Šta je novo?

Dig. Aparat da 150 evra

Pirate

Čuven
Učlanjen(a)
09.03.2002
Poena
630
Pozdrav
Uskoro treba da kupim neki digitalac, tako da mi treba neka preporuka.
Budzet mi je jako ogranicen i iznosi oko 150 evra :S: .
E sad hteo bih da to bude neki brand name model tipa Canon,Hp,Kodak,Samsung,Olympus, Fuji,Nikon ... ,tako da bih razne Sweex, Mustek, BenQ i ostale "rasne" :mad: marke izbegavao.
E sad ja sam izabrao neke od modela koje se uklapaju u taj cenovni rang a to su sledeci:

1.Canon Powershot A400 (cena je malo preko 150 evra)
2.HP PhotoSmart M307
3.Kodak EasyShare CX-7300 ili 7310
4.Samsung Digimax 250
5.Samsung Digimax 301
6. ...neki drugi po vasoj preporuci (Fuji,Nikon,...)

Znaci vasa iskustava sa ovim ili nekim drugim modelima (da 150e),kvalitet slike (dan,noc),kvalitet snimanja,pohvale, mane...

Sto se tice kvaliteta nisam neki zahtevan korisnik (sto i sama cena govori koju sam spreman da izdvojim); aparat mi treba
da "skljocam" po raznim rodjusima, izletima, rostiljijadama :p ...

Ajd Pozdrav

Poslednja izmena:
Od navedenih A400, ali bih na tvom mestu pre razmisljao o kupovini koriscenog aparata, daleko bolji izbor je recimo Canon A40 (ako ga nadjes), ili jos bolje A60 od nekog ko bi da menja za noviji model, sta ces ima i takvih pa iskoristi ako naletis ,)

RamOne je napisao(la):
Od navedenih A400, ali bih na tvom mestu pre razmisljao o kupovini koriscenog aparata, daleko bolji izbor je recimo Canon A40 (ako ga nadjes), ili jos bolje A60 od nekog ko bi da menja za noviji model, sta ces ima i takvih pa iskoristi ako naletis ,)

Ipak cu se odluciti za novi aparat.
Malo sam prelistao stare teme i vidim da dosta ljudi hvali Nikon 2200.E sad ,mene interesuje kakav je Nikon 3200 (koja je njegova cena? ) u odnosu na Canon A400.Takodje vidim da ima i zanimljivih olympus modela.
Ajde ljudi pomozite jos malo,stize mi ubrzo rodjendan :D :D :D
Pozdrav

Poslednja izmena:
Nikon 3200 je skuplji od A400(2x optički),nikon 3200 ima 3x optički i on je u rangu Canon A75/70,ali nikon nema baš manuelnih kontrola koliko nudi 75/70.
Kod canon A serije Imaj u vidu kupovinu baterija+punjač+dodatna kartica tako da cena ipak naraste...
Uz nikon 2200/3200 ide u pakovanju i baterije,punjač i futrola a kod canona je sve to kako oni kažu "sold separately"...

BTW.
Ja lično imam canon A75 i super mi radi posao ali sada bih voleo da imam još jedan aparat i to obavezno bez optičkog i to npr.
canon A310 jer neverovatno je kako se ljudi hvataju za objektiv koji je ionako mali i vrlo osetljiv kod 75-ce,znači po default-u
kada nekome dam aparat čovek ga hvata za objektiv,pa je*ote šta je to u ljudskom biću sto ga vuče prema objektivčiću? :D :D

Koliko kosta Nikon 3200?
E sad pogledao sam neki review canon a400 i nikon 3200 na www.dcresource.com/reviews/ , i tamo ima neka dve test slike: miki maus i nocna slika grada.Sve u svemu kad uporedim slike od canon-a i nikon-a (posebno ovu sliku grada noci) jednostavno canon nema tu sta da trazi.
Zato me bas zanima koliko kosta taj Nikom :-devil-: .
Za sad mi se svidja Nikon 2200, njegova cena je ispod 150 evra, e sad sto je osakacen opcija , koga boli k***c kad pravi lepe fotke.
Nego niko da da par reci o HP PhotoSmart M307 ,Kodak EasyShare CX-7300 ili 7310.
Ajde ljudi nebudite skrti na recima.
Pozdrav

Gudura je napisao(la):
kada nekome dam aparat čovek ga hvata za objektiv,pa je*ote šta je to u ljudskom biću sto ga vuče prema objektivčiću? :D :D
SLR aparati se obicno drze jednom rukom za objektiv.. ;).

A400 je sigurno dobar izbor ako ti odgovara ogranicen opseg objektiva, posebno sto nema siroki deo uopste, vec polazi od 45mm. Bude tesno za snimke u stanu, npr.
Ako zelis siri opseg objektiva, pogledaj Fuji A330/A340. Pri tom su i manjih dimenzija i znatno laksi od A400. Objektiv je nesto svetliji.
Ne znam skoro nista o HP M307, ali pise da ni on nema neki siri ugao, ali makar je 40mm. Slicnih dimenzija kao A400, ali dosta laksi. Ako je kvalitet slike i upotrebno slican kao na R707 onda dosta obecava i mogao bi da konkurise A400 i kvalitetom slike.
Update: test M307 na Ceskom doduse:
http://www.digimanie.cz/art_doc-C58BD13C9291BCEFC1256F1E0045311F.html

Poslednja izmena:
Znaci Canon a400, hmm :trust: .
Sta mislite Nikon 2200 (3200) vs Canon a400?

Iskreno A400 sam probao i stvarno ne bi mogao da ga preporučim - ne sviđa mi se. Opet, cenim da valjda to tako mora, jer nisam baš se mnogo igrao sa aparatima iz tog cenovnog ranga. S druge strane, svaki aparat slika i što je bitno beleži uspomene. Za 150€ ćeš samo da se nerviraš kad počneš da razmišljaš o tehničkoj strani tog aparata, ali ukoliko samo želiš da se slikaš i zabeležiš neke uspomene, biće dobar i taj A400, mada bi bilo lepo kad bi za tu cifru uleteo neki A60, zar ne :)?

Bane® je napisao(la):
Iskreno A400 sam probao i stvarno ne bi mogao da ga preporučim - ne sviđa mi se. Opet, cenim da valjda to tako mora, jer nisam baš se mnogo igrao sa aparatima iz tog cenovnog ranga. S druge strane, svaki aparat slika i što je bitno beleži uspomene. Za 150€ ćeš samo da se nerviraš kad počneš da razmišljaš o tehničkoj strani tog aparata, ali ukoliko samo želiš da se slikaš i zabeležiš neke uspomene, biće dobar i taj A400, mada bi bilo lepo kad bi za tu cifru uleteo neki A60, zar ne :)?

Ma znam potpuno si u pravu sto se tice onog nerviranja :mad: .No sta je tuje ,ja nemogu da izvojim vise love a i nisam bog zna kakav zahtevan korisnik da odma pucam na neki canon s50 (valjda sam pogodio oznaku :D ).
Nego, Bane i svi Vi koji mi preporucujete canon A400, ajde opisite ga malo bolje.Znaci:
**lakoca upravljanja (aparatom ce se sluziti i neiskusni korisnici)
**NAJBITNIJE kvalitet skika: po danu , po nocu (da bude bar koliko toliko prihvatljivo)
**ekonomicnost sa baterijama
**kakav je displej tj, dali je pregledan
**snimanje klipova sa tonom (nije neophodno, ali pozeljno)
**sta ima od opcija sto je za pohvalu, a sta nema sta je za manu.
** itd.
Pozdrav

Bane® je napisao(la):
Iskreno A400 sam probao i stvarno ne bi mogao da ga preporučim - ne sviđa mi se.

E da ,jos samo nesto.
Bane sta bi ti onda preporucije ,a da se uklopi u ovaj cenovni rang.

Pirate je napisao(la):
E da ,jos samo nesto.
Pa, spomenuo je na kraju A60. Mozda najbolje resenje kod jeftinih aparata.

Pirate je napisao(la):
E da ,jos samo nesto.
Pa reče ramone, ako se nađe A60, super. A što se tiče A400, jeste, ne bi ga preporučio, ali obzirom na cenu... ako se mora, dobar je i A400.

Bane® je napisao(la):
Pa reče ramone, ako se nađe A60, super. A što se tiče A400, jeste, ne bi ga preporučio, ali obzirom na cenu... ako se mora, dobar je i A400.

Jelr moze da se nadje negde nov a60 i kolika bi bila njegova cena?

Bane® je napisao(la):
ali obzirom na cenu... ako se mora, dobar je i A400.

:-devil-: :banana: :guitar:

Pirate je napisao(la):
Jelr moze da se nadje negde nov a60 i kolika bi bila njegova cena?
Ne znam da l bi imao gde da se nađe, ali negde ga sigurno ima, samo treba potražiti, odnosno vredi pokušati. Cena, pa nadam se tu negde, možda malčice više, slab sam ti ja cenama :)...

Mislim da je A60 oko 160€ vec...

Hvala ljudi.
Definitivno cu da pogledam ovih dana za A60 gde se i za koliko moze naci.
Nego, niko da mi opise utiske rada sa canon-om A400 (osavio sam post, ali izgleda da niko ne cita :trust: ).Ajde ljudi vi koji ste se malo igrali sa nim (Bane, J LO, driver, Aleksandar..) pomozite.Posebno ti driver-u ,bas si skrt na recima :d :d

Utisci? Pa prvo, kad ga uzmeš u ruke zažališ. A60 je loše fizičke izrade (to smo apsolvirali), ali je A400 jedno 2-3 puta gore. Sporo i teško fokusira, nekako ceo aparat ne reaguje na komande, muka je promeniti neku opciju, taj A400 uopšte na Canone nije ličio. OK, možda sam i pomalo grub, jer sam se u isto vreme igrao i sa Canonima G6, Pro1, 20D, ali je A400 u odnosu A60 sigurno lošiji. U stvari, A75 Canon je ništa drugo nego A60 sa drugi softverom i kozmetičkim promenama (ok i većom rezolucijom, ali istim senzorom), dakle A60 se sam po sebi viša klasa u odnosu na A400 i zato A400 na mene nije ostavio neki utisak...

Hmmm :S:
Nego Bane da nisi mozda igrao sa Nikon aparatima ( 2200 i 3200) sta o njima mislis, posto vidim da ih dosta hvale (naravno u skladu sa cenom)
Hvala i Pozdrav

Uzeo danas Canon A75 za 200 evra, FULL pakovanje :banana: :banana: :banana: :cigar: :,,: :guitar:
Pozdrav

Poslednja izmena:
Usput sta mislite o Canon A75 ???

Pirate je napisao(la):
Uzeo danas Canon A75 za 200 evra, FULL pakovanje :banana: :banana: :banana:
Pozdrav

da li FULL pakovanje podrazumeva punjač i baterije?

Aj da ne otvaram novu temu..., da li ima (i gde ?) i koliko kosta neka futrola ili neka torbica za A75
Pozdrav

Pirate
Moze li se znati gde si nasao A75 za 200 jevriica :eyebrows: :eyebrows:

zek je napisao(la):
Pirate
Moze li se znati gde si nasao A75 za 200 jevriica :eyebrows: :eyebrows:

More :d
Profi Foto (mislim da imaju vise radnji u gradu) u NS A75 za 15800 din, inace oni su distributerzi za Canon-a.
Pozdrav

Vrh Dno