Šta je novo?

Diamond Homefree Network (PNA)

Učlanjen(a)
28.11.2004
Poena
301
Da li neko ima iskustvo sa mreznim kartama Diamond Homefree (PNA)
Video sam negde na news-u i pcberzi da se prodaju za 10EUR (izgleda kao jeftina varijanta- samo da sljaka ?)
Potrebno mi je da spojim dva racunara na razdaljini od 500 metara

Hm, 500m? Jako tesko, bar po onome sto sam ja video... Do 80m radilo je, posle toga su se javljali problemi. Da kazem i da se radi o javnoj ustanovi sa koliko toliko sredjenom infrastrukturom sto se tice telefonskih parica...

Uzmi iz Netiksa na revers pa probaj... Oni imaju i HPNA switch.

Da li ta kartica moze da radi i kad se poveze kroz telefonsku centralu?..tj. Da li je sa tom karticom moguce umreziti 2 rachunara koji su na istoj javnoj tel. centrali.(ona u poshti) tj. imaju 2 razlichita tel. broja.

Neshto mi se kockice ne slazu pogotovo shto HomePNA bi trebalo da obuhvata samo one racunare koji su na istom tel. broju, tj. signal ne ide kroz centralu.(javnu)
Al ajde ipak da pitam, mozda i moze tako.

Jedno je sigurno a to je da treba kvalitetnija oprema, tj karta sa HPNA 2.0 ili 3.0 a ova gore je 1.1 cini mi se

Mislim da ja gajbi imam 2 takve kartice , ostalo od memodatinog lame cable pokusaja koji naravno nije radio mnogo dugo, bilo je problema raznih u signalu al ono ****** lame pokusaj.
Sve u svemu ethernet owns PNA=shit koliko sam ja mgoao da vidim i zakljucim
poz

IronSERB je napisao(la):
Mislim da ja gajbi imam 2 takve kartice , ostalo od memodatinog lame cable pokusaja koji naravno nije radio mnogo dugo, bilo je problema raznih u signalu al ono ****** lame pokusaj.
Sve u svemu ethernet owns PNA=shit koliko sam ja mgoao da vidim i zakljucim
poz

Nisam te bash razumeo..za ovo lame cable...
...i ono ****** lame pokushaj...Jel ti to mash neki tik?. :D

Ajd malo to pojasni..
Shta konkretno pravi probleme..i sl?
Mada od onoga shto sam video to je shit kao shto kazesh.

Poslednja izmena:
Pa lame sama ti rec kaze , elem to se odnosi na memodatu posto je LAME firma i odradila je svoje kupce tako sto je uzelo po 100 nekadasnjih maraka za uvodjenje ovakvog kablovskog internet-a, da bi za mesec dana taj kablovski internet radio samo nekima i to veoma lose , naravno niko nije ni placao taj net ali onisu uzeli vise od uvodjenja nego sto su izgubili
u prevodu kradja !! PRODAVANJE MAGLE
poz

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno