Šta je novo?

Diablo 3

I 100 puta su rekli da PvP stize, iako je juce direktor rekao da im vise nije prioritet niti ce raditi na njemu dok "glavna" igra ne bude imala "Epic loot" i "Epic experience". Sigurno nece promeniti odluku...

hmm ne
100 puta su rekli da ih ne smaraju sa PvP-em jer se koncentrisu na PvE... I kad budu imali spremno nesto za PvP da ce objaviti.
Brawling je iznudjeno resenje zbog ljudi koji kukaju za pvp.

Doci ce PvP kad tad, ali apsolutno nista nisu najavili konkretno niti ce uskoro

BlizzCon Diablo III: Reaper of Souls Cinematic Panel - Blizzcon 2013

Poslednja izmena:
In terms of PvP, we didn't feel like the system we had at the time we launched Diablo III was up to par, so we elected not to release it along side the actual game. We continuing to work on PvP, though, and are currently looking to release it with 1.1.0 as a free content update (as we've said before). We also hope to share more updates in the near future on its progress.

So far our plans are to add PvP to the game with patch 1.1, and I am fairly sure we will have much more details on this to share with you as we get closer to release :)

The development team has been working really hard on the features, content, and systems for PvP in Diablo III and I wanted to take some time to give an update on where we're at.

But as I mentioned before, we are going back to the drawing board on a new replacement for Team Deathmatch, something that feels more appropriate for Diablo III. And as we stated previously, regardless of when we release it, it'll be a free addition to the game.

For now, though, we're going to first be looking at new modes that play up to the strengths of the character classes, focus on objectives beyond just defeating other players, and possibly even integrate PvE elements and rewards.

DBraveZ, bolje im onda posalji email da uklone ove izjave. Volim kako su 100 rekli da ih ne smaraju i kako uopste nikada nista nisu najavili konkretno.

Poslednja izmena:
te izjave su jako stare, posle uvodjenja brawlinga su na svako pitanje o pvp modu izbegavali odgovor.
Ja sam se nadovezao da ovaj dodge na pvp pitanje sa jucerasnjeg panela nije nista novo, jednostavno ne treba to ocekivati uskoro, samo ce se razocarati ljudi.

a sto se mene tice, Diablo nikada nece imati neki super zanimljiv pvp. pogotovo sto je kao i svaka arpg igra pay to win.
Sta je zanimljivo igrati pvp u d3 ili poe kad dodje neko sa opremom od 500 evra.

Kad mi se igra pvp upalim dotu gde su svi ravnopravni

Ja bih voleo da urade loot u grupi kao u PoE ili slično, sa podešavanjima da se item koji padne može ugrabiti, biti dodeljen odredjenom igraču na kratko zatim takodje može biti ugrabljen ili da jednostavno bude visible to all ali siv za sve osim onoga ko je taj item dobio. Ili nešto slično kao u WoW-u, sa greed opcijom na primer... Možda glupo zvuči ali meni ovo mnogo doprinosi nekoj wow atmosferi. Ovakav sistem kakav je u d3 mi je skroz sterilan.

A pvp je poslednje što mi treba, apsolutno me ne interesuje. :)

Poslednja izmena:
pa šta znam, meni se ne sviđa to što ti padne neki item, a ti možda nemaš mesta da ga uzmeš, a drugi ti ga ugrabe. bilo bi ok da se loot drugog vidi sivo, ali da ne može nikad da se uzme. pa ako ga on ne želi ti onda pitaš: aj uzmi ga sa zemlje pa ga izbaci da uzmem ja.

Pa naravno da takav loot rule i postoji. Ne moze niko da ti uzme item, ako ne zelis, osim ako napustis zonu ili izbacis.

Ok, ed_hunter je napisao da mu se ne svidjaju prve dve opcije ali da mu je u redu treća. Kažem, sa podešavanjima kao u PoE. Mada bih ja bio zadovoljan i da bude samo vidljiv loot svih u grupi, naravno mislim na Legendary drop i na primer planove ili slične vredne stvari koje retko padaju. Samo da ne ostane ovako. :(

Mogu oni da preuzmu sistem iz PoE, sto bi iskreno bilo najpametnije, ali ne znam koliko bi to bilo pametno za konzole posto i ovako nije bas najpreglednije. Vec i ovako ima previse limita usled dizajniranja igre za konzolu.

znas koliko bi to loota bilo na jednoj gomili da se vidi svaciji drop :D

@illidan Mislim samo na Legendary drop i eventualno još po nešto vredno, probaj opcije u PoE da vidiš kako funkcioniše, vidim da igraš.

zasto je bitno da se vidi sta je kome palo?

Hteo bi da se zahvalim @DBraveZ, posle item-a koje mi je dao mnogo se lakše diše :) .
Da nastavim sa *noob* pitanjima :)
Ok dovukao sam se do 60lvl i uFati jedan plavi čvarak (valjda paragon 1 lvl), kako sam primetio dosta taže se puni od klasičnog lvl.
Pomirio sam se sa činjenicom da aj sad opet u krug po x put :) , rokaj skupljaj jači item....
Sad pitanje oko tih stvari za skupljanje, svaki item ima: damage per second,stat changes if eqipped i sell value.
Šta je tu presudno?
Ja prvo gledam cenu pa posle gledam ona plava slova šta poboljšava....

Kraftovanje, Salvage sam doterao do 10lvl,
omiljeno mi je da pravim one materijale za kraftovanje ali slabi su mu item-i mada se nešto nisam ni trudio da prostudiram to.
Kako sam video na YT tu odradiš 10x neki item pa koji najbolje ispadne njega zadržiš.
Da li neko može malo to kraftovanje da mi pojasni sa što manje "diablo stučnih" izraza pošto još nisam pohvatao šta je šta.

@DBraveZ je pokušao ali većina izraza je bilo špansko selo za mene :) .

Zanima me još jedna stvar kad se igra on line i ubije se glavonja neki, on izbacuje iteme, sad me zanima da li on izbacuje jednu količinu za sve igrače pa ko prvi dovati ili svako dobija ponaosob? Pitam da se ne bi grabio ko budala i da ispadnem pajser.

Evo ga i profil, pa ako nešto škripi pomažite :)
http://eu.battle.net/d3/en/profile/Presretach-2657/hero/31774519

nema potrebe za grabljenjem, svako vidi samo iteme koji su njemu pali :)
kad vidis zvezdu na minimapi to je legendary

Sto se tice opreme, ja sam ti dao neku da se izlevelujes, ali sad kad si lvl60 ima mnogo jacih itema.
Kad dodjem online dacu ti novu turu, ovo sto sad imas je slabo

za kraftovanje polako, prvo moras da nakupis demonic essence. Taj item izgleda ovako :
demonic-essence.jpg

i kada ubijes elite moze da ispadne od njih

Kad budes skupio dosta tih DE (bar 50) onda prelazis na kraftovanje

Poslednja izmena:
Diablo III Gameplay Systems + Crusader - Blizzcon 2013

Blizzcon 2013 Diablo 3 Q&A Panel HD

I moj triple kill danas :D

v5icsl.jpg

hahaha ownd :D

~6 meseci nisu izbacili nikakav patch, a sumnjam da ce izbaciti nesto u narednih 6 meseci, a ovaj pajser(Josh M) prica kako je u D3 najbitnija stvar loot koga nigde nema, pogotovu od 1.08 patch-a!

Poslednja izmena:
Blizzcon došao i prošao i utisak sa D3 panela je nikad gori.

Odgledao sam Blizzcon (dosta stvari osim Starcraft dešavanja) i mogu da vam kažem samo jednu stvar, sa kojom se slaže još par ljudi sa kojima sam pričao: D3 tim je najgori od sve dece u Blizzardu.
Čak je i tim koji radi Heroes of the storm ozbiljnije izgledao, a oni se time izgleda bave iz hobija.

Najviše mi je zasmetalo što nisu mogli da odgovore ni na normalno postavljena pitanja fanova u vezi ekspanzije i sledećeg patcha (najobičniji primer je pitanje za demonic essences):

Demonic Essences - will we use them in Reaper of Souls?
Don't think we'll be able to answer that today.

Ne želim da padam u rant, ali ovo je debela neozbiljnost. Pričaj malo sa fanovima o onome šta ih interesuje, a ne o vizuelnom doživljaju, meni je on na trećem mestu.
Inače su ken*ali ceo je*eni sat o tome kako su napravili uvodni video za RoS, a loot koji je igračima trenutno najbitniji su pomenuli u 10 minuta. Prikazali su slike 5 leg itema i to je to uglavnom što se tiče loota, jedino vredno pomena što se tiče same igre je adventure mode i nephalem rifts (koji su preduslovljeni završavanjem bounties).

Pre blizzcona sam imao osećaj da će ekspanzija biti jedna bogata gozba, ali nakon odgledanog blizzcona imam utisak da će nam sledeće godine biti servirana jedna osrednja čorba (i to od juče), čisto malo podgrejana. Neko će da je pokusa, neko neće, zavisi da li postoji bolja gozba na drugoj strani. Koga bude držao hajp do sledeće godine za RoS, igraće sigurno, ali nešto i ne verujem mnogo je to dugačak period.

Igraću igru i dalje, kupiću ekspanziju, ali da nema tih drugara sa kojima igram, odavno bih batalio.

slazem se, previse sr4nja a premalo price o samoj mehanici igre, kako ce izgledati kraftovanje, koji ce materijali biti u opticaju, da li ce DE imati svrhu, da li ce biti promena kod ubera i hf ringa, koji gemovi ce padati na lvl 70, koliko ce kostati kraftovanje jacih gemova, itd itd...
To su stvari koje su igraci zeleli da cuju.
Meni deluje da ni oni sami jos definitivno nisu doneli odluke oko tih stvari, ali su bar mogli da podele svoja razmisljanja, i koje opcije imaju na umu.

imam utisak da će nam sledeće godine biti servirana jedna osrednja čorba (i to od juče), čisto malo podgrejana. Neko će da je pokusa, neko neće, zavisi da li postoji bolja gozba na drugoj strani.

rofl

Ja sam upalio one filmiće sa blizzcon i nakon 5 minuta batalio, samo priča i priča, nigde gameplay delova, čak ni vrednih screenshot... Možda ljudi jednostavno neće da nam odaju mnogo.

Poslednja izmena:
@Tyler i DBraveZ
Slazem se u potpunosti. I ja gledao, doduse ne sve, BlizzCon, i stvarno nista specijalno nisu rekli. Tipa pricali vazda, ali nista konkretno. Kao politicari :D

Nego, posto mene nesto najvise, zasad, zanima Loot 2.0, nesto bacio pogled po Google-u, i naisao na jedan komentar sa D3 foruma (mrzi me sad ponovo da trazim ali ako nadjem link postavicu).
Jedan clan pitao za Loot 2.0, kad ce i sta ce, i dobio jedan dosta logican odgovor. Lik ispod mu je napisao nesto sto u stvari ima smisla, da verovatno Loot 2.0 nece pre marta 2014. godine. A zasto?
Pa zato sto nece Blizz da dozvoli da se novi itemi nadju na Auction House pre nego sto ga ugase, jer i sami forsiraju procu da ce najbolji nacin za nabavku itema biti upravo preko igranje igre...
I to kad sam procitao video sam da se dzaba nesto nadam da cu da se naigram igre u slececih ~5 meseci, sto je jad i beda.
Ko zna da li je ovo tacno, ali ima smisla, tako da nisam vise pametan. Kad izadje - izaslo...

to je sigurno tacno 100%
nema ni teoretske sanse da izbace loot 2.0 pre gasenja AH 18.marta

Pa mogu oni da stave account bound za svaki novi item iz loot2.0 i da ne mozes da ga otudjis, ali mislim da to nece uraditi. Ali postavlja se pitanje sta stvarno raditi do expanziije ?

gomila drugih igara za ubijanje vremena.

^Upravo. Po meni nema cak ni poente juriti gomilu p100 karaktera, jer ce exp gain u ekspanziji biti mnogo veci.

Pa mogu oni da stave account bound za svaki novi item iz loot2.0 i da ne mozes da ga otudjis, ali mislim da to nece uraditi....

Zapravo, razmišljaju o nečemu sličnom:
The top tier legendaries and set items will be soulbound and therefore self-found only. However, in a group, you can give it to group members who were there when it dropped (for a limited time afterward).
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=uZ_y4H-Epto#t=45

Ovo bi trebalo da nam donese veći motiv za igranje, jer BiS iteme nećemo moći da nađemo preko trejda, pa će se zapravo znati ko je pošteno zaradio svoj sick gear...:)

ps. Na Redditu kažu da su boterski forumi poludeli, pošto gube ogroman deo posla.

Diablo III: Reaper of Souls Preview at Blizzcon 2013

Nazad
Vrh Dno