Šta je novo?

dial-up problem

• Začetnik teme Začetnik teme guljko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

guljko

Slavan
Učlanjen(a)
22.02.2005
Poena
304
imam problem sa kacenjem na net (dial-up), cim modem otpisti svoje sve se zablokira i pomaze samo harverski restart. instaliran je xp+ sp2, ploca je asus a7v8x-x, a modem je us robotic. probao sam svasta, u biosu sam iskljucio nesto sto lici na integrisani modem, lan adapter, pa i integrisanu zvucnu karticu. modem je inace radio na drugoj konfig. sta dalje!? 😡

Pozdrav ljudi!
Ja imam slican problem. Konektujem se na internet i u trentku kad odradi ono "authenticated", kompjuter se restartuje a hard kao da ode u hibernaciju, pa se vraca sve na staro... Interesantno da i ja imam USRobotics hardverski modem. Mozda je stvarno u drajverima... a negde sam citao da moze biti greska i u RAM-u.
Pomoc?

To se i meni dešavalo ali tada sam imao uparen ZoneAlarm Pro 5.0.xxxx i Kaspersky 5.0.2xxx, cini mi se...

i meni... ali sa lucentovim modemom.. i svachime josh uparenim ...
moze svashta da bude... moze i neki vir...

MightyLemon je napisao(la):
To se i meni dešavalo ali tada sam imao uparen ZoneAlarm Pro 5.0.xxxx i Kaspersky 5.0.2xxx, cini mi se...
Ovo ti je zbog ZA a ne modema ili sl.

Ja imam problem da kada se konektujem na net posle odredjenog vremena(koje nije bas dugo)jednostavno mi pukne veza.Posle toga moram da restartujem racunar da bih mogao ponovo da izadjen na net.I to stvarno iritira.I ovo da ne zaboravim: u mIRC provodim najvise vremena ali i u njemu mi jos brze puca veza nakon cega kaze da je software prouzrokovao prekid veze.Da li neko zna objasnjenje?Imam Intelov/Conexant 56K modem!!!!

posle vise neuspesnih promena drajvera, problem je resen kupovinom novog modema! ,)

Memmon666 je napisao(la):
Ja imam problem da kada se konektujem na net posle odredjenog vremena(koje nije bas dugo)jednostavno mi pukne veza.Posle toga moram da restartujem racunar da bih mogao ponovo da izadjen na net.I to stvarno iritira.I ovo da ne zaboravim: u mIRC provodim najvise vremena ali i u njemu mi jos brze puca veza nakon cega kaze da je software prouzrokovao prekid veze.Da li neko zna objasnjenje?Imam Intelov/Conexant 56K modem!!!!

Ako si na dial-up kao i ja i plus provajder ti je Bluenet NS, oni imaju uključenu neku softversku zezanciju koja prekida vezu ako si neaktivan neko vreme (par minuta)... Rešava se pravljenjem jednog .bat fajlića koji startuješ posle konektovanja i nema pucanja veze (već je neko piao o ovom problemu)...
Mada, pošto pominješ da moraš restartovati mašinu da bi se ponovo nakačio, miriše na neki malo ozbiljniji problem sa drajverima...

Elem, vezano za probleme pomenute u gornjim postovima (ZA+KAV), kod mog lapa se manifestuje isti problem, samo što se ne restartuje - zakuca se i samo dugme "turn off" pomaže... Na jednom računaru u firmi, isti problem, ali sa pomenutim restartom. Na drugom pored njega - nema nikakvih problema i ova dva programa "žive u ljubavi"...
Sve u svemu, odustao sam od KAV-a i prešao na AntiVir Personal...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno