Šta je novo?

Diablo 3

auuu dragane, zezas me :) ,,,pa probaj dva puta da kliknes ccc

Tako vec moze. *** nismo svi genijalci.

Inace idalje imam lag i to pogotovo vidim na delu Rakkis Crossing, e tu mi ubije masinu dozlaboga!

Tako vec moze. *** nismo svi genijalci.

Inace idalje imam lag i to pogotovo vidim na delu Rakkis Crossing, e tu mi ubije masinu dozlaboga!

...ubije ti masinu, zato sto ti je hard uzasno spor ! kupi SSD hard, preporodice ti se diablo, da ne poverujes koja promena.

ma nema veze, probaj kod nekog ko ima ssd i diablo3 i videces razliku

Odose opet radiant emeraldi na 14miliona ja prodadoh one sto sam imao valjda ce tokom nedelje opet pasti cena:smoke:

Poslednja izmena:
Ma jeste D3 toliko zahtevana igra da ubija i5 procesor i 8 gb rama a sa Battlefield 3 podesenim na full fullova radi kao satic.

Bas danas sam gledao kako se ponasaju procesori i prva tri rade normalno dok je cetvrti pod opterecenjem i radi mnogo vise od ostalih. Uostalom nije nista menjano u kompu niti podesavano od kako je kupljen, tacnije tada je podesen win7 sve instalirano i tada D3 je radio super a pre nego sto je dosao patch 1.0.5 meni je graficka bila necujna a sada kada udjem u igru tacno se cuje kako se ventilator okrece na vecem rpm sto ranije odnosno pre patcha 1.0.5 nije radila. I menjao sam drajvere za graficku stavljao novije pa starije pa iste koje sam imao ali generalno igra je nesto definitivno cackana.

Evo sada bas gledam da oborim sistem i da sve instaliram od nule pa cu da vidim onda kako se komp i sama igra ponasaju.

nemoj da obaras sistem :0 ...pogledaj u video opcijama da li ti je iskljucen v-sync, zna patch da resetuje podesavanja, pa ga ukljuci, da ti ogranici fps na 60

Ukljucen je. Jer pokusao sam da ga iskljucim onda graficka krene da vrti jos brze ventilator a kada ukljucim ponovo v-sync onda malo spusti brzinu obrtaja ali idalje nije to to kao sto je bilo pre 1.0.5. Kazem ti graficka je radila kao da sam u windowsu znaci samo se vrtela i nije se cula ali bukvalno a sada dok sam u windowsu sve je ok cim upalim D3 vec cujem kako se vetilator pocinje vrteti na vecem obrtaju. Neko ce reci da je to normalno sto i jeste ali znam kako je radila pre toga i kako radi sada.

Nije mi jasno sta su oni tu prckali kada je sam patch bio 150 mb ili vec koliko a posle je igra sa skoro 9 gb otisala na 12 i nesto. Na cega?

Ne lozite coveka da kupuje SSD za Diablo...

Ako meni perfektno radi na masini iz potpisa trebalo bi i tebi da radi ali imas neki problem ocigledno. Probaj ako imas ok net da pobrises sve D3 fajlove i skines igru ponovo, ja sam imao par problema i to samo ovako resio, do duse dosli su novi pa sam i njih ponovo ovako resio. Medjutim ortaku se desinhronizuje igra svakih 15ak minuta i mora alt+f4, probao je sve nazalost nema pomoci. Tako da pre nego sto puknes pare na nepotreban hardver, probaj da reinstaliras D3, ili windows ako je potrebno, trebalo bi ti da znas u kakvom stanju ti je win trenutno i sta se desilo u vreme kada je problem poceo da se javlja.

Sa 8 i nesto otisla na 12, zato sto je patch kopirao stare resurse zajedno sa novim resursima (tih 150mb) u novi fajl.
Bice verovatno neki clean up patch uskoro kao sto je bio za SC2, gde je cak pola sata patch optimizovao instalaciju igre.

Btw. dzaba ti i i7 na 5Ghz sa 24GB rama, kad je tako igra napravljena da ucitava samo to sto je za trenutnu scenu potrebno, a sto se ti brze kreces u nove lokacije to ona pokusava da streamuje brdo novih resursa sa HDD a posto su verovatno razbacani po ploci HDD-a dok glava se pozicionira prođe par sekundi, a to je posebno izazeno kad vec 3 heroja (razlicitih) se makljaju sa nekom grupom.

Plus igra na nekim lokacijama dosta usporava jer su "pametni" Level Designeri upotrebili neke nabudzene efekte/shadere ili iskoristili fiziku za te efekte pa igri pada FPS bez razloga tamo a GPU je smesno opterecen, primer lokacije su Rakkis Crossing (dug most u act3) i one stare kanalizacije (act2).

Btw. jedno resenje dok nemas SSD a stvarno si mogao da ga uzmes bar neki od 30GB kad si vec budzio masinu:
HDD Major-Stuttering Solved (not micro-Stutt) - postovao sam ovo vec bar 3-4 puta :type:
ovo je socialno resenje, i dok je meni resilo to pocetno seckanje kad ulecem u prvi okrsaj, i dalje je primetno neko seckanje kad brzo trcimo u nove lokacije, mada primetio sam da sa ovim patchom igra ucitava malo brze optimalnije sa obicnog HDD ali i dalje ima ona sekunda do dve kad mogu da te sprze sveze elite. :d

EDIT: neki kazu da igra radi bolje ako je instalirana na odvojenom hardu (gde nije sistemska particija)... sve u svemu, zavisi od gomile faktora sta secka... mozda neko ima 20 programa u tray-u aktivni agresivni antivirus, malware real-time scaner i neki posebni firewall :d pa secka i YT.

Poslednja izmena:
Iskreno da ti kazem nisam ni imao nameru da kupujem SSD hard jer ga smatram nepotrebnim cak sta vise suvisnim bacanjem para na njega, mozda nekome znaci ali meni ne. Iovako mi se win dize za 20-30 sek a sta treba da se dize za par sek pa i da se dize citav minut pa je opet ok. Jer ako ne mogu da sacekam toliko onda da ga ebem.

Problem je generalno nastao kada je stigao ovaj patch 1.0.5 i kada je igra skinula patch i kasnije pocela da raspakuje neke fajlove u vec postojece fajlove i sam folder sa 8 i nesto gb podigla na 12 i nesto. Od tada generalno igra pocinje da stuca na nekim deonicama, nebitno jel igrao sam ili u grupi ona kada naidje odredena deonica krece svoj slideshow i dogod se malo neraskrci masa na ekranu igra ne popusta. U vise navrata sam pitao ljude jel im tu i tu se desava to i to ali uvek su odgovori bili negativno, kao tipa samo je secnulo i nastavilo sve dalje kao sto je i normalno.

Pazi vec sam resio i vec sam tu particiju raskrcio od nepotrebnih fajlova tako da cu ranom zorom oboriti sistem i sve ispocetka namestiti, a sto se tice neta imam 10 mb download tako da mi nije problem da se strpim malo. Bolje da neigram jedno pre podne nego svaki dana da razmisljam gde ce da me igra zezne i da li mozda necu u besu nesto polomiti zbog cega ce mi kasnije biti zao.

@zoki

Problem je taj sto mi to igra nije radila u 1.0.4 a kada je dosao 1.0.5 tu su poceli problemi. Taj most u act3 sam igrao mnog puta i u 1.0.4 nikada nisam video takav lag kakav imam sada u 1.0.5.

Kada se igram ne radi nista drugo, antivirus nemam vec godinama, torrenti ne rade jer je net iovako suvise brz pa kada neigram e onda skidam sta mi treba a ako nesto radi u pozadini onda je to waterfox (64bit verzija firefox-a) i youtube da i skype.

Poslednja izmena:
Nama je danas zabadalo u masini i to samo kod Ghoma i Rakanotha, i to zesce i svima. 2 runa smo radili oba puta je zabadalo. Takodje meni igra krene da sece pre siegebreakera kad se popnem na donje stepenice (imaju gornje i donje stepenice i gore les ili weapon rack, nekad pack/goblin), e pa kad krenem da silazim tu igra stane na 15 sec, odnosno u tih 15 sec prodju 3-4 frejma i HDD prekrklja, opsle toga kad sidjem sve se vrati na staro. Nista te ne kosta da izbrises igru i ponovo je instaliras sad preko noci, naravno ne mogu ti garantovati da ce ti resiti problem posto je igra PUNA nekih bagova.

Ortak i ja smo imali "problem" sa prilično dugim učitavanjem igre, posle 1.0.5 patcha, rešili smo ga defragmentovanjem particije na kojoj je instaliran D3.
Možda nekome pomogne...

nije nista hardverski vec softverski,do igre i njihovih raspalih servera je problem.

Kako to da mi sa SSD diskovima nemamo taj problem ni sa jednom verzijom?
Engine radi stream sadrzaja i zato je problem sa HDD i fragmentacijom koja se ocigledno desila posle patcha.

A hipoteticki da imas taj problem, da li bi pokusao da ga resis softverski ili bi uzeo jos jedan SSD i povezao ih u raid?

Ma ja cim primetim da komp trokira trazim problem u windows-u gde se obicno i nalazi tako da se nezezam puno nego prebacim ako imam na toj particiji nesto bitno ako ne samo oborim sistem jer to mi je mnogo brze i jednostavnije resenje nego da pokusavam nesto da popravim a da bi popravio problem prvo moram da ga nadjem, tako da mi je format c particije najjednostavnije i najdelotvornije resenje za otklanjanje svih problema u racunaru... naravno ako nije fizicki ostecen ako je softverski onda mi je najlakse.

Evo malo pre sam stavio da se igra instalira pa ce za nekih sat ipo vremena biti gotova. Tako da nema kojekakvih peceva i gluposti nego cista instalacija.

Poslednja izmena:
A hipoteticki da imas taj problem, da li bi pokusao da ga resis softverski ili bi uzeo jos jedan SSD i povezao ih u raid?

Igrao sam sa HDDa dok nisam uzeo SSD prema tome znam kakva je razlika i ne bih uzeo jos jedan nego nov brzi i veci.
Jedino sto mozete da uradite je defragmentacija, ako to ne pomaze dzaba vam trud problem je do same igre.
Tesko da su oni dobro odradili posao kad treba SSD da bi radilo sve kako treba.

Igrao sam sa HDDa dok nisam uzeo SSD prema tome znam kakva je razlika i ne bih uzeo jos jedan nego nov brzi i veci.
Jedino sto mozete da uradite je defragmentacija, ako to ne pomaze dzaba vam trud problem je do same igre.
Tesko da su oni dobro odradili posao kad treba SSD da bi radilo sve kako treba.

Ali kako onda objasnjavas slucaj da pre peca 1.0.5 igra je radila savrseno na svim deonicama, znaci nista menjano izmedju 1.0.4 i 1.0.5 a igra mi losije radi u 1.0.5 na nekim deonicama kao da imam atari a ne komp iz podpisa. Znaci nisam menjao ni drajvere niti brisao sistem cak i kada je pecovana igra na 1.0.5 neki su rekli da su im podesavanja vracena na pocetak kod mene nije bio slucaj, sve sto sam radio u opcijama je to da sam ukljucio MP i izasao napolje.

Videcemo sada kako ce da radi igra, stavio sam ponovo win 7 64x ali ovaj put sam stavio nove drajvere 12.10 i skidam igru kompletnu sa neta pa cim se zvrsi instaliranje ulazim u act 3 na onaj deo mosta gde mi je lagovala ko luda pa cu da vidim kako ce da bude sada?

Poslednja izmena:
...
Evo malo pre sam stavio da se igra instalira pa ce za nekih sat ipo vremena biti gotova. Tako da nema kojekakvih peceva i gluposti nego cista instalacija.

Aj javi posle kako radi igra, bas me interesuje da li ce biti nekog poboljšanja.
Ja igru samo patchujem od izlaska tj. prve retail verzije i posle odradim defragmentaciju particije (sto se mozda jedva primeti), mada mislim da je problem u internoj defragmentaciji fajlova (velikih .MPQ fajlova) za sta nema bas leka, mozda samo reinstalacija.

Zoki ima jos 1 gb da se skine sto ce biti vrlo brzo pa javljam utiske.

Jedino sto mogu da kazem a to je da se igra preporodila. Znaci nema vise onog laga koji sam imao kada ima puno mase na mapi, doduse graficka se idelje cuje ali no dobro to vec mogu da prezalim jer nije strasno mada cu ja vremenom i tu naci sta nestima.

Poslednja izmena:
Evo malo da se pohvalim

Greetings Dragan (KornjacaNS),

Congratulations on your successful auction in Diablo III!
Item name Bul-Kathos's Solemn Vow
Time of transaction 27 Oct 2012 08:41 PM BST
Sale price EUR25.00
Transaction fee EUR1.00
Transfer fee EUR3.60
Applicable taxes EUR0.00
Your proceeds EUR20.40

Item name Tasker and Theo
Time of transaction 25 Oct 2012 09:22 PM BST
Sale price EUR5.00
Transaction fee EUR1.00
Transfer fee EUR0.60
Applicable taxes EUR0.00
Your proceeds EUR3.40

Stigle i prve parice od igre. Nisu nesto ali jos toliko da prodam ja sam igru odplatio sto nije bio prvenstveno namera ali sam reko ako bude moglo sto da ne, nisam gadljiv na pare.

Evo malo da se pohvalim

Greetings Dragan (KornjacaNS),

Congratulations on your successful auction in Diablo III!
Item name Bul-Kathos's Solemn Vow
Time of transaction 27 Oct 2012 08:41 PM BST
Sale price EUR25.00
Transaction fee EUR1.00
Transfer fee EUR3.60
Applicable taxes EUR0.00
Your proceeds EUR20.40

Item name Tasker and Theo
Time of transaction 25 Oct 2012 09:22 PM BST
Sale price EUR5.00
Transaction fee EUR1.00
Transfer fee EUR0.60
Applicable taxes EUR0.00
Your proceeds EUR3.40

Stigle i prve parice od igre. Nisu nesto ali jos toliko da prodam ja sam igru odplatio sto nije bio prvenstveno namera ali sam reko ako bude moglo sto da ne, nisam gadljiv na pare.

Super..Meni je RMAH otplatio igru jos u julu,plus sam uzeo ceo Wow paket za taj novac i jos ponesto :)free money:).Steta sto ne moze pretplata za wow da se plati tim novcem ,imao bih za jos godinu dana hehe..

Super..Meni je RMAH otplatio igru jos u julu,plus sam uzeo ceo Wow paket za taj novac i jos ponesto :)free money:).Steta sto ne moze pretplata za wow da se plati tim novcem ,imao bih za jos godinu dana hehe..

Mislim da sam negde citao da moze da se placa, ima sigurno caka i bas sam o tome citao e sada da li u wow temi ovde na forumu ili gde neznam tacno ali raspitaj se jer siguran sam da je neko o tome pisao sta i kako.

^Ne može WoW pretplata, ali planiraju da omoguće (postoji blue post na tu temu).

Nego za sve one koji muce muku sa kupovinom opreme na AH evo jedne male fore koju mozete da primenjujete i da vidite da li vam oprema koju hocete da kupite dize dps ili ostale starse ili su bacene pare, pa jednostavo zeljenu opremu linkujete nekom od svojih prijatelja iz liste i udjete u igru i kliknete na taj svoj link i vidite da li vam daje dps i koliko ili bi bilo da ste bacili gold zabadava.

Mozda je neko znao ovo ali evo da i ostali saznaju za ovu mogucnost, jer nemaju svi trezor golda pa im ovaj nacin omogucava da vide zeljenu opremu pa ce znati da li vredi kupovina iste ili ne.

Poslednja izmena:
Odlicna fora, nisam znao da prikaze razliku kad se to uradi. Hvala.

Vrh Dno