Šta je novo?

DFI Ultra-D OC?

Gidra85

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
650
Interesuje me koliko mogu da dobrinesu naponi za chip-set i za LDT, prilikom OC-a?
Evo ja sada kada sam stavio za chip-set 1.6v i za LDT 1.3v, radi stabilno Seriuos Sam2 demo, sto do sada nije bilo moguce na 2.75GHz-a pri cak naponu za cpu 1.65v. A sada je napon na cpu 1.5v. ;)
Hitno mi treba odgovor.
Hvala

POZ :wave:

Poslednja izmena:
Pa toliko da ti sistem bude stabilan!
Uvek dizi voltazu na LDT-busu do 1.3v i cipset do 1.7v slobodno, nista se nece desiti a imaces stabilan sistem.Imam istu plocu i isti procesor,pricam iz iskustva,procesor mi trenutno radi na 2,[email protected] i bez podizanja ldt-a nece ni da bekne a kamoli bez podizanja chipset voltaze, inace isto imam raid-0 sacinjen od 2x160gb maxtora.

Pozdrav!

Znaci to je to, a ja lupao glavu i dizao voltaze, a stabilnosti nije bilo. I onda mi padne na pamet da dignem LDT i chip-set i super.

TNX

sta je LDT?

Pa LDT predstavlja kada FSB pomnozis npr. sa 4x sto daje na default vrednostima (200x4=800MHz). To je uvedeno sa AMD64 serijom ploca, medjutim ne secam se da sam video da moze da se povecava LDT voltaza na jos nekim plocama.
@mhz: Zar samo 1.3v za LDT, a default je 1.2v? Znaci samo jedan podeok?

@kovacm
Voltaza sporedne magistrale,valjda!
Ako gresim nek me isprave!

Da tako nekako. Magistrala (FSB) kada se pomnozi sa default 4x.

Poslednja izmena:
@Gidra85
Pa pazi ja kad dignem na 1.4v onda nema sanse da se digne sistem,valjda se Raid srusi od velike voltaze,mislim da nema potrebe jer si ionako ogranicen raido-m.

Pozz

@all
LDT:
Lightning Data Transport bus technology
Ili komunikacija, izmedju juznog mosta i HTT magistrale!

Pozz

Poslednja izmena:
A sta znaci temperatura PWMIC?

Kolike su tebi temp. na njemu?
Pitam iz prostog razloga, posto sam na FAN2 (koji je kontrolisan od strane PWMIC) povezao TT-ov fan bas za memoriju (koji se inace na full obrtijima vrti i do 8000rpm sto je nepodnosljivo). U BIOS-u je stavljeno za PWMIC kada predje 50C da se vent. na njemu vrti na full obrtajima. Pa me interesuje koliko smem da pomerim tu granicu, da mi ne bi vristao na 8000rpm? A lako se dostize 50C za PWMIC (ja ne znam ni koje on temp. meri?).

Poslednja izmena:
Cpu-31c,PWMIC-41c,Chipset-39-40c

Pozz

Evo meni sada dok pisem,
CPU 29C, chip-set 44C, i PWMIC 45C
Ali CPU radi na 2.8GHz na 1.6v

Cpu 29c zbog arctic silver5-ce a?
Posto imam isti kuler ali sa obicnom pastom.

Moguce, a mozda i zato sto imam sa obe strane ventilator.

A kolika je ok voltaza za Venice? S obziriom na Hyper6 (sa obe strane 8-ice). Jel moze do 1.65v?

Gidra85 je napisao(la):
A kolika je ok voltaza za Venice? S obziriom na Hyper6 (sa obe strane 8-ice). Jel moze do 1.65v?

Mozes slobodno ali slobodno sa tvojim coolerom do 1.8V, ja sam przio Semprone 64 sa boxom na 1.8 i nista mu se nije desilo. Probaj da modujes LDT, kolika ti je max voltaza za chip set u biosu?

Poslednja izmena od urednika:
Kako mislis da modujem LDT? Za chip-set mislim da je maximalna 1.9v ili 1.8v.
Mislio sam dokle mogu da przim Venice za svaki dan?

Gidra85 je napisao(la):
Kako mislis da modujem LDT? Za chip-set mislim da je maximalna 1.9v ili 1.8v.
Mislio sam dokle mogu da przim Venice za svaki dan?

Po meni je oko 1.6v za procesor maksimum koji ne bi trebao da prelazis,naravno kada je vazdusno hladjenje u pitanju.BTW,voltazu na chipsetu mozes dizati do maksimalnih 1.8v.

Jel moze da se desi, npr. da sa povecanjem napona na chip-set-u na npr. 1.8v dodje samo do kontra efekta, tj. da dodje do nestabilnosti (takodje isto pitanje glasi i za CPU voltazu)?
E da, da li smem da Kingmax Hardcore DDR500 drzim na 3.0v, sa obzirom da sam sada uveo i aktivno hladjenje? Ne znam da li je nestabilnost do memorije posto radi na 255MHz, 2.5/3/3/8?

Poslednja izmena:
Gidra85 je napisao(la):
Jel moze da se desi, npr. da sa povecanjem napona na chip-set-u na npr. 1.8v dodje samo do kontra efekta, tj. da dodje do nestabilnosti (takodje isto pitanje glasi i za CPU voltazu)?

Ima sanse bez obzira na ohladjenost, neki procesori ne trpe voltazu preko odredjene granice.

:wave:

mihailo je napisao(la):
Ima sanse bez obzira na ohladjenost, neki procesori ne trpe voltazu preko odredjene granice.

Da tako sam i mislio, znaci nema nista bez testiranja. :D

Gidra85 je napisao(la):
E da, da li smem da Kingmax Hardcore DDR500 drzim na 3.0v, sa obzirom da sam sada uveo i aktivno hladjenje? Ne znam da li je nestabilnost do memorije posto radi na 255MHz, 2.5/3/3/8?

Voltaza od 3.0v za memoriju je ok ako se ista aktivno hladi.Uzgred,255MHz je malo za Kingmax Hardcore,ista moze da radi bez problema na 270 i to na cas 2.5.Probaj DFI 510-3 bios i vidi da li ces dobiti nekih poboljsanja u kloku memorije ;)

Poslednja izmena:
Jel to BIOS za Hynix chip-ove? I gde mogu da nadje taj BIOS? Meni je trenutno BIOS 623-3.

Poslednja izmena:
Da to je bios koji je najbolje resenje za tvoju memoriju.Ovako ide podela: 510-1 je optimizovan za TCCD,dok je 510-2 za high voltaze cipove tj. BH5,BH6,CH5 i dr.Logican izbor za tebe je 510-3,posto ce na istom najbolje raditi Kingmax moduli koje imas.Uzgred,DFI bios koji ti treba mozes skinuti OVDE

Poslednja izmena:
Jel nema veze sto pise beta? Video sam na tom sajtu sto si mi dao da ima neki BIOS 510-3FIX, sta je to?

Gidra85 je napisao(la):
Jel nema veze sto pise beta? Video sam na tom sajtu sto si mi dao da ima neki BIOS 510-3FIX, sta je to?

Verzija 510-3FIX je upravo ona koju trebas da skines.Na njoj su ispravljene pojedine greske koje su primecene na originalnom 510-x biosu,tj. u tvom slucaju 510-3.Uzgred,pomenuta verzija je potpuno stabilna i slobodno je mozes staviti,samo ne zaboravi da vratis masinu na default pre flashovanja ;)

mihailo je napisao(la):

Ja nesto ne verujem u ovo, mislim mozda u jednom primeru od iljadu pricamo naravno o granicama ne da mu turis 3V a on .13 microna :). Napon na chipsetu ako ga aktivno hladis mozes slobodno na 1.9, procesroru uopste sa dobrim coolerom nije mnogo 1.8 to sam vec objasnio zbog cega.

Poslednja izmena:
Vrh Dno