Šta je novo?

dialog pri konektovanju

• Začetnik teme Začetnik teme Swiper
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Swiper

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2002
Poena
785
Nervira me vec duze vreme jedna stvar u XP-u i nikako da postavim pitanje... Stvar je sledeca... U 98-ici je bilo kada se konektujete na internet i ako sluchajno prekinete dok broj bira ostaje vam i dalje dijalog za konektovanje [onaj prozor sa userom, passom, tel.brojem, etc..🙂 ]dok u XP-u toga nema [bar po defaultu]... Interesuje me da li moze nekako u registry-u ili vec nekako da se ovo namesti i u XP-u ? Smara me to cesto jer mi je losa centrala i cesto pri konektovanju modem "zuji" u nedogled i moram da prekinem pa me nervira sto svaki put moram da idem na desktop po ikonicu za konekciju...
p.s: koji su najbolji driveri za Lucent Win Modem ?

Poslednja izmena:
Ukljucis u IE-u:

Tools->Internet Options->Connections->Dial whenever...

i ako prekines, onda ga ponovo dobijas cim kliknes na refresh, go ili jednostavno ukucas stranu na koju zelis da ides.

p.s. Jedino me nervira sto pod XP-om prekid konekcije moze da potraje... 😡

kakv refresh ? ma ti ne razumes na sta mislim... nema veze ovo sa IE-om vec sa samim dijalogom za konekciju.... gledaj... kliknes na konekciju i otvori ti se dijalog za broj user i pass.... onda ides na connect i on krene da bira... ako odes tada na cancel onda nema kao u 98-ici da te vrati na dijalog sa brojem i userom nego moras opet rucno da otvaras taj prozor klikom na konekciju....

E pa ima veze sa IE-om 🙂 Pre kad sam imao 98 bilo mi je to kao sto ti hoces, ali kad sam instalirao IE 6 bilo je tako kao tebi sad, if you know what i mean 🙂 I mene je izludjivalo, a problem sam uspeo da resim samo vracanjem na stariju verziju ie-a

Swiper je napisao(la):
Nervira me vec duze vreme jedna stvar u XP-u i nikako da postavim pitanje... Stvar je sledeca... U 98-ici je bilo kada se konektujete na internet i ako sluchajno prekinete dok broj bira ostaje vam i dalje dijalog za konektovanje [onaj prozor sa userom, passom, tel.brojem, etc..🙂 ]dok u XP-u toga nema [bar po defaultu]... Interesuje me da li moze nekako u registry-u ili vec nekako da se ovo namesti i u XP-u ? Smara me to cesto jer mi je losa centrala i cesto pri konektovanju modem "zuji" u nedogled i moram da prekinem pa me nervira sto svaki put moram da idem na desktop po ikonicu za konekciju...
p.s: koji su najbolji driveri za Lucent Win Modem ?

Ista stvar!!! Nervira do bola, samo sumnjam da se moze resiti...
Nikako ne razumem da to moze imati veze sa explorerom :sceptic:

@chivitli- nisam znao da u Xp-u mozes instalirati neku stariju verziju ie-a, kada sam pokusavao nije mi dao.

Procitaj ponovo sta sam napisao i shvatices da ti to radi posao. Drugacije ne moze!

Delija je napisao(la):
Procitaj ponovo sta sam napisao i shvatices da ti to radi posao. Drugacije ne moze!
Ma to je ok, i meni je tako namesteno.
Ali coveka muci nesto drugo. Naime u Xp (za razliku od 98mice) kada pokrenes konekciju za internet (a ona se ubunari) pa ti pritisnes cancel- prozor za konekciju nestaje. U 98mici kada uradis istu stvar samo te vrati na prozor konekcije odakle nastavljas posao. :smoke:

Delija je napisao(la):
...Ukljucis u IE-u:

Tools->Internet Options->Connections->Dial whenever...

i ako prekines, onda ga ponovo dobijas cim kliknes na refresh, go ili jednostavno ukucas stranu na koju zelis da ides...

Ispravljam sebe!!!

Nije potreban nikakav refresh niti ista slicno, jer dijalog na ovaj nacin ostaje i ponasa se bas onako kako zelis. Jedino sto ga ne dobijas klikom na link same konekcije, vec ce ti se pojaviti cim pokrenes IE!

@Tony
Pa i ne moze na xp-u koliko ja znam, ali na 98-ici sam mogao da uradim uninstall (tj. da mi vrati na staru verziju), ne secam se kako
@Delija
Nisi razumeo. U redu to sto si napisao da te pita za konekciju kada otvoris explorer, ali on misli na to da kada krene konektovanje i pritisnes cancel da se prozor ne zatvori vec ostane otvoren. Tacno da bi se on opet pojavio kada bi kliknuo na go npr, ali bi morao ponovo da uneses pass, a to smara

chivitli je napisao(la):
Tacno da bi se on opet pojavio kada bi kliknuo na go npr, ali bi morao ponovo da uneses pass, a to smara
A što ne bi snimio šifru?... pa nije ovo više win95 da se šifra čuva u onim .pwl i to kao plaintext

A najbolji drajveri za lucenta su oni koji dolaze uz Windows

Poslednja izmena:
jddipqd je napisao(la):
A što ne bi snimio šifru?... pa nije ovo više win95 da se šifra čuva u onim .pwl i to kao plaintext

To pitaj njega, a ne mene. Ja dok sam imao 98 nisam snimao pass bas zbog tog pwl fajla (sad imam 2k). Ne snimam ni sad, ali iz nekih drugih razloga...

chivitli je napisao(la):
@Tony
Pa i ne moze na xp-u koliko ja znam, ali na 98-ici sam mogao da uradim uninstall (tj. da mi vrati na staru verziju), ne secam se kako
@Delija
Nisi razumeo. U redu to sto si napisao da te pita za konekciju kada otvoris explorer, ali on misli na to da kada krene konektovanje i pritisnes cancel da se prozor ne zatvori vec ostane otvoren. Tacno da bi se on opet pojavio kada bi kliknuo na go npr, ali bi morao ponovo da uneses pass, a to smara

Nisi procitao ispravku!

Radi bas tako kako je trazeno, ne zatvara prozor i ne mora ponovo da se kuca password!

Delija je napisao(la):
Nisi procitao ispravku!

Radi bas tako kako je trazeno, ne zatvara prozor i ne mora ponovo da se kuca password!

U tom slucaju se izvinjavam. To sam napisao jer kod mene iako je bilo cekirano "dial whenever" nije se ponasalo na taj nacin.

Ne znam, nista drugo nisam menjao!

Nazad
Vrh Dno