Šta je novo?

DiamondMax 10

3MaJ

Čuven
Učlanjen(a)
06.04.2001
Poena
619
Juce procitah na Benchu da je Maxtor izbacio novu seriju "pravih" SATA diskova, sa NCQ tehnologijom i bla, bla...
Ko ima iskustva, neka mi kaze, koliko vremena protekne od kako se neki mainstream proizvod pojavi u svetu pa dok stigne kod nas? Kad se vratim kuci trebalo bi da konacno kupim novi komp, pa cisto da znam cemu da se nadam...

Moze da se desi odmah, u roku od nedelju dana, a moze i za mesec dana. Ovde Maxtora uvozi ko stigne, pa to mozes smatrati prednoscu.

Maxtora nikad - WD je toliko pouzdaniji da je svako poredjenje smesno. Mada, opet, to vam kaze neko ko ima IBM-a, tako da :D

nesto ne vidim da u sig-u pises death star; neces da malerises?:-devil-:

Poslednja izmena:
byMaX je napisao(la):
Maxtora nikad - WD je toliko pouzdaniji da je svako poredjenje smesno. Mada, opet, to vam kaze neko ko ima IBM-a, tako da :D

Sam si sebi (a i drugima) odgovorio :p
Posle ovog Maxovog posta je vise nego jasno da je Maxtor idealno resenje :)

Salu na stranu, ne vidim kako se za hddove u danasnje vreme moze govoriti da su odredjeni daleko pouzdaniji od drugih. To je prosto nemoguce. Svi su tu negde, od WD-a, preko Maxtora, Seagate-a do Fuji-ja i Zamzunga.

DeathStar je bila valjda ona starija serija, ova ce tek biti :d

Maxtor vs WD

byMaX: "Maxtora nikad... WD je toliko pouzdaniji..."

koliko je to pouzdaniji??????

prvo: Udeo maxtora na nasem trzistu je znatno veci nego WD

ako je neko cuo da je crko neki HDD omah mu je zalepio etiketu...

Ja sam imao paklena iskustva sa WD-om.
Ako imate WD star oko godinu dana i (nedo bog) crkne vam, mozete da se slikate.. elektronike su toliko retke da skoro da nema sanse da nadjete neku koja ce vam odgovarati. Cak i isti modeli imaju po nekoliko revizija elektronike koje ne pasu jedna na drugu.
Sta je tu pouzdanije????

To je kao kad bi se pojavio neko i rekao da je BMW toliko bolji od AUDI-ja da ne mogu da se porede.

od hdd-ova sam imao Quantum EX, Quantum AS, Maxtor D740X, Maxtor 541X, Maxtor Diamond Max 9 (dva komada), Maxtor DMax 9 8Mb cache

I nijedan nije crko nije sam imao bilo kakvih problema. I sad ja treba da se pojavim na nekom forumu i kazem da nikad ne bih kupio WD jer je MAXTOR daleko pouzdaniji, i to samo zato sto je to moje iskustvo.

ovde ljudi jedva cekaju da se podele na partizane i cetnike.

xaver je napisao(la):
...ovde ljudi jedva cekaju da se podele na partizane i cetnike.

Nemo' se uzbudjujes, to se samo Maxa izlece (svi znamo da mu to nije prvi put :p )!
Lepo je Opti rekao, nema teorije da bi u danasnje vreme HDove razlicitih proizvodjaca mogao da poredis u superlativima (jedne +, druge -). Sve je to isto *ranje (najuze grlo u savremenim sistemima)!

:wave:

Imam ja jedan disk od 120MB marke Paladium.
To je prava stvar.
ps:sve je to isto samo kako ti se zalomi.

E cekaj, za Maxtora ili WD-a nisam siguran (mada ako se ne varam manji je procenat reklamacija na WD-a) ali BMW jeste neuporedivo bolji od Audija ;)

ja koji god sam WD video u zivotu crko je ! tako da nemojte meni da pokazujete vase WD ! :D Ozbiljno, kod dva drugara 3 WD-a riknula, ja sam imao celu igraonicu sa quantumima i maxtorima i za 4 godine ni jedan nije crko, svi i dalje rade full time, cela paleta quantuma i maxtora iz 2000/2001 god.

Nego dajte koristan info o tom DM 10 disku. Mozda predjem na SATA ako je ovaj zaista brzi primetno od PATA diskova...

Vrh Dno