Šta je novo?

Diablo II Resurrected

Ja sam u prvom ladderu (pre god. dana) proban sa DS4 na PC-iju i sve se UI lepo zameni i bilo je prilično igrivo sa Barbom za mene koji nema konzolu.
Još od tada su dodatno sredili manipulaciju inventarom sa gamepadom, a vidim da masa ljudi igra na konzolama D2R.

Uzeo sam sinoć igru na Xbox jer je 5,6$ na Tursku, ne pada mi na pamet da dam na Battlenet 40$.
Nije loše sem manipulacije po inventaru i podešavanje skilova. Nekako mi je sve to mnogo bolje bilo u Diablo 4 beti.
Glupo je i ovo za potions na dpad.
Igraću još malo ali ne verujem da ću moći da prelazim ništa sem standard.
Ovo sam ja obrnuo i na Hell težini na PC pre 20g

Prešao na normal većinom igrao na Xbox na gamepad i sad na PC aktivirao Xbox gamepad, milina za cast, samo inventory management je užas Sa gamepad.
Bukvalno ne znam da igram na PC postao 1/1 full konzolitis 😂
Koliko ja ovo nisam znao šta radim kad sam igrao pre 20g.
Sad ubacio rune words Na normal se Diablo dela smešno lako.

Prvi put do lvl99.
Nije bio "Classic" lvl99 run, vec p8 Terror Zone od lvl95.
Sada je dosta lakse doci do lvl99.

Prilozi

• Diablo 2 Resurrected Screenshot 2023.05.06 - 01.33.11.25.png
    Diablo 2 Resurrected Screenshot 2023.05.06 - 01.33.11.25.png
    4 MB · Pregleda: 97
  • Diablo 2 Resurrected Screenshot 2023.05.06 - 01.33.26.25.png
    Diablo 2 Resurrected Screenshot 2023.05.06 - 01.33.26.25.png
    4.2 MB · Pregleda: 93

Neki period neće. Mislim da poslednji put min popust cena bila 14.99$.

Mame me da kupim još 6-7 kopija pa da mogu kao profi igrač da igram ladder sezonu solo na P8 težini :ROFLMAO:.
Tj. radim game boxing. Kao nekad davno u WoW-u.

S tim izgleda ima začkoljica da drop boost od igrača izgleda radi samo kad su svi igrači na istoj mapi. Moram da istražim da li zahteva još da svi budu u nekom range-u. I dovoljno je P7 za maks. drop boost umesto P8.

@zokocx imas ovde objasnjeno: https://us.forums.blizzard.com/en/d2r/t/what-player-count-in-game-actually-does-to-drops/106237
Ne mogu da nadjem originalni post od Pavke-ta.

Player-Count utice na nodrop chance, tacnije smanjuje nodrop chance, ali je obrnuto proporcionalno nodrop chance-u broju igraca koji su u blizini (Partied Members) kada se racuna.
p7/7= 3.23% nodrop
p7/1 = 14.29% nodrop

...ali sa druge strane nodrop chance za p1/1 je :
p1/1, p2/1 = 62.5% nodrop.

How to read: p(Players in Game)/(Players in area) = %nodrop

So if you’re alone in Chaos Sanctuary, it makes no difference if you have 6 or 7 other instances idling in town with your farming character in game (p8/1 = p7/1), you still are at 14.29% chance that a normal monster will drop absolutely nothing."

• Increasing PS (Player Settings) increases the chance that a monster drops an item. Since No Drop decreases with every 2 PS, farming monsters on P8 is the same as P7 for drop chances.
    • Monsters No Drop chance is calculated when the monster dies. This means that spawning a monster at P7 and then reducing the PS to P1 would increase their No Drop chance.
      • The same is true if Players leave a Multiplayer game before a Boss (i.e. The Countess) would die.
      • The number of Partied Players near you when a monster dies has a larger impact on No Drop than unpartied members in the same game. P5 settings with unpartied members is equal to 3 Partied Players in the same area.

Poslednja izmena:
Ako već hoćeš da igraš sa više naloga, sećam se da sam viđao u World of Warcraft-u lika sa 40 naloga, koji je sam išao na raid-ove i pvp. Možda je neko napravio takav program i za D2:R... U biti program šalje istu komandu na 8 klijenata, a ti igraš kao sa jednim. Tipa, napraviš 8 Sorc, Telekinesis, Waypoint, TP, TP,...TP, spamuješ 8x Blizzard po Diablu, ggwp. :cool:

Ja ne mogu vec vise od pola godine da pokrenem igru,brisao je, isto tako i Battlenet launcher, sve zive moguce fore sam probao i nikako da se igra pokrene. Sve je radilo normalno, odjendom je pocelo da zeza - kliknem Play u launcheru i nikako da se startuje, samo pokaze da je pokrece i vrati na Play ponovo. NIsam uspio po netu nikakvo resenje da nadjem. Naravno original je u pitanju. Ako je neko nekim sucajem imao slican problem i uspio da rijesi, plizz help.

@mi_sve znači ipak moraju svi igrači da budu blizu jedni drugima da imaju veći drop. Onda neko ko postavio screenshot na FB kako igra sa 8 nalog nije pokazao sve, ili ne zna celu priču.

@r0nIn
0. Može prvo ovo da uradiš
takođe možeš da probaš sa čišćenjem DirectX Shader Cache

ideš na "Disk Cleanup" -> selectuješ samo "DirectX Shader Cache" -> OK

1. logove koje igra napravi pri startovanju imaš na lokaciji:
C:\Users\{tvoj_user}\Documents\Diablo II\GameLogs
I tu možda možeš da vidiš šta se dešava.

2. logove od Battle.net aplikacije imaš na lokaciji
C:\ProgramData\Battle.net\Agent\Agent.8767\Logs
sad vidim da i ovde ima neke logove gde i belezi kad se igra startuje iz Battle.net-a.
C:\Users\{tvoj_user}\AppData\Local\Battle.net\Logs
S tim što ja imam dva foldera Agent.8741 i Agent.8767 ne znali da se oba koriste ili ovaj sa većim brojem.

3. Ako ništa korisni ne nađeš predlažem sledeć.
Unistall D2:R.
Brisanje foldera:
C:\Users\{tvoj_user}\Documents\Diablo II\
jedini sačuvaš screenshots ako hoćeš

Unistall Battle.net aplikacije i restartar računara
Pa brisanje sledećih foldera:
"C:\ProgramData\Battle.net"
"C:\ProgramData\Battle.net_components"
"C:\ProgramData\Blizzard Entertainment"
"C:\Users\{tvoj_user}\AppData\Local\Battle.net"
"C:\Users\{tvoj_user}\AppData\Roaming\Battle.net"

Sigurno negde u ovim foldera postoje možda neka podešavanj za igru koja ne mogu da prođu.
Jer ne moguće da ti igra ne radi, nemaš komp od pre 15 godina pa da je nešto do hardware-a.

Prvi Shared Holy Grail gotov (posle 225 dana).
Dosta je olaksano sa dodatkom Terror Zona i Andi bug-a.

Single Player TZ Tracker: https://www.d2emu.com/tz-sp
Holy Grail App: https://holygrail.link/
Inspiracija da ponovo krenem sa SP Grail-om mi je bio svetski rekord koji je postavio Enpherno.

Krenuo sam sa BlizzSorc, sakupio nesto opreme i posle krenuo sa SmiteHammerdin, JavaZon i BerserkBarb.
Svako je imao svoje radne zadatke.
BlizzSorc -> p5 Andi, p5 Duriel, p5 Meph, p7 Lower Kurast;
SmiteHammerdin -> p7 Keys, p1 Torches, p5 CS;
JavaZon -> p7 Cows, p5 Baal;
BerserkBarb -> p1 Pits, p5/p7 Trav;

Srecom je eth unique Sacred Armor rolao Templar's (a ne Tyrael's Might), posto bi bio "primoran" da igram eth Grail da nije.
Tyrael's / Templar's je bio 2/12 za 14 Unique Sacred Armor-a.
RNG Celestial Deity...

To bi bilo to sto se tice d2.
Ukoliko bude bila neka zanimljiva sezona (sto cisto suimnjam) mozda se aktiviram.
Plan je d2 Sabbatical ponovo na period od 3-4 godine.

Prilozi

• d2r Holy Grail 1.jpg
    d2r Holy Grail 1.jpg
    128.6 KB · Pregleda: 43
  • d2r Holy Grail 2.jpg
    d2r Holy Grail 2.jpg
    84.9 KB · Pregleda: 44
  • d2r Holy Grail Sacred Armor.jpg
    d2r Holy Grail Sacred Armor.jpg
    158.8 KB · Pregleda: 44
  • d2r Holy Grail Team.jpg
    d2r Holy Grail Team.jpg
    123.7 KB · Pregleda: 53
Sramota da ovde nikad nisam pisao. :D
Izbegavao sam Reurrected ali dacu mu priliku uskoro.
Omiljeni buildovi u D2- hammredin, necro summoner, meteorb sorc i javazon.
Cini mi se da mi je najveci level bila javazon, 94 lvl, sve single player.

Igra li ovo neko aktivno?
Imam dva karaktera na SC Non Ladder, Lightning Sorcerer i Physical Bowazon i sa oba sam se zaglavio između Nightmare i Hell, Nightmare lepo peglam ali sa Sorcerer Hell ne mogu ni da počnem pošto je 80% mobova Lightning Imunne, a oni novi shardovi padaju samo na Hell Terror Zone. Nisam puno eksperimentisao sa runama i sl. A kod strelca nikako da dobijem Burizu ili bilo šta dostojno da mogu da igram Hell.

Ima li nekih mesta gde se trejduje da preporučite da kupim možda Windforce ili sl. Nisam pokušavao trejd do sada.

@zero Igrao sam ja baš puno pre 2 godine. Sad sam oko nove godine igrao zbog nostalgije, slobodni dani a bio je i event 22 Nights of Terror. Najzanimljiviji su bili Black Friday Sales gde je 50% sve skuplje (sell) / jeftinije (buy) pa može bezkonačno golda da se generiše i onda kocka po ceo dana. Sad nisam ali pre 2 godine sam uspeo baš dobro prstenje 2+/20% rakavice i razno.

Za trade ja sam koristio https://traderie.com/diablo2resurrected. Ubedljivo najbolje iskustvo, uključiš zvuk za chat notifikacije i držiš otvorenu stranicu dok igraš, u 99% sam se lako i brzo dogovorio za trogovinu, brdo runa akumulirao tako.

A što se tiče buildova ja sam igrao po ovom sajtu https://maxroll.gg/d2/guides/lightning-sorceress.
Definitivno sa Starter verzijom možeš da pređeš Hell i da kreneš da farmaš TZ u početnim aktovima (Pit, The Tower Cellar i Arcane Sanctuary).
Naravno vidiš iteme koje možeš da ukombinuješ u Starter varijanti jer to je samo predlog, ali 3 runewords (4 itema) možeš lagano da nafarmaš već u Nightmare.

@zero što se sorke tiče, dosta ti je bolja opcija Blizzard Sorc build usled Cold Mastery-ja koji obara Cold Res.
TZ bi trebalo da igraš da nadješ Cold Sunder Charm posto ćeš imati problema sa Cold Immunity.
Drugo rešenje bi ti bilo da tvojoj Lightning Sorc kupiš jedan Staff sa Blizzard skilom (kod Akare u ACT I, Hell težina) i na weapon swap da koristis.
Treće rešenje su ti Hybrid Build-ovi i ovaj Lamin guide:

Online uvek mozes da nadjes nekog da ti pomogne kroz Hell, nakon toga igras delove gde nemas problema sa Immunities.
Ne igram online preko godinu dana, samo single player po malo.

Dosta sam lepo nagruvao Lightning Sorca u smislu da prelećem Nightmare ali za Hell do sada nisam eksperimentisao kako da razbijem Lightning Imunne bez tih novih Charm-ova koje mogu da dobijem samo na Hell TZ koliko sam shvatio i zato sam zaglavljen. Probaću to sa tim Staff-om što si napisao pa da svičujem barem da završim Hell, ovako lepo ubijam i tamo sa njom, probao sam osim što malo zeza preživljavanje ali nije problem kao što su mobovi ligtning imunne. Malo sam nabudžio i merca onog sa Might aurom, videću može li on nešto tamo da napravi, mada su baš velike grupe mobova sa lightning imunne. Ima i onaj jedan Helm, zavoravih ime koji ima -25 čini mi se ali ne znam gde pada.

Nego me interesuje da li određeni ajtemi padaju samo na određenim lokacijama ili od određenih bosova ili svaki ajtem može da padne bilo gde u igri?

Postoji monster lvl i item lvl koji odredjuju koji item moze gde da padne.
U svakoj TZ moze da padne svaki item u igri + Baal i Nihlathak mogu da bace svaki item u igri.

Detalji koji item gde + drop chance:

Ne znam kako bih ti rekao, PoE, D3, Grim Dawn, pa cak i moj novi omiljeni Last Epoch su ti kao u rok muzici Killersi, queens of the stone age i tako ti noviji bendovi koji stvarno jesu kvalitetan, brz i namunjen rokenrol, ali za pravo i autenticno rokenrol iskustvo ipak ces pustiti flojde i cepeline, iako su sporiji i drugaciji :)
Lepo si ovo objasno... Ima u PoE, D3, Grim Dawn svega samo malo previse. D2 pravili su neki ljudi koji su imali jasnu viziju, ove neove generacije kao da su operisane od balansa, nista ne umeju da naprave sa pravom merom.

Nema balansa ni u D2:R, samo imaš buildove koji su specijalizovani za određeni sadržaj (elite hunt, mob packs clearnig, uber hunts, speed leveling za sezonu),
plus igra nema tako kompleksan endgame i komplikovane mehanike skilova kao ove novije ARP (mislim na PoE2 a i na D4) pa je lakše bilo odraditi balans.

I zaokružena je igra, nova sezona ne unosi nove iteme i time nema novih buildovi koji mogu da ispadnu nebalansirani itd.
U drugim ARPG svi uglavnom igraju neke meta buildove najviše, jer sve je to posledica hiperprodukcije da se guraju sezone.

Za PoE2 će im trebati puno vremena da ga balansiraju, jako su mu kompleksne interakcije između skilova i itema, zato oni nisu ni ciljali da ubiju neki OP build u PoE1 ligama, nego ostavili da se ljudi zabave i onda tek u sledećoj ga sredili (nerfovali).

Potpuno se slažem da je D2 je napravljen da bude jednostav i zaokružena igra što i jeste na prvi pogled. Vremenom kroz stare patchevi oni su poboljšali itemizaciji dodali dubinu (runewords), D2 kad se pojavio je bio daleko od toga što imamo u D2:R (tj. poslednji D2 patch).
Mada probaj da napraviš neki ultimativni build shvatiš da bez tradinga i smislenog grinda nema teorije. Treba puno vremena, zato neki ga igraju već decenijama, za razliku od ovih novijih gde je to lakše postići.

Mada probaj da napraviš neki ultimativni build shvatiš da bez tradinga i smislenog grinda nema teorije. Treba puno vremena, zato neki ga igraju već decenijama, za razliku od ovih novijih gde je to lakše postići.
Igra je u svakom segmentu zanimljiva, ima dobar balans gotovo u svakom trenutku da nije ni preteska ni prelaka, nekad je je izazov veci pa treba vise zalaganja da bi se adekvatno odgovrilo i to je taman toliko da ne bude pretesko da smara do besvesti, a da prvocira. Takve igre se vise ne prave nego ajmo ili sve na hardcore ili mlaka voda, nigde naka mera kako bi to bio pravi ugodja da moze da se igra po 5~6h sa zadovoljstvom a ne da to bude ili mucenje ili smaranje. Mislim ima igara recimo ovih kracih bez neke preterane dubine kao sto je Returnal, i Control, do ovih malo slozenijih kao sto je Baldurs Gate 3, gde je igranje pravo uzivanje koje nikad ne dosadi. Puno ocekujem od Stalker 2, ali to je neka druga tema :p

Dizajniranje igre je ozbiljan posao, i tačno se vidi ko to radio iz ljubavi i na osnovu prošlog iskustva a ko šablonski samo slušajući investitore. U smisli pravimo kartašku, battle royale itd igru jer to sad prolazi, i takve nebuloze gde odluke donose ne stručni ljudi.
Generalno igre su spoj softwerske inženjerije i umestnosti a za ovo drugo nema tačan recept šta je dobro (lepo, zanimljivo) a šta ne.

A hteo sam da kažem da uvezi toga što mnogi viču "nema balansa".
U ARPG je najnezahvalniji to da se odradi dobro. Što sa strane dropovi itema su na sreću, što nije deterministički, drugo što mehanike su komplikovane. I onda ljudi kukaju u smislu kako recimo neka igra je bolja u tome a neka lošija a sve je stvar kako su neke mehanike implementirane i kolko vremena su dev-ovi posvetili to da peglaju. Nekad su i kola kao bila "bolja" a tome je doprinosilo i to što su manje bila komplikovan.

Dobar primer je kako sad svi hvale Last Epoch koji dosta stvari oko itemizacije ima bolje urađene a PoE2 0.2.0 kako je njesra jer developeri rade iteraciju sad da vide šta radi a šta ne. A ljudi ne kapiraju da igra je u Early Access tj. beta verzija.

PS: Slažem se da je Stalker 2 mogao da bude mnogo više, šteta što će sad da ga peglaju ili osave moderima da od njega naprave to što treba da bude.

Interesantno da Lo runu recimo nikad nisam dobio i pored godina i godina igranja. Totalni apsurd i teško za poverovati ali tako je.
Neostvarena želja mi je zealadin sa Grief runewordom.

Ja tamo 2022-2023 nekih godinu dana što sam igrao prvo leader sa Sorc pa posle nastavio još malo da grindam. Palo mi 2x Lo, 1x Sur, i mislim da jedom Vex. I to je to.
Ber 2 komada sam trgovinom zaradio od perfect Anni charmova. Par Gul, još Vex i gomilu Ist runa isto trgovinom. Ostale rune jedino da prodam nešto od itema, ili da menjam gomilu Ist runa za veću runu.

Jednostavno nema teorije drugačije, igrao sam solo uglavnom i uletao u dosta public igara gde sam sam pokusavoa da farmam Terror zone da mi padne nešto. I to često sa Lightning Fury jer brže ubija, samo manji MF a Sorc sam nabudžio na 400% MF sa minimalnim gubicima, posle Tal Rasha seta sledeći set itema za Blizzard Sorc je strašno teško nabaviti.

Poslednja izmena:
Ja sam zakleti single player igrač.
U jednom danu sećam se pale su mi Jah i Ber rune sa mojom najdražom Javazonkom.
Dosta jakih i high end runa ali eto Lo nikada i od set itema nikad Imortal King oklop, ja mislim.

Immortal King oklop sam dobio jedan, čuvam ga na mulama.
A ni blizu Griffon's eye ili Tyrael's Might, ili recimo sa dobrim skillom Ormus' Robe a može Nightwing's Veil. Takođe ni jedan od unique charmova (Rainbow Facet), kontam mnogo grinda je potrebno za njih.

Najlakše mi bilo naći solidne +2/+20% IAS gloves za amazonku Lightning Fury, samo sam se kockao ko blesav onih par dana tokom Božićnih praznika kad puste event da je sve 50% jeftinije. Bukvalno infinit gold loop, jeste da je kao varanje, ali i dalje je teško. Tako mogu i dobri ringovi da se nabave.

Nazad
Vrh Dno