Xith
Čuven
- Učlanjen(a)
- 22.07.2004
- Poena
- 695
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Intel I9-12900K custom loop
- Matična ploča
- Asus Z690 Rog Apex
- RAM
- 2x16GB G.Skill Trident Z5 6400Mhz
- GPU
- Gigabyte RTX 3080
- Storage
- Kingston KC3000 2TB, Adata SX8200 Pro 2TB
- Kućište
- Lian Li 011 Dynamic
Poz,
DFI NF4x Infinity i Sempron 2800+ prave problem odnedavno. Do pre mesec dana je sve super radilo, proc je bio na 2.59Ghz, memorija na nekih 235-240 (nisam siguran u tacnu brojku), magistrala na 324Mhz.
Elem, prvo je krenulo da se resetuje u toku renderovanja pa sam smanjio takt na 2.4. Neko vreme je bilo u redu a onda su restarti i smrzavanja racunara postali sve ucestaliji.
Vracanje back na default nije pomoglo, Prime pokazuje gresku posle par minuta na Maximum heat consumption testu.
Cistio sam kuler i stavljao novu pastu, medjutim, isto.
Jel procesor otisao u vecna lovista?
Da probam sa povecavanjem napona (do sada je bio na defaultu, 1.45v)?
Kako da proverim da nije do memorije (neki test a da nije memtest, nemam floppy).
Hvala unapred :wave:
DFI NF4x Infinity i Sempron 2800+ prave problem odnedavno. Do pre mesec dana je sve super radilo, proc je bio na 2.59Ghz, memorija na nekih 235-240 (nisam siguran u tacnu brojku), magistrala na 324Mhz.
Elem, prvo je krenulo da se resetuje u toku renderovanja pa sam smanjio takt na 2.4. Neko vreme je bilo u redu a onda su restarti i smrzavanja racunara postali sve ucestaliji.
Vracanje back na default nije pomoglo, Prime pokazuje gresku posle par minuta na Maximum heat consumption testu.
Cistio sam kuler i stavljao novu pastu, medjutim, isto.
Jel procesor otisao u vecna lovista?
Da probam sa povecavanjem napona (do sada je bio na defaultu, 1.45v)?
Kako da proverim da nije do memorije (neki test a da nije memtest, nemam floppy).
Hvala unapred :wave: