Šta je novo?

Diablo 3

Naravno, svi mi ostali koji budemo platili 60 evra smo papci i deca. :D Uzivaj u svojoj mudrosti generalizacije.

Naravno da nisu svi oni koji plate papci, ima ljudi koji plate igru pa se ne igraju usled nedostatka vremena.

Ali oni koji se prže na diablo ladder, pro igranje star crafta i slične fazone a imaju preko 20 godina u mojim očima i jesu papci ;)

Iskreno i ja cekam narodnu verziju za single player... :) Nemam vremena za mlacenje online... Guild Wars mi je bio sasvim dovoljan da shvatim o cemu se tu radi (ne kazem da ne bih voleo i GW2 i D3 da igram online)...

Pre se vidi koliko godina imam :)

Edit: Btw taj LAN/VLAN služi za zezanje sa drugarima, nema to nikakve veze sa pirat WoW i sličnim serverima gde se okuplja populacija 3-11 ;)

Ve®sus je hteo da kaze da je i "singl" potpuno zavisan od Blizz servera, tako da ce pirati imati ogromnih problema da to srede (tacnije, nikada nece ni srediti kako treba).

Tacno. Mozda ces moci da tumaras praznim dungeon-ima ili u najboljem slucaju da besciljno ubijas mobove. Sama prica i njen razvoj je server side :)
Isto kao i "piratski WoW" u kojim, koliko sam upoznat, nije moglo bog zna sta da se radi - osim isprobava gear/build/skills itd. Raidovanje kao i svi dungeoni su bili onemoguceni.

A to da neko igra D3 ili SC2 na ladderu, bilo da je semi-pro ili pro, je po meni potpuno normalno - ako za to ima vremena, vestine i zelje. I ne vidim sto bi neko bio "papak" jer se igra 'ozbiljnije' ili zato sto placa igru (AKO ces da se igras i da koristis to sto je neko godinama razvijao, valjda treba i da platis, ne?).

Sean Plott igra Starcraft vec deceniju i kusur, i postigao je MNOGO time. Jel on papak? :trust:

Poslednja izmena:
Tacno. Mozda ces moci da tumaras praznim dungeon-ima ili u najboljem slucaju da besciljno ubijas mobove. Sama prica i njen razvoj je server side :)
Isto kao i "piratski WoW" u kojim, koliko sam upoznat, nije moglo bog zna sta da se radi - osim isprobava gear/build/skills itd. Raidovanje kao i svi dungeoni su bili onemoguceni.
Sređeno je i to, postoji više Blizzlike servera koji se ponašaju gotovo identično kao Blizzardovi (doduše, za pre-Cataclysm content).

Naravno da nisu svi oni koji plate papci, ima ljudi koji plate igru pa se ne igraju usled nedostatka vremena.

Ali oni koji se prže na diablo ladder, pro igranje star crafta i slične fazone a imaju preko 20 godina u mojim očima i jesu papci ;)
Tu se potpuno slazem sa tobom!Svako zna svoju finasijsku situaciju,ali dati 60 evra za igru koju nece imati prilike ni probati,za mene je potpuno suludo!Ja cu jedino kupiti samo kljuc i to plafon do 3000,ali posto mu nece cena biti tolika,najverovatnije nista od toga!
@C4in
Da se ne lazemo,vecina ljudi i ceka narodnu verziju,jer pola od onih koji kazu da ce kupiti originalna na kraju i ne kupi!Nikad mi nece biti jasno zasto izdavaci za bilo koju igru ne puste neki demo u kojem na primer mozes da probas igru recimo 2 sata!Po tome mozes da stvoris sliku kako ce to sve izgledati i na kraju budes potencijalni kupac!Retki su oni koji to i urade!Ovako kupujes na slepo i molis Boga da ti se dopadne!

^ Sve igre na OnLive-u mozes igrati 30min [full game content, nisu demo-i].

A onima koji se nadaju da ce izaci narodna verzija Diabla 3, mogu samo da kazem neka im je sa srecom u cekanju.

Nikad mi nece biti jasno zasto izdavaci za bilo koju igru ne puste neki demo u kojem na primer mozes da probas igru recimo 2 sata!Po tome mozes da stvoris sliku kako ce to sve izgledati i na kraju budes potencijalni kupac!Retki su oni koji to i urade!Ovako kupujes na slepo i molis Boga da ti se dopadne!

Postoji demo svake Blizzardove igre, pocev od 1995.-e (odnosno Warcraft 2) pa do 2011.-e.

@C4in
Da se ne lazemo,vecina ljudi i ceka narodnu verziju,jer pola od onih koji kazu da ce kupiti originalna na kraju i ne kupi!Nikad mi nece biti jasno zasto izdavaci za bilo koju igru ne puste neki demo u kojem na primer mozes da probas igru recimo 2 sata!Po tome mozes da stvoris sliku kako ce to sve izgledati i na kraju budes potencijalni kupac!Retki su oni koji to i urade!Ovako kupujes na slepo i molis Boga da ti se dopadne!
Zato što kad probaš većinu novih igara, vidiš koje je to smeće i ne pada ti napamet da kupiš original. Kad bi probao demo, ne bi ti palo na pamet ni pirata da skineš.
Ako nema demoa, mogu da te navuku na plaćene rivjue i šarene screenshotove. Takođe, Diablo 3 je zicer, nemaju šta da te ubeđuju da probaš.

@DieH@rd
Upravo sam probao,odlicna stvar!Neko ce reci da previse trazim,ali ja mislim da bi to tako trebalo da funkcionise,da svako zna sta kupuje i za cega daje pare!Te igre sto su na OnLive-u to se sve moze probati i u piratskom izdanju,ali fazon je da to bude za vreme Preordera kada su cene 30-50% jeftinije!Puste tih 30 minuta 3 dana pre izlaska igre dok jos vazi mogucnost preordera i onda znas na cemu si!Mislim da bi svi imali vise kupaca nego sada!Kada izadje igra onda je mogu probati kao i svi ostali!Najbitnije kod igara i kupovina istih je Co-op i multiplayer,da bi ga igrao tu moras da platis!!Valjda svako od njih moze napraviti taj kratki demo sa botovima,ne moram igrati nego samo da vidim na sta ce da lici!
@voodoo
Upravo tako,ali bice uvek budala koji ce kupovati i naloziti se na nadrdane trejlere i nasminkane gameplay snimke!Kako mozes da budes siguran da ce Diablo 3 biti pun pogodak?
Ko bi rekao za Bioware i za Dragon Age 2,da ce tako ispasti kako je ispalo!Prvi deo je jedan od najboljih RPG igara koji sam odigrao i legalno kupio,a drugi deo tuga,cemer i jad!Danas se nista ne moze unapred ocenjivati dok se ne proba!

Poslednja izmena:
Kad je Blizzard izbacio igru koja nije bila pun pogodak ? :smoke:

Kakav je ovo dizajn? Diablo je serijal koji se koliko toliko trudio da oponaša dizajn pravih medieval oklopa i oružja. Ovo na slikama je cirkus...

G@W, nisu u trendu. :d

@bro82

Kad je izašao prvi screen za DA2 odmah se moglo primetiti da tu nešto ne štima što smo se na kraju svi uverili. Sklepali igru za godinu dana čisto radi reda. Sramota za BioWare.
Sa D3 to nije slučaj. Posle odgledane bete mogu da kažem da igra neće omanuti kao što nije omanula ni jedna Blizzard-ova igra. D2 se i dan danas igra i patch-evi izlaze za njega, a o veličinu StarCraft je uzaludno pričati.

Ma kakav crni trend. Zar sam 12 godina ovo čekao. Diablo je najbolja igra u žanru između ostalog i što ima najbolji dizajn opreme i oružja. Ovo na slikama izgleda kao da je izletelo iz Lineage.

Svaki item u Diablu sam znao kako izgleda i koje su mu karakteristike napamet! Ostale igre nisam igrao kao Diablo ali neke jesam približno pa opet nisam uspeo da zapamtim pola itema kako izgleda. To je zato što su bili generički i neupečatljivi kao ovi setovi sa slika.

Ma kakav crni trend. Zar sam 12 godina ovo čekao. Diablo je najbolja igra u žanru između ostalog i što ima najbolji dizajn opreme i oružja. Ovo na slikama izgleda kao da je izletelo iz Lineage.

Svaki item u Diablu sam znao kako izgleda i koje su mu karakteristike napamet! Ostale igre nisam igrao kao Diablo ali neke jesam približno pa opet nisam uspeo da zapamtim pola itema kako izgleda. To je zato što su bili generički i neupečatljivi kao ovi setovi sa slika.
Svi su lvl 1 :D

Koji kiceraj, je li ovo moguce?! Bljak!! :vomit:
Ovo kao da je neki japanski RPG sa macevima od 5 metara i nabudzenim oklopima... Nidje veze sa Diablom. :lupko:

"Autobots, roll out!" :D

Poslednja izmena:
Stvarno ste neviđeni hejteri :)

Jel moze neko da mi pojasni, kada se kupi igra, sta ce jos morati/moci da se placa?

Nece morati nista dodatno da se placa da bi se igrao.
Ali ce Auction house biti podeljen na dva dela. Normalan, gde kupujes/prodajes stvari za gold i "nenormalan" :)d) gde se koristi pravi novac. Kupuje se i prodaje preko PayPal-a. Blizzard ce uzimati malu naknadu za svaki item koji se postavi u ovom Auction house-u.

Tako da, mozes cak i da zaradis :D

Jel moze neko da mi pojasni, kada se kupi igra, sta ce jos morati/moci da se placa?

Nista. To sto spominju placanje, to ce biti Real Life Auction House gde ce ljudi postavljati stvari iz igre za prave pare, nista te ne obavezuje da to koristis. Cak sto vise, postojace serveri gde to nece uopste biti omoguceno za koristenje (tj. Hardcore serveri).

Edit: Pretece me Razhiel :)

Poslednja izmena:
Pomalo kontroverzno i prvobitne reakcije su bile lose, ali s`obzirom da je kupovina/prodaja item-a i slicnog bila "normalna" pojava u D2, ovo i nije tako losa stvar. Realno, nece uticati da uzivamo u igri i sledecih 12 godina :)
A ko hoce da budzi likove i trosi pare, ce to raditi svejedno. Bilo da ide preko Blizzard-a ili nekog Third Party sajta.

A i, ponavljam, ako te usere neki drop - mozes zaradis! :d

Aha... ok... Hvala :)

Ako bude srece, planiram sa sakupim pare za SC2 expanziju od prodaje D3 dropova. Mada neverujem da cu imati bash vremena za grind.

Vrh Dno