Šta je novo?

Dial Problem

GuruDexx

Čuven
Učlanjen(a)
17.07.2003
Poena
619
Ovaj probem imam od kako sam presao na XP. Sada koristim XP+SP1 i imam isti problem.
Kad gom hocu da se okacim na internet i bude zauzeto, i kada mi pojavi prozor za Redail, i kad kliknem na redail vise nece da okrece nista narednih nekoliko minuta.
Ako ugasim prozor Dial, i hocu ponovo da ga pokrenem mi prijavi "Open With".
To se dogadja na dve masine (koji imam u kuci i kojiste isti OS).

Da li je problem do OS-a ili nesto do HW.

Imam neki Zoltrix-ovm modem (harware-ski).

Poz.

kefalo je napisao(la):
moglo bi biti do drivera modema... pa probaj da skines najnovije za winxp
Probao i ne pomaze.

to se desava kad modem ne uspe da oslobodi liniju i ne promeni status... resi to drajverima - sigurno postoje neki koji ce da odrade posao...
nisi napisao koji je modem u pitanju...

Ma normalno radi i u 98, 2K pa cak i u linuxu. Ali pod Xp-ome nece nema sile da proradi.
Sada kao radi nesto stavio sam drajvere koji su update-ovani pre 2 godine (inage drajver je za 98).
Ali mu neradi zvucnik na modemu.
Proveravao sam de li je ukljucen i ukljucen je, kada ga pojacam do kraja pocne da pisti nesto i pisti nonstop. Pistanje nema veze sa mozgom!

Probaj da izbrises te Zoltrixove stare drajvere i da na silu instaliras XPove (one fore - standard modem 56k blabla). Ja imam neki malo stariji Zoltrixov hardverski modem i tako mi radi ok (bez nekih opcija, ali nista strasno). Ako to ne upali onda stvarno ne znam sta bi pomoglo:)

Da to radi,
ali ja koristim CallerID i sa XP-ovim driver-ima mi neprepoznaje CallerID.

Ali ostavicu XP-pov driver za sad, a posle cu da vidim.

Hvala na pomoci.

Jesi li probao neke namenske programe za identifikaciju poziva? (ovo je samo ideja, posto sam na analognoj centrali nisam imao prilike da isprobam takve kombinacije)

Da.

Probao sam razne, ali sam se zadrzao na WhoCalls.

Neznam koje drajvere koristis, ali ih sve izbrisi, pa instaliraj one za 2k koji ti rade... Probaj, pa vidi... Ako nece skini neke nove sa neta i tako u krug... Drajveri 99.9%

Poz.

Jest', malo stariji modem pa ga drajveri je** !! Ja imam neki stariji ADLAS modem za koji cak ne postoje ni drajveri za XP. Pretrazio sam citav net ali dzaba, nema pa nema, a XP nece ni da ga prepozna, probao sam i stare drajvere ali jok........

Nazad
Vrh Dno