Šta je novo?

Diablo IV

I ja uzeo jos jednom na stemu za 34 eura sa dodatkom nek ide zivot

ja kao i obično krenuo sa barbom ali nećete verovati po prvi put od bete do sada whirlwind build 😀
i moram da priznam da mi je ok...tek sam ubo 60 lvl ali meljem.
Počelo po malo sa ovom chaos mehanikom da me podseća na poe, ono tipa imaš buff ali nemaš pola fury ili pola HP-a.
Ja ne umem drugu clasu osim nekroancera da napravim i sve kazem hocu da probam novu

Ma ja ih sve probao i odigrao od bete do sada ali uvek završim i počnem sezonu sa barbom.

Usao u igru posle heftu meseci. Ono je tuga. Sve je skoro isto. Sve jedno je jel su mobovi u helltide crveni, zeleni ili ljubicasti. Nije mi jasno kako ne zele da se makar minimalno potrude. U PoE, beyond, breach, delirium, isti klinac, drugo pakovanje ali opet dovoljno razlicito da te zadrzi neko vreme. Ovde to ne postoji. Ono sto mi je sada neverovatno je da ne mozes da pogines. Moj neki raspali lik je imao vecih problema kod prelaska sa T2 u T3 nego kod end game boss-ova. Uber boss-ovi jednostavno ne mogu da te ubiju. Neke nove boss-ove sam ubio, bez da sam pazio na njihove mehanike. Uber Lillith sam ubio bukvalno afk, sve sto bi me pre one shot-ovalo sad mi nije skinulo ni minimu, hp. Ovo je stvarno tuga, na sta je spala ova igra.

Kupio sam preko Steama ovaj bundle sa ekspanzijom Vessel of Hatred.
Napomena da već nekoliko meseci unazad igram DII Resurrected.
Uđem u DIV, kreiram novog lika, prihvatim recommended da mi novog lika prebaci u ekspanziju.
Sagledam sažetak priče (ubacili ljudi woke glavnog lika u 2025-toj godini LOL), uđem u igru sa mojim overly gay necrom i imam šta da vidim, sa svih strana nešto iskače ko u lošoj mobilnoj igrici, te tutorijal, te offers itd.
Pogasim sve to i izađem iz grada da bijem neke mobove, onako lvl 1, naiđem na neku frku, kliknem jednom i sve mrtvo oko mene, dobijem level ili tri, ne znam ni sam... uzmem blood skill klinkem na sledeću grupu mobova i isto ih obrišem na klik...

Koje njesra, još gore je nego na launch-u što je bilo a i tad je igra užasno smrdela. Bukvalno sam mogao da sačuvam 27 evra, skinem Immortal i tamo ih potrošim na neke boost-ove, verovatno je i bolja igra od ovoga.

Pritom je grafika u DII Resurrected mnogo bolja nego ova mrljavina. Da ne piše u naslovu Diablo IV, nikad ne bi poverovao da je ovo nastavak Diablo II.

vidim opet promena mehanika za craft i još neke stvari, obradovaću se kad vidim paladina 😀

puno je 40

Jedva čekam danas da dođem sa posla da vidim o čemu se radi.
Ja sam još davno odradio upgrade DIV na expanziju, nadam se da mogu da igram palu 😀

mozes, ako preorder novu ekspanziju koja izlazi u aprilu

gde je najjeftinija 😀

Deluje da ce sa novom ekspanzijom Blizzard igracima dati sve sto su trazili ako barem deo ovoga sto su najavili sa ekspanzijom bude valjano implementirano.

Uuuu velika obećana u teaser, totalno sam skeptičan.

I još jedna klasa na dan izlaska.
I konačno prava ekspanzija, lepo to oni muzaju .

Baš hteo da okačim klip. Pošto će dodati opet neku manju regiju i zavisi kakva bude priča 40€ im je standardna cena, ostale verzije su čiste navlakuše.

Vidim da sad guraju taj "hatred" narativ (mogu da izbrojim koliko puta sam čuo tu reč) 😁 , da se kladimo sledeći će biti sve na fazon "terror" a posle "destruction".
Između će da začine tu i tamo sa nekim lesser evil. Totalno idu na šablon i razvlačenje sadržaja kao netflix serije.

Mene smorio D4 jer posle svake sezone su pravili takve promene da heroj kad se prebaci u Eternal realm postao je skoro neupotrebljiv. Mada i igra se vrti oko toga da se tokom sezone nabudžiš do kraja.
Vidim i neke forice uzeli od PoE2, izgleda ne znaju gde biju pa idu totalno na foru "ARPG for casuals".
Nisam mogao da se nateram ni da pređem priču u VoH DLC, kad sam video da jedino što znaju da prave je D3 i da na tu foru krenuli sa D4 smorio sam se.

I sad kad sam skontao da vraćaju neke mehanike na staro skontao sam da nemaju pojma šta rade.

Ajde i PoE2 pravi izmene, ali oni bar imaju sistem gde to ti ne poremeti totalno build plus bar jasno nam stavili do znanja da je igra Early Access.
Dok ja sam imao osecaj bar što se tiče mehanika da je D4 isto Early Access jer nikako da se drže nečega.

