrnuto, ako sa sunca (tokom jednog kadra) pređeš u hlad, sve će biti jako tamno. A interesantno, da se podatak o tome ne može naći u specifikacijama ni jednog aparata. Čak ni oni koji to mogu se ne hvale time kao da je to nešto nebitno.

Većina aparata ne može da zumira tokom snimanja videa. Ako mogu, hvale se time na sva zvona. Obrati pažnju na maximalnu dužinu trajanja (kontinualnog) snimka. A70 u najvišoj rezoluciji može da snima max 30 sec. Novi snimak možeš početi odmah, ali ipak ima taj prekid. I ovo je nešto što se u specifikacijama ne spominje uvek.

I onako uzgred, svi dig aparati imaju manje više LOŠ video mod eto tek toliko da se kaže da ima. Sve to ima veze sa karakterisikama senzora i ekonomijom (moraju nekome da prodaju i DV kamere).

Meni je video mod na fotoaparatu totalno nepotreban.

NShappy je napisao(la):
Čak ni oni koji to mogu se ne hvale time kao da je to nešto nebitno.
Da li neko zna (ima indicija za to) koji to aparati "prilagodjavaju" blendu tokom snimanja filmica?

Fuji S5500 to radi. Proverio...
Video je 640x480 (odnosno 320x240), 30 frejmova u sekundi, neograničeno (na karticu od 256 MB staje oko 3,2 min, a u nižoj rezoluciji oko 7,5 min.), sa zvukom. Zoom ne radi u toku snimanja. Video zapis je veoma dobrog kvaliteta (za jedan fotoaparat)....

Huh, nisam nasao ni jedan ozbiljan review za samsung a400 a naravno ni
primere slika i filma, zato sam i pitao ovde. :)
Pa ok.. te snimke sto si ti video je verovatno pravio neki drugi model koji
nema 24 ili 30 fps ili ipak ima?(posto to bas retko koji aparat u toj klasi moze - vec sam spomenuo sony s40 za koji jedino znam)
a ja sam recimo odusevljen snimcima sa canona ixus 30 i 40 ali su oni naravno jako skupi za moj jep :)
Ma znam da ce mi posle mesec dana biti svejedno dal' snima u 24 ili 15 fps kad ne mogu da snimim vise od 15-tak minuta na karticu ali je*i ga kad nemam kameru a za neke stvari slike ipak nisu dovoljne

Pozdrav!

da, a400 snima neograniceno u video modu.
sad sam bas proverio kvalitet snimka sa canon a510
slika je stvarno super(640) ali ipak samo 10 fps..

zed9, u pitanju je a370, i aparat je po specifikaciji imao 25/30 fps, a u realnosti ne vishe od 15, i filmovi su izgledali za klasu loshije od A70.

Nazad
Vrh Dno