Šta je novo?

Dial-up i transfer rate!

• Začetnik teme Začetnik teme idavik
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

idavik

Slavan
Učlanjen(a)
16.10.2005
Poena
320
Slike govore više od reči...

Nije u pitanju image editing i ložnja...

Ergo, pošto imam problema sa SCCT, odlučim da patch-ujem, međutim, file za download je "težak" cirka 110MB. Pri tom, server ne podržava file download resume.

Pošto koristim i Solaris 10, primetio sam interesantan program, SDM, odnosno Sun Download Manager. Isti postoji za PPC, x86(-64), i SPARC arhitekturu.

Trenutno koristim ComTradeNET dial-up. Maltene sam odustao, i u očajanju, pošto sam SC fan, odlučim da pokušam sa ovim programom. Prvo što sam primetio jeste da i sa servera koji ne podržava, mogu da radim file download resuming!

Program je free of charge i možete ga download-ovati kao attachment, ili se registrovati na www.sun.com.

Mislim da je korisno za bench zajednicu, ako se program pokaže kao doista kvalitetan kod više ljudi, stoga bih zamolio svakoga ko želi da ga proba i prenese utiske. Kako bi uzorak bio reprezentativan, neophodno je budu korišćeni različiti ISP-ovi i vrste internet veza (dial-up, broadbend etc).

:wave:

Poslednja izmena:
Koliko se da primetiti transfer rate je sasvim u normalnim okvirima za dial up. Iz shota se vidi da si za sat vremena skinuo oko 16Mb, nista preterano i neobicno ili se meni pricinjava.

@Aca, shot je napravljen u razmaku od 15 minuta. Ako gadno ne grešim, mislim da ne, transfer rate od 15-25kbs nije normativ za dial-up.

idavik je napisao(la):
Ako gadno ne grešim, mislim da ne, transfer rate od 15-25kbs nije normativ za dial-up.
hm... nije normativ, jer to nije ni moguce (osim ako se skidaju neki nekompresovani materijali!)... dakle, za 56k neki teorijski maximum je oko 7kB/s, a za 256k bi bio do 32kB/s...

ZoNi je napisao(la):
hm... nije normativ, jer to nije ni moguce (osim ako se skidaju neki nekompresovani materijali!)... dakle, za 56k neki teorijski maximum je oko 7kB/s, a za 256k bi bio do 32kB/s...

@Zoni, kako objašnjavaš transfer rate? Slike si pogledao, a ja zaista nisam raspoložen za šalu, niti ložim ljude bez razloga.
Download file-a "splinter_cell_chaos_theory_1.00_To_1.05_euro" je kompletiran. Veličina je 118225KB. File nije koruptovan.
Testiraću tokom dana i večeri download files različitih veličina, pošto moram neke patches da instaliram za par programa.
:wave:

Mogu da se kladim da su se pojeli zivi svi koji su uzeli ADSL, Cable ili Wireless 256 Kb/s.

Samo ne znam sta si ti hteo da pokazes ovom temom :
brzinu svog downloada ili taj Sun-ov download manager, hmm?

U pitanju je najobicniji nekompresovani fajl. Eto, pokusao sam i ja da ga skinem, evo sta dobijam sa glupim DAP-om...

Dap2.JPG

Idavik, pokusaj neki drugi fajl, videces da ipak nije sve bas tako brzo...

Da dodam da sam i ja na DialUp-u. Nadam se ne jos dugo.

Rale45 je napisao(la):
Mogu da se kladim da su se pojeli zivi svi koji su uzeli ADSL, Cable ili Wireless 256 Kb/s.

Samo ne znam sta si ti hteo da pokazes ovom temom :
brzinu svog downloada ili taj Sun-ov download manager, hmm?

Minimum transfer rate mi je 10Kbs, stabilno, maksimum 26kbs, kada ne surfujem paralelno. Naravno da su se pojeli živi... 😛

Pošto imam network drive na serveru koji je u USA na kom sam backup-ovao određene files u solid RAR archive, download-ovaću i njih testa radi.

Thread sam pokrenuo kako zbog transfer rate-a, tako i zbog preporuke.

Ne sporim da ima kvalitetnih download manager-a, međutim, kako je SDM free of charge, male veličine, stabilan i sa kvalitetnim interface-om, smatram da je vredan pažnje i da može poslužiti ljudima, kako sa dial-up ,) , tako i sa broadband internet connections :smoke: .

idavik je napisao(la):
kako je SDM free of charge, male veličine, stabilan i sa kvalitetnim interface-om, smatram da je vredan pažnje i da može poslužiti ljudima, kako sa dial-up ,) , tako i sa broadband internet connections :smoke: .
eh... takvih programa ima koliko hoces... ja preporucujem dva: Download Express (veoma jednostavan) ili Free Download Manager (prilicno mocan)...

Nazad
Vrh Dno