Poslednja izmena:
Odličan cinematic, igra verovatno i dalje krš?
Mefisto je sad azijat, jel? 👀😂
I ovu zadnju ekspanziju sam odigram toliko je loša da se uopšte ne sećam šta sam igrao. Plus ta sezona sa Spiritborne je bila katastrofa, sve klase su bile nikakve, plus neverovatno dosadno sve to bude posle 10-20h igranja.

Ja do skora nisam ni znao da je drugi Blizzard radio igre od trojke na ovamo.
Ima onaj kanal koji prikazuje slike iz originalnog Diablo 3, pre nego što su raspustili Blizzard North.
Naravno, igra nije izgledala kao da su je deca pravila kao igra što je izašla mnogo kasnije.
U prevodu, ne znaju ovi da naprave Diablo kakav je bio, niti će ikad umeti to da odrade 🙂

Odličan cinematic, igra verovatno i dalje krš?
Težak džank. Uspeli su da naprave goru igru od trojke, da čovek ne poveruje.

@marko_ns uff i to je bolje nego debela trandža sa roze kosom, garant ih ubeđivali da tako nešto uglave u igru 😆
Sad eksplatišu da prime evils mogu da se maskiraju u čoveka jer su naučili foru iz kraja D2 da se Baal pretvara da je Tyrael dok ispitavao Mariusa (lika u cinematics koji prati dark wanderera i kojeg Diablo i Baal u suštini iskoriste da sakrije Baal-ov soulstone od Tyreal-a).
Jer isto može da radi i Mephisto.

Mene zanima kako će Mephistov model izgledati u igru u cinemticu im lako da ga naprave opasno za reklamu.

@Envoy originalni team iz Blizzard North studija se raspao par godina posle izbacivanja LoD pre prvog WoW-a.
D3 je totalno otišao na pogrešnu stranu, nagluplje mi bilo kako glavni producent D3 se posrao nešto na facebook komentaru na Davida Brevika koji je bio glavni producent D2.
Lik se videlo da ne kapira D2 i da nema pojma, jer vizija mu je bila šablonska šta drugi timovi rade (cartoonish look iz WoW-a).

Razlika kako je pravljne D2 a kako sad D4 a verovatno je D3 je što odluke idu od gore na dole i gledaju se kroz prizmu kako izmuzati što više para.
Gleda i GGG kako da izvuče više para, samo ni blizu tako agresivno kao ostali.
Glavna razlika kod GGG je što svi mogu da predlože nešto oko igre, svi igraju igru i znaju šta rade. (Jedan streamer napravio lepo reportažu o njihovom studiju i kako rade).
I hvala (za sada) Tencent što ne pokušavaju da guraju agresivne MT kao na istočnjačkoj verziji PoE1/PoE2.

Poslednja izmena:
Elem, vidi se da je ekipa mislila na poslednji kvartal za ovu godinu. Ne znam kako je sa starim klasama ali pala bije, na boga ne misli. Neki nasumicni build, malo d2 nostalgija, malo najprijemciviji tooltip, sve pada iz dva udarca, Poginuo par puta, utusi me neki poison na brzaka, one shot me world boss zbog pogresnog seasonal passive-a... Za nekih 2 sata 53. level, full legendary gear, koga pogledma on ugine, 40M golda... a igra treba tek da pocne. Ovo je *****alo i prethodnu expanziju.

Nisam uzeo prvu ekspanziju, nisam imao ni vremena da igram.
Ali vidim da ako sad uzmem ovu novu, dobijam i prvu za iste pare.
Super opcija, mada malo nefer prema ljudima koji su kupili VoH ranije

Takva je praksa vec deceniju i vise, makar kod Blizzard-a. Ako platis novo, dobijes sve staro, pride.

mogli su da odbiju recimo 10eur onom ko ima VoH 🙂 ne bi propali

Ne bi propali, opet treba platiti novu jahtu na Azurnoj obali. Racunica je jasna.

Pa to, bar neki popust

Mnogo bi hteli, za takvu kompaniju gde se gleda svaki promil profita zinulo im dupe za pare maksimalno a kvalitet samo da prođe.
Sreća da nije ovo kao sa serijama i filmovima gde moraš da platiš da bi gledao, tu imaš gameplay ceo na YT, streamere, možeš lepo da proveriš da li ti igra odgovara.

Pa to je njihov fazon, ja sve manje imam vremena za igre a i sve bi hteo da probam. Počeo sam baš da biram šta ću da igram, šta mi ne prija ni ne počinjem.
D4 se sveo na to da do max nabudženog lika prvih 80% je sve brzo i lagano a onda je samo težak grind i minimalni izazov.

Kad izbace sve DLC za priču i kad odluče kako će mehanike da rade ako budem imao vremena krenuću neku sezonu da igram
Jer za malo više od 2 godine ovo je većtreći. sistem de dosta stvari vraćaju na staro. Do tada odigram samo story sa novom nekom klasom ne nužno novom.
Meni je recimo Spiritborn dosadan, i naravno da je OP jer sve nove klase tako prave da navuku casual igrače.
Isto tako je Paladin, i to sa razlogom da navuku igrače da odrade preorder jer to im zagarantovane pare, kako znam nepostoji cancel preordera ?

Pozdrav. Ako ima neki pocetnik u D4 i hteo bi da igra sa nekim, evo mozemo zajedno. Imam vec necra 200+lvl, ali nisam igrao oko pola godine, pa bih napravio novog karaktera. Mozemo i na discord

Nazad
Vrh Dno