Šta je novo?

Diablo IV

Zato što nisi probao D4 (posebno u S2). 😁
Kad ti dosadi LE sad može D4 da se igra ko je stvarno bio razočaran sad jedino ako je tvrdoglav da ne proba ili ga igra (žanr igre) više ne zanima.

Inače evo koga mrzi tl;tr; poslednjih 3 minuta.

Zato što nisi probao D4 (posebno u S2). 😁
Kad ti dosadi LE sad može D4 da se igra ko je stvarno bio razočaran sad jedino ako je tvrdoglav da ne proba ili ga igra (žanr igre) više ne zanima.

Inače evo koga mrzi tl;tr; poslednjih 3 minuta.

Sta im sve to vredi kada im je 70% igraca otislo i nece se vratiti nikada. Ovi sto zive od Diabla oni ce mu se vracati svake sezone i cas ce da pricaju ovako cas onako ali uvek ce se vracaju.

Sta im sve to vredi kada im je 70% igraca otislo i nece se vratiti nikada. Ovi sto zive od Diabla oni ce mu se vracati svake sezone i cas ce da pricaju ovako cas onako ali uvek ce se vracaju.
70% otišlo ? Ti sigurno nisi skoro ušao u igru.
Kako je puštena na GP nikad više igrača.

Videlo se da ima manje igrača u S1. Ali sad ima primetno više igrača i od S2 možda skoro kao na izlasku ima igrača.

Ja nagurah neki lvl 70+, i za sad mi je bolje nego sam se nadao. Levelovanje u Helltides je bukvalno proletelo, a opet - nije bilo prebrzo... taman kad se smoris, dodje vreme za novi world tier, ili odradis world bossa i slicno.

Doduse, igram Sorcerku, i sve mi je potaman. Jacina itema koji padaju, snaga neprijatelja, itd.
Verujem da sa Necro samo preletis sve, zato i nisam zeleo njega da igram.

Svi su se, recimo, zalili na Incinerate iteme, koji Sorcerki sleduju za progres u seasonal theme... ja sam oko njih slozio ekstra build, i bukvalno i dalje uzivam u njemu, i stalno nesto menjam i isprobavam. Vidim i neki "opusteni" strimeri furaju taj fazon, dok ovi "top" svi do jednog slicno pametuju, i prepisuju jedni od drugih.
Onom Raxxu je kao nepojmljivo da nam daju Incinerate iteme, a ja ne razumem zasto, jer sam uzivao da probam nesto sto do sada nisam... a imam par Sorcerica levelovanih do sada.

Valja li igra sad?
Da li su popravili Level scaling?
Vidim na netu da je ovaj zadnji peč baš dobar.

Valja li igra sad?
Svi u principu kazu da valja. Ja licno nnisam mogao da igram, nema veze sa D$, cenim da je malo zasicenje sa ARPG.
Koliko sam shvatio, levelovanje nikad lakse, ali su valjda dodali nesto u endgame.

Valja li igra sad?
I dalje ima Level scaling nikad to neće biti izmenjeno. U D2(R) imaš level scaling po Actu pa lagano ti je Act 1 a primetno teže u Act 4/5.
Samo što su neke druge stvari izmenili pa level scaling monstera nije toliki problem recimo izmenili su Armor kako se skalira sa levelom monstera tj. max. cap potreban za 85% redukcije.

Što se mene tiče sad igra valja još kako. Mada meni je D4 i u S3 valjao a tek u S2.

I jeste levelovanje brže, ali ne bi rekao da je nešto lakše. U Helltide ide dobro XP kad se biješ sa Blood Maiden mini bossom, ali ako nemaš minimum opremu za tvoj level ili neki nisi krenuo neki OP build (Necro Minions) lako se gine ako se ne pazi.

@Gorr nepojmivo im je jer su svi teoretisali na osnovu PTR da će Frozen Orb biti jedan od najboljih Sorc buildova. Sigurno nije tolko loša kolko se misli zbog nerfa jer ono u PTR kao i Dust Devil Barb je bilo ludilo.

Ja krenuo leveling sa Lightning Storm druidom sa namerom da probam endgame Werewolf Tornado a ako me budu k***alo great affixi. tempering i masterworking vidim da ima neki Hurricane build to mi izgleda fun. 100% uptime Hurricane i udaraš šamare kao međed. Tamam da i Druida naguram do 100.

Znači Necro Minions je sad OP nakon svih ovih pečeva i sezona?
Ja kad sam igrao i prešao igru sa Necro Day one minioni su bili baš krš, ali je bone spear bio solidno OP...

Da, minion buildovi su dosta jači. Necro je najači. Druid companion (minion) build je isto bolji, ali kako vidim po rank listama slabiji od Necro.

zato ja picim rogue :)

igram samo ramba :D

Meni je ova sezona za sada bas potaman.Nema velikog zadrzavanja oko itema i biranja sta i kako,2 minuta u gradu,salvage i nazad.Mislim da cu ovog puta dogurati do 100-ke.Sada je sigurno pravo vreme da se igraci vrate nazad.Otvorio sam se i za premium pass.

Meni ovo vec dosadno. Neki 70ti sam nivo, ovo je bas ***** friendly, super easy mode, sve ide ultra brzo. Nije da je bilo tesko i pre ali ovo sada je presmesno. Za nek stvari si makar morao da znas mehaniku, tipa capstone boss, on sad pada bukvalno za 5 sekundi, kad udjes u veci tier, na pocetnim levleima si morao voditi racuna, pogotovo ako ti je gear bio smece.... sad, samo se pojavis i sve pada. Neke stvari su ok, tipa ne moras da skupljas mali milion aspecta za svoj build, veci tier itema je uvek bolji, mada sada zuti itemi su smece... Igracu jos dan, dva i to je to za ovu sezonu.

^
Pa zar nije "The Pit" mode taj koji testira skill i RNG koji imas.Meni je to trenutno najzanimljivi deo koji ova igra trenutno moze da pruzi,da se takmicis sa drugima koliko daleko mozes da doguras.

U isto vreme imas super easy mode i nazovi competitive mode koji mogu da isprate promili ljudske populacije, necu spominjati cheatere i abusere. Ne mozes da se takmicis sa akutelim igracima, oni znaju sve sto valja i ne valja u ovoj igri. Ako si za 2 dana obrnuo 3 lika bez problema, onda taj takmicarksi deo deluje besmisleno.

^
Pa zar nije "The Pit" mode taj koji testira skill i RNG koji imas.Meni je to trenutno najzanimljivi deo koji ova igra trenutno moze da pruzi,da se takmicis sa drugima koliko daleko mozes da doguras.
Ne zaboravi Tormented verzije bosseva koji su level 200.

Njima je cilja da svi pogode taj level 100 što pre. Po meni taj level ne treba da bude ništa specijalno za razliku od D2(R) gde do jedno 90-92 levela je lako stiće a onda ide extreman grind.
I da ih počaste ako se potrude i jednim Uber Unique itemom. (Nije lako jer treba ubiti i Uber Lilith).
A posle ide taj teži deo min-max za poslednje level "The Pit" (i ne znam kolko su teški Tormented bossovi).

Ne zaboravi Tormented verzije bosseva koji su level 200.

Njima je cilja da svi pogode taj level 100 što pre. Po meni taj level ne treba da bude ništa specijalno za razliku od D2(R) gde do jedno 90-92 levela je lako stiće a onda ide extreman grind.
I da ih počaste ako se potrude i jednim Uber Unique itemom. (Nije lako jer treba ubiti i Uber Lilith).
A posle ide taj teži deo min-max za poslednje level "The Pit" (i ne znam kolko su teški Tormented bossovi).
to jeste i treba da bude diablo
problem sa vanilla D4 je bio preveliki grind do lvl100

Danas sam instalirao igru i bas gledam kada sam zadnji put igrao, pise 23 mart 2023.

Poceo sam sezonu sa Necro ali sam morao na posao pa tako da nisam puno igrao. Radim noc pa cu sutra malo vise da igram.

Svidja mi se za sada ovo malo sto sam igrao. Vidim da je igra dosta stabilnija i da dosta bolje radi nego kada je izasla.

Neki savet na koji build da se orjentisem?

Danas sam instalirao igru i bas gledam kada sam zadnji put igrao, pise 23 mart 2023.

Poceo sam sezonu sa Necro ali sam morao na posao pa tako da nisam puno igrao. Radim noc pa cu sutra malo vise da igram.

Svidja mi se za sada ovo malo sto sam igrao. Vidim da je igra dosta stabilnija i da dosta bolje radi nego kada je izasla.

Neki savet na koji build da se orjentisem?
Nekro ima više validnih buildova.
Ako ćeš pure minion onda ovaj: https://maxroll.gg/d4/build-guides/minion-necromancer-guide
Ili bez miniona: https://maxroll.gg/d4/build-guides/bone-spirit-necromancer-guide

Svakako baci pogled na maxroll. Možda ti se svidi još neki build.

But why ??

Poz svima. Igram casual Eternal realm i htedoh da uradim upgrade prstenja i ogrlica ali kad odem u jewlery nemam ikonu za upgrade? 59lvl sam. Jel to do realma ili nesto drugo :) ?

1716123683645.png

upgrade ne postoji vise, onakav kakav je bio, sada ima masterwork, kod kovaca

bio je hotfix patch, malo su umanjili troskove kod masterworka. oni caches za kupovanje mats vise ne kostaju milione

Sto se mene tice, gotova je ova sezona. Dogurao do 77lvl u pitu i skroz se smorio. Ovo je D3 sa novom grafikom. Pit je rift, odnosno dungeon sa beskonacnim scale-om. Dosta stvari jos uvek nije ispravljeno, hitboxovi su i dalje uzasni, minion ai je i dalje los, "waypointovi" u kad pogines u pitu su lose odradjeni, vrati te na pola mape prvog portala... Meni je loot i dalje bez veze, pre je bio uzasan sad je malo bolji. Guras jedne te iste statse i cekas da ti ispadni sto vise nabuzdeni legenedari. Da je ovo bila prva sezona, bilo bi ok, ovako proslo je skoro godinu dana i igra jedva da lici na nesto.

iskreno igram lagano, ova sezona mi je bolja od prethodnih, dosta nepotrebnih sranja uklonjeno, uproščene neke stvari,uživam sa barbom kao i obično do 100 :D
ne pratim tuđe bildove, već sam se navikao da sklepam sam nešto uz hota main skill.

btw: u prvoj sezoni sam pratio neki bild sa sajta poznatih streamera, kako sam počeo sam da se bakćem sa bildovima i da ih menjam u toku igranja igra mi je postala dosta interesantnija

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno