Šta je novo?

Dial-Up kao DSL... WTF :)

cyberdude

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2002
Poena
630
danas oko pola četiri: pogledajte prvo sliku dsl, pa onda dsl_2.
tokom download brzina je bila uglavnom oko 20 KB/s (čitaj kiloBAJTA u sekundi)
ajde da mi se ovo desilo jedno pa nikom ništa, ali u poslednjih mesec dana dogodilo se više od 5 puta.
brzina download ne pada ispod 15 KB/s.
poznato je da obrenovac ima dobru centralu (digitalnu naravno :d), ali ovo mi se još nikad nije dešavalo (koristim net oko 3 godine).
znate za ono kada u početku downloadA brzina bude velika (oko 15 KB/s), ali nakon par sekundi padne na normalnu brzinu za dial-up konekciju (oko 4 KB/s) ,e pa baš zato sam i napravio drugi screenshot da vidite da brzina nije opala ni za 2 KB/s tokom celog downloadA.
predpostavljam, ali nisam siguran, da je ovo rezultat nekog budženja telekomovih inženjera oko dslA 🙂
milina, samo da potraje, dsl po ceni dial-upA 😀

Prilozi

• dsl.webp
    dsl.webp
    17.5 KB · Pregleda: 78
  • dsl_2.webp
    dsl_2.webp
    18.3 KB · Pregleda: 80
u oba slucaja se radi o pdf fajlovima koji su pogodni za kompresiju koju imas u samoj konekciji sa provaderom. nije nikakvo budzenje oko dsl-a ili slicno vec samo tvoja objektivno dobra konekcija sa provajderom i kompresija fajla koji se download-uje. ovo bi bilo zanimljivo da je recimo to bio neki *.exe ili *.zip fajl. u tom slucaju ne bi mogao da predjes teoretskih 5kb/s.

to je zbog hardverske kompresije pdf-a koja je 300% pa ti dload ide 3x brzhe....probaj exe file da dloadujesh , nece ti raditi tako

pogledaj moju brzinu za neki *doc fajl od 5Mb 🙂)) eh da je ovako uvek..

:type:

evo još jedan dokaz, i to exe fajl :d
u ovom slučaju tokom celog downloadA brzina je bila oko 12 KB/s, pred kraj se spustila na 10.

p.s. nemojte molim vas da mi kažete da je ova brzina rezultat skidanja sa DAPom 😛

Prilozi

• dsl_3.webp
    dsl_3.webp
    23.1 KB · Pregleda: 65
mozda nije bio kompresovan exe (samoraspakujuca arhiva).. da bismo bili sigurni, skini neshto shto sigurno jeste arhiva, tj. neki zip fajl..

jedno je sigurno, modem ne mozhe preko 56 kilobita..

cyberdude je napisao(la):
pa ne znam, nemam više dokaza 🙂
ako se još koji put modem istripuje da je dsl...:banana:

...onda budi siguran da imash DSl... :laugh:

🙂

cekaj sada cu jamoj modem da natripujem da je DSL,gle sad 🙂

Ono sto treba imati na umu, to je da se brzine koje se prikazuju u raznim download prozorima ne odnose na brzinu dotoka podataka kroz zicu do modema, vec na protok od modema do procesora kroz PCI magistralu. Koliko puta mi se desilo da kad hocu da krenem download i pre nego sto kliknem na ono save modem vec vuce u pozadini fajl, pa download krene (posto najzad kliknem na save) od 20kB/s ili vise, a onda polako padne posle nekoliko sekundi na normalnih 4-5kB/s...

Koji vam je, pa i vecina exe fajlova se lepo pakuju 🙂
nek proba rar neki od 10mb, da vidimo koliko ce ici 🙂
Shto se tiche budzenja aDSLa u telekomu, kakve to veze ima, ne mislish valjda da cesh za aDSL da koristish 56k modem 😀😀😀

nije mi jasno zasto od pocetka nije radila kompresija :trust:
inace u pitanju je naravno pdf fajl.

Nazad
Vrh Dno