Šta je novo?

DFI samo DFI i opet DFI

monteboy

Slavan
Učlanjen(a)
26.07.2004
Poena
410
Sobzirom da ima zakorelih da ne kazem tvrdoglavih MSI korisnika na forumu evo ultimativni dokaz koja je najbolje NF4 ploca dostupna na trzistu (obrati paznju na HTT) :

http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=27560

maxHTT.gif

Poz...

Poslednja izmena:
Ali, dobro, opet to zavisi od primerka do primerka ploce. 😉

POZ :wave:

monteboy je napisao(la):
Sobzirom da ima zakorelih da ne kazem tvrdