Šta je novo?

Diablo V

illidan

- Bike Camper -
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
2,605
Moja oprema  
CPU & Cooler
amd 5800x3d, cm atmos 240 - phanteks t30
Matična ploča
asus rog strix b550-i gaming
RAM
g.skill trident z neo 32gb cl16 3600
GPU
nvidia rtx 4070super founders edition
Storage
samsung 980 pro 1tb, wd black sn770 2tb
Zvuk
ifi zen dac v2 - fosi audio za3 - kef q350, fiio ft1, all balanced
PSU
corsair sf750 platinum
Kućište
lian li a4 h2o
Monitor
gigabyte mo27q28g
Miš & tastatura
lamzu atlantis mini, kbd.fans tofu65 raw alu - cream soda switches - gmk serika 2 keycaps
Pristup internetu
  1. Optički internet
wut? Imam osecaj ko da je cetvorka juce izasla...

Čemu ovo?

Sa osnovnim D4 ja sam video da imaju dobru podlogu, samo izgleda prevelika fluktracija glavnih ljudi i 100% loši menadžment pa su za mene lično napravili Diablo 3 v2.0 gde increment osnovne verzije je samo grafika na kraju i obrnuti RTM (vizualne mikrotransakcije).

Za ovo očekivanja su mi baš niska, niska i mislim da će tako da ostanu. Jer do sada za mene je bilo više od fool me once (D3).

Jer šta GGG radi i pravi tj. dela a ne neki traileri je to što želim od pravog next gen ARPG-a, igra koju naučiš i igraš decenijama.
PoE2 0.5.0 je update u nedovšenoj igri koji izgleda kompletnije nego 95% AAA završenih naslova, manje indi igre i dalje su komplentnije od ovih velikih projekata gde idu na sve i svašta često, bacanje para da se naslika savršena slika sama od sebe.

Jednostavno Diablo 4 jer kao lepa devojka s kojom u startu se uspešno smuvaš ali ima teški bipolarni poremećaj i kreneš da se plašiš da će se zaglaviti u ličnosti koja će ti biti odvratna a sigurne prilike (PoE2) su na sve strane.
Ne mora da znači da će se zaglaviti u lošoj veziji, nisam pametan.

Mislim da su oni odustali od toga da budu konkurencija PoE. Jednostavno guraju svoju priču pa hoće da igra hoće. U svemu tome zaradjuju mnogostruko više novca nego GGG. Shareholderi zadovoljni.

Iskreno nije igra loša jer da jeste ne bi se prodavala.
Ali nekako prestala ili nije uspela da bude moj cup of tea, realno i dobro što postoji igra bar se stvara konkurencija koja će pokušati drugačiji pristup.
Još dok sam igrao D3 sam osetio neku gorčinu da nije to to, moj mlađi ja je tražio D2 dopamina, obećani D2-like ARGP koji nije dobio.

Iskreno mislim da nije drastična razlika u prihodima što GGG postiže jer ne bi oni gurali PoE1 džaba tolko vremena dok Blizzard sve živo lepo naplati.
Nisu isti.
Da nemaju zadovoljavajuće prihode. I na kraju dana bitno da je nama zabavno.

A sto sutra, upravo je zavrsen D5 panel koji je trajao 45min, sad sam premotao da odgledam.

Za sada su potvrdili 3 klase :
Demon Hunter
Monk
Plague Knight

Poslednja izmena:
vise sam mislio zasto "gase" diablo 4, kontam da ce o tome pricati sutra. zasto new game

Ovo meni bukvalno lici na daj da ispucamo ****** na zid, nesto ce da ostane.
GGG je za ove pacere (koji nisu ni blizu legendi iz Blizzard North-a) izmislio arpg.

Ne moze ovo da bude dobro, odavno to vise nije igra kakve je bila jer se vode logikom da je vise bolje, a nije. Taj nastavak bice prenabijen svim i svacim jer sanas da jednostavnijom mehanikom naprave dobru igru jednake su 0.

• Bleak Atmosphere: Sanctuary is completely devastated, meaning traditional safe towns and friendly villagers no longer exist.
  • The Protagonist: Players take on the role of the heir to the fallen kingdom of Westmarch.
  • The Moving Caravan: Instead of a static home base, players travel with a moving caravan of survivors, merchants, and tragic characters who join you and share their personal stories.

Ovo meni bukvalno lici na daj da ispucamo ****** na zid, nesto ce da ostane.
GGG je za ove pacere (koji nisu ni blizu legendi iz Blizzard North-a) izmislio arpg.
Redefinisao ARPG u pravom smeru. Žanr jeste kompleksan i ima u njemu mesta i za dobar hardcore tip a i za casual.
D5 izlazi za 3 ipo godine, do tada mislim da neće novi DLC da izbace jer ko je lud da kupi za igru koju možda će da ostave u nekom lošijem stanju ili ugase support. Plus ljudi će biti besni ako im ne prenesu mikrotransakcije 😡.
Ja se nadam nemogućem da recimo svi koji kupe neki finalni DLC za D4 dobiju D5 za džaba... mada to se nikad nije desilo od Blizzarda.

EDIT: Plus class dizajn, u PoE2 sve klase (tip oružja + skillova) imaju drugačiji osećaj i play style.
U D4 meni skillovi klasa Spiritborn = Paladin = Necro (druge boje) i Sorc imaju isti osećaj.

Kad pogledaš u PoE1 su malo neke core stvari stvari promenili (poklapanje boje socketa i skill gem).

Mene najviše D4 smorio što oni osnovu itemizacije ne mogu da ustale. U S2 sam baš zbudžio Ligthning ball Sorc onda dođe sezona Items Reborn (S4 valjda) i brdo toga promene i prošlog lika mogu da brišem i onda opet sa ekspanzijama.
Ok je što GGG radi da dodaje stvari a manje da promeni neke passivne.
A ne sad imaš ove affixe na itemima a posle 80% drugačije, hoću da mi heroj ostane kao u D2R uvek mogu da se vratim na non-ladder.

Poslednja izmena:
Nešto mi je poznata priča za ovaj 2 paragraf 🙄. Ono "fool me once"...
qaivj7drn9ph1.webp

Nazad
Vrh Dno