Šta je novo?

Dial-Up vs. Broadband

ZoNi

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
30.08.2000
Poena
859
iz newsletter-a Steve Bass-a (PC World)

Quick Aside: Dial-Up vs. Broadband

I wondered how many people are still using dial-up. With a newsletter
deadline and a strong urge to kill some time, I decided to find some
dial-up vs. broadband stats.

PC World's latest survey shows that 79 percent of people landing on
our site have broadband access and 19 percent are on dial-up; the
rest, oddly enough, answered "I don't know."

According to PC Pitstop, a site that does a dozen or so online
diagnostic tests, about 90 percent of all users logging onto its site
in 2000 had dial-up connections. Five years later, the numbers are
almost exactly the opposite, with 90 percent of all users on
broadband.

Also interesting: PC Pitstop says that compared to their users with
broadband connections, their dial-up users had slower CPUs, smaller
hard drives (and used less capacity), had less RAM, kept their video
display set at lower resolution (800 by 600 vs. 1024 by 748).

Pazi, kod nas je postalo: bolje uzeti cable/adsl/wifi nego 'leba da jedes.

Kamo srece, da je i kod nas takav odnos. Tacno je da adsl kosta (broadband) ali je zadovoljstvo krstariti internetom na takav nacin. Iz mog iskustva posle zamene CRT monitora za TFT, i uzimanja dobrog i preciznog optickog misa, ovo je najbolja stvar koju sam uradio (ugradio adsl) na racunaru.
Pozdrav

Zanimljivo je da nekome jednostavno ne treba broadband! Ako svaki dan gleda poštu, posećuje par foruma, čita vesti, šta će mu to? Takvih ljudi ima.

Još nešto - većina ljudi koja ugradi broadband ne zna šta će s njim posle mesec dana ;) .

Zao mi je ako je tako. Internet je kao otvorena knjiga, steta ako ljudima nisu potrebne knjige ili ne znaju sta ce sa njima. Pozdrav

Poslednja izmena:
ko je pomenuo share-ovanje fajlova? :D

Ja poznajem ljude kojima 10 kupljenih sati interneta traje i po nekoliko godina. Ima i u svetu ljudi koji Internet koriste samo za e-mail i neke sitnice i sasvim je logično da je njima dial-up više nego dovoljan.

gp2scg je napisao(la):
koliko Vi koji koristite Dial-Up, placate mesecno sate + telefon?
Ja sam plaćao non-stop kod Sezama 850 din i tel. račun mi je bio 1200-1500 din (ne računam kad je bio veći zbog telefoniranja u inostranstvo itd). Sad plaćam ADSL 2200 din a tel. račun za prošli mesec mi je bio ispod 100 din.

Ja dok sam koristio Dial-Up, placao sam samo sate mesecno minimum 1.000 din + telefon vise od internet sati... i jedan VELIKI MINUS, SPORA VEZA....
Sada placam kablovski 1.000 mesecno....dovoljno je reci 24/7...

POZ!

Ja placam YUBC flat oko 750 din + telefon izmedju 1500 - 3300 din.

gp2scg je napisao(la):
koliko Vi koji koristite Dial-Up, placate mesecno sate + telefon?

POZ!
Telefon 400-600 din,a provedem otprilike 30 sati mesecno na netu.

400-600 din sati+telefon zajedno (oko 20-30 sati), kad bih imao jos toliko bio bih na kablu PTT-a.... za koji imam teh. uslove skoro vec 2 god, ali ne i para za isti.......... mozda i oni spuste malo cenu (malo sutra, obzirom da je pretplata poskupela 300% pa mi dodje i TV da odjavim).

U veratu flat 700 din. i tel. racun 1000-1500 dinara, nekad zna da ode i do 4500 :wall:

YUBC flat 750din. + do 1500din. telefon...

eee, da je ova stoka iz SBB-a unajmila nekog kvalitetnijeg i profesionalnijeg od DanielSAT-a da razvuche kablove ovde, sad bih uz cable TV imao i cable Net i ne bih se smarao oko toga koja mi je centrala, te 'occe li ADSL skoro, te kod koga da ga platim ( i dobijem, nadam se) i sve tako..

a da ne zzivim u Srbiji?! wuuhhuhuhuhuu:banana: , gde bi mi bio kraj ( skoro videh jedan post ovde, klinac Shved -> 100Mbps za 80$, e da bi mu bio manji lag u Counter-u :lupko: :wall: :S: )

pozdrav

Meni nešto govori da bi većina njih već imala adsl da može..

Bogami dok nisam presao na kabl, telefon mi nije bio ispod 2000 dinara, a sada je oko 450-500. Dakle, 1500 dinara za telefon + 750 dinara za flat rate, to izadje vise nego 256KBit/s za kabl, a o brzini i komforu, konektovanju itd.... ne treba trositi reci, barem je 10 puta realno, brze, a na netu sam 24/7. Ne bih da spominjem velike prednosti broadbanda, kao sto su mogucnosti automatskog apdejtovanja windowsa, antivirusa itd.... kao i mogucnost slusanja internet radija u CD kvalitetu, na primer 192 Kbit/s, to zvuci loodo. Taokdje, uvek sam dostupan na messengeru i ICQ. Jednom recju, sa broadband-om racunar ima potpuno drugi smisao.
Onom ko ne koristi mnogo internet, opet se isplati da uzme kabl ili ADSL jer ne mora da uzme flat paket, verovatno mu je dovoljno i 128K, ili recimo limitirana kvota za skidanje, a konekcija od 1Mbit/s, a sve to je loodo i brzo i kosta mnogo manje od telefona, a opet si stalno dostupan na netu.

Telefon placam oko 2-3 k a flat oko 700 dinara
Naravno je da je ispaltivije broadband
plus vec imam spisak od 3-4 GB sta treba da skinem kad uvedem adsl il cable

gp2scg je napisao(la):
Vi sto placate Flat 750 + par hiljada za telefon. Zar vam nebi bilo bolje da uzmete kablovski ili ADSL za 1.000 mesecno?
koji si ti biser, neverovatno... :mad:

jok, bre, ja volim dial-up, plasim se brzine, pa zato necu da uzmem adsl/cable...

mislim, vrhunsko pitanje :S:

gp2scg je napisao(la):
Pa u cemu je onda problem???
Ja samo hocu da kazem ljudima, da je Dial-Up najskuplji i najlosiji nacin povezivanja na NET...

POZ!!!
u tome da otkrivash toplu vodu..

na ovom forumu je to vishe nego nepotrebno recci

pozdrav

Meni telefon dolazi ispod 1000 dinara, a flat rate delim sa komšijom po pola (ja 350, on 350), tako da me dialup i ne izađe previše... a da, koristim Firefox pa se sporost toliko i ne primećuje :)

gp2scg je napisao(la):
Pa u cemu je onda problem???
Ja samo hocu da kazem ljudima, da je Dial-Up najskuplji i najlosiji nacin povezivanja na NET...
problem je u zemlji u kojoj zivimo... mislis da ja ne zelim adsl ili cable? Pa, ***, meni ni kablovsku TV nece da uvedu!

Jos gore je ako imate uslove a nemate pare..........

Ja sam skoro odresio racun preko 2000.Nije mi jasno ni kako ni zasto.Pazite tek sada glupost.Telefon mi je bio u kvaru tako da sam ga proslog meseca imao samo 5 dana aktivan.Stigao je racun 1400 dinara.Da sam svih 5 dana visio na Webu bez prestanka, pa ne bih toliko izvukao.A moj deda koji i zaboravlja da telefon postoji i uhvatila mu se paucina na istom, stigao je racun od 1700 dinara.Gde je tu logika?

Wolfman je napisao(la):
Ja sam skoro odresio racun preko 2000.Nije mi jasno ni kako ni zasto.Pazite tek sada glupost.Telefon mi je bio u kvaru tako da sam ga proslog meseca imao samo 5 dana aktivan.Stigao je racun 1400 dinara.Da sam svih 5 dana visio na Webu bez prestanka, pa ne bih toliko izvukao.A moj deda koji i zaboravlja da telefon postoji i uhvatila mu se paucina na istom, stigao je racun od 1700 dinara.Gde je tu logika?
Pa naplatili ti popravku preko racuna :d

Nazad
Vrh Dno