Šta je novo?

Diablo 3

Cinematic je stvarno epic :)
Svaki put me oduseve koliko se potrude oko njih. Diablo ce da iskida, jedva cekam! :D

Edit:

Alex je okacio link za main stage Blizzcon-a , pa koga zanima neka baci pogled.

Poslednja izmena:
Uh zna Blizzard da napravi Cinematics-e :) Posebno mi se svidja za novi WoW expansion (muzika pogotovo).

Eto ja htedoh da promenim avatara u nesto za diabla kad oni najavise ove pandarene :D

Odlican cinematic zaista, vide joj se pore na licu. Zaista bih voleo da vidim neki njihov dugometrazni film...

Poslednja izmena:
jel zna neko da li postoji pre order za collectors ili se te verzija pojavljuju tek kad igra izadje? kako to ide, nikad me preterano nije interesovalo, al izgleda da se vremena menjaju xD
elem sinematik je epic :D i slazem se sa ugh!-om, bas smo to komentarisali ortak i ja sinotj, "sto bre ne snime film" xD

Bice uskoro za preorder Collectors. Uzimam cim se pojavi.
Imam 2kom neotvorena Starcraft 2 collectors, tako da i ovo ide u kolekciju.:)

Ajd ja da pohvatam iz Igre Lore, posto me UZASNO nervira sto je Lore diablo-a ispisan van igre:

Bio je veliki fajt, izmedju andjela i demona. Inarius, valjda se tako zvase, Tirijelov burazer, sku*cilo mu se sve to, i odlucio je da sa pojedinim andjelima i demonima napravi Sanctuary. tu su se oni lepo sklonili od ovih sto su hteli da nastave da ratuju. Tada on napravi Wordlstone, koji je imao ulogu da sakriva Sanctuary od ostalih. Tu u Sanctuary je nastao prvi ljudski rod, koji je zapravo offspring demona i andjela - Nefalemi.

Nefalemi su bili premocni, i danashnji Magi, nekromanseri i ostali, su poreklom od prvih Nefalema. Nefalemi su skapirali da mogu da koriste moc Wordstone-a, ali je Inarijus odradio spell da ne mogu. neki ***** cijeg imena ne mogu da se setim, je reverse-ovao spel, tako da su Nefalemi mogli da koriste moc worldstone-a. tu je posle nastao haos, Inarijusa je valjda koknuo Mefisto, Nefalemi su banish-ovani iz Sanctuary-ja, Tirijel je postao novi cuvar Sanctuary-ja.

u medjuvremenu, pitaj boga zasto - na smrtnoj ravni, Diablo, baal i Mefisto su krenuli da prave haose. Tirijel je okupio Horodrime, od kojih je inace poslednji Dekart Kejn, i Tirijel im je dao tri shard-a od Worldstone-a, takozvane - Soulstone-ove. oni su imali moc da zarobe tri "Prime evils-a"

Mefisto, Baal, i Diablo su zarobljeni, gde je Baal u bitci uspeo da slomi soulstone pre zarobljenistva, ali se jedan od Horodrima - Tal Rasha, zrtvovao, da zatvori baal-a u svoje telo, kad vec nema Worldstone-a.

naon toga, krece Diablo 1 prica - diablov soulstone je zakopan bio ispod zamka u Tristramu, gde je skoro i zaboravljen bio. on je dok se krchkao polako u kamenu, uspeo da izbaci malo svojeg force-a, i krenuo je da utice na otvaranje omalenih kapija iz pakla. tu se pojavilo brdo heroja, od kojih je Playable warior, odgovoran za ubistvo otelotvoreog Diablo-a u vidu princa onog, alberta ili kako vec. ali je Diablo odradio safe=plan, planirajuci od samog starta da se spoji sa tim warior-om, i da mu on postane mocniji Host, od princa.

tu je kraj prvog dela igre, a Rogue i Sorcerer iz prvog dela su poludeli od zla, i postali - Dark raven, i Summoner

novi set heroja je sada u igri (diablo 2) i oni krecu u bitku, ne bi li se suprotstavili tri prime evils-a koje je Diablo oslobodio (on, baal, mefisto). oni uspevaju da razvale od batina sva tri evils-a, ali Baal kao poslednji, uspeva da koruptuje Worldstone (prica se prebacila u Sanctuary, jer je Izual otvorio portal za ovu trojicu)

Tirijel je skapirao da je worldstone koruptovan, i mora da ga unisti, govoreci heroju da ne sme da ga ostavi citavog, jer bi to ugrozilo ceo Sanctuary i sve moci odatle. Tirijel unistava worldstone, i kad se zavrsio Diablo 2 - mi smo po forumima spekulisali o mogucim posledicama:

heroji (necro, sorserica, varvarica, amazonka, paladin, druid i asasinka) su definitivno opet poludeli, i sada ce pretstavljati nove protivnike u igri (blizardova fora klapa 2)

Tirijel je verovatno isto otiso u persun, morajuci da overi worldstone

e sad, kolko sam pokapirao iz ovih trejlera - worldstone je unisten. proslo je 20 godina. Hell je hteo da napadne sanctuary - ali nije, i niko ne zna zasto. Dekart Kejn kao jedini preostali horodrim koji ima uber Lore i moci, odlucuje da istrazi zasto je to tako.

novi heroji dolaze da se suprotstave zlu, i da spasu smrtnu ravan od uticaja, podjednako pakla, i koruptovanog Sanctuary-ja.

jel ima neko nesto da doda, ili promeni ? ja ne mogu da igram ove igre a da ne znam ore, to me uzasno nervira, a iz same Diablo 1 i 2 igre se jako teshko sta pohvata ...

procitajte knjige i sve će vam biti jasno,ima dosta materijala za diablo 4 xD
www.diablobooks.net

slazem se sa ugh!-om, bas smo to komentarisali ortak i ja sinotj, "sto bre ne snime film" xD

Komentarisali su iz Blizzarda pre 10 godina i pre nekoliko godina sto se tice dugometraznog filma. Problem je u tome sto njima za ove cinematice treba i do pola godine. Npr, za Diablo 2 im je trebalo 6 meseci da urade sve one cinematice, a to je bilo oko 20 minuta materijala, od cega neke stvari nisu ni usle u finalnu verziju. Kad bi morali scenario i sve ostalo da spremaju, verovatno bi im bilo potrebno vise godina, a Blizzard nije filmska kuca da mogu to da rade.

I, naravno, svi se secaju koliko je failovao Square Enix sa Final Fantasy filmom, pa ne verujem da ostali imaju previse motivacije. :p

Hvala Igoritze !! Rekapitulacija Lorea je pozeljna sad pre izlaska trojke cheers

nadam se da znate da Collector's Edition kosta izmedju 90 i 100 evra

koji ce vam moj kolektors edishn ? igra + loads of crap. dvd komentari i produkcija, za to me bash zasvrbe ...

i ja sam bio iz istog fazona povodom kolektorsa... al sta znam ovo bih mozda i voleo da posedujem :D dugo se cekalo :D

koji ce vam moj kolektors edishn ? igra + loads of crap. dvd komentari i produkcija, za to me bash zasvrbe ...

Taj "loads of crap" posle par godina prodas po vecoj ceni nego kad si tad kupio igru.

to je ultra geek-ovski. neki sechu vene na kolektors edishn, ja sechem vene na full opremjenog varvarina u igri, koji za 14 ipo sekundi oseche sve zakarume, i u narednih 12 sekundi premlati Mefisto-a. to mi je veci game thrill nego figurice i fensi knjiga.

Taj "loads of crap" posle par godina prodas po vecoj ceni nego kad si tad kupio igru.

Da, ali to važi za neotpakovane, i to pod uslovom da igra postane legendarna. Kao što se prodaje recimo vanlia WoW collectors edition za par hiljada evra/doralaa na ebay-u.

CE nije los za one koje zanima pravljenje igara. Mada to moze da se nadje besplatno na webu posle nekog vremena :)

@Igoritza: Odlicno!
Ali interesuje me kako ce da se pojavi Diablo kad je soulstone unisten u dvojci??
Onaj demon u trejleru je spomenuo kako ce naci soulstone...i valjda se zove Azbodan ako sam dobro cuo/ukapirao... :)

Azmodan :)

Jedan od "Lesser Evils" zajedno sa Duriel, Andariel i Belial. I glavni lik koji je zbacio Prime Evils (Mephisto, Diablo i Baal) sa trona Hell-a.

Poslednja izmena:
Pa jel to znaci da ce on biti glavni negativac u trojci?

A ovaj Azmodan copy-paste pit lord iz WC3.
Bliz dizajnerima ponestalo ideja......

Ma gde im ponestalo ideje, evo smislili su rasu Panda za novu WoW ekspanziju :D

[YOUTUBE]nyeZ8khSEC0[/YOUTUBE]

Ova rasa je vec postojala od davno, samo su cekali da je ubace za novu ekspanziju. Mislim sigurno se secate Pandarian Brewmastera iz originalne dote?

Jedan od sefova blizzarda je juce reko live on stream da su Pande trebale biti rasa u Burning Crusadeu, ali su odustali jer su hteli da expanzija bude "mracnija".

Pa jel to znaci da ce on biti glavni negativac u trojci?

Jos se ne zna. Definitivno ce se pojaviti kao jedan od bitnijih likova, ali da li je bas "glavni" boss se ne zna.

Inace, tesko da njima moze da ponestane ideja. Imaju OGROMNE, ali zaista ogromne, kolicine napisanog lore-a prema raznoraznim novelama i slicno. Za WoW npr. mogu da biraju, ja mislim, opusteno 7-8 razlicitih tema za expanziju (Queen Azshara, Emerald Dream, Burning Legion itd..) a na njima je da vide sta im najvise odgovara. Bilo je price o Pandama jos pre par godina. Da li je pametan potez ili ne, to je vec druga stvar.
Tako da ta prica, a ovo inace vazi za sve njihove fransize, da nemaju dovoljno materijala ili ideja - ne pije vodu :)

A to sto lici na Azgalora (pit lord iz W3 i WoW/TBC-a) ne znam sto bi smetalo. Naravno da ce biti nekih dizajnerskih preklapanja, ipak su sve te igre iz iste firme i od 'istih' ljudi. Nije nuzno losa stvar, pogotovo kad imate toliko razlicitih grafickih ideja koja mozda nisu realizovana kako treba ili iskoriscena do kraja. Kao eto npr. taj Azgalor - radije bih da ga OPET vidim u boljem i lepsem okruzenju Diabla 3 nego u cartoon izdanju WoW-a :d

btw uz CE se na usb-u dobije i drugi deo igre sa expanzijom, a kod nas su po 900dinara sto znaci skoro 20e za d2+exp, tako da bas i nije pakovenje load of craps :D
npr ja nemam d2 tako da za tih 80-90evra kolko vec moze da kosta CE, pored d3 dobijes d2 i eto taj usb i skull i one *******cije, tako da i nije tolko losh deal za ljude koji nemaju d2 :D

Evo D3 lore panel-a u kome je opisana kompletna istorija univerzuma [angeli, demoni, ljudi, i par novih zona iz d3].

da, promenili su pricu, blago.

po novoj prici, ispada da je Worldstone odgovoran za "pocetak svega" i da je on izvor svih moci, i zivota na heaven/hell kao i na mortal plane-u. Inarius ga je "zabo" iz vise dimenzije pakla i raja, i odneo u Sanctuary.

koliko me nalozio onaj igoricin post sa prosle strane nemate pojma
jedva cekam ****ni d3!

Nazad
Vrh Dno