Sa 8 i nesto otisla na 12, zato sto je patch kopirao stare resurse zajedno sa novim resursima (tih 150mb) u novi fajl.
Bice verovatno neki clean up patch uskoro kao sto je bio za SC2, gde je cak pola sata patch optimizovao instalaciju igre.
Btw. dzaba ti i i7 na 5Ghz sa 24GB rama, kad je tako igra napravljena da ucitava samo to sto je za trenutnu scenu potrebno, a sto se ti brze kreces u nove lokacije to ona pokusava da streamuje brdo novih resursa sa HDD a posto su verovatno razbacani po ploci HDD-a dok glava se pozicionira prođe par sekundi, a to je posebno izazeno kad vec 3 heroja (razlicitih) se makljaju sa nekom grupom.
Plus igra na nekim lokacijama dosta usporava jer su "pametni" Level Designeri upotrebili neke nabudzene efekte/shadere ili iskoristili fiziku za te efekte pa igri pada FPS bez razloga tamo a GPU je smesno opterecen, primer lokacije su Rakkis Crossing (dug most u act3) i one stare kanalizacije (act2).
Btw. jedno resenje dok nemas SSD a stvarno si mogao da ga uzmes bar neki od 30GB kad si vec budzio masinu:
HDD Major-Stuttering Solved (not micro-Stutt) - postovao sam ovo vec bar 3-4 puta :type:
ovo je socialno resenje, i dok je meni resilo to pocetno seckanje kad ulecem u prvi okrsaj, i dalje je primetno neko seckanje kad brzo trcimo u nove lokacije, mada primetio sam da sa ovim patchom igra ucitava malo brze optimalnije sa obicnog HDD ali i dalje ima ona sekunda do dve kad mogu da te sprze sveze elite. :d
EDIT: neki kazu da igra radi bolje ako je instalirana na odvojenom hardu (gde nije sistemska particija)... sve u svemu, zavisi od gomile faktora sta secka... mozda neko ima 20 programa u tray-u aktivni agresivni antivirus, malware real-time scaner i neki posebni firewall :d pa secka i YT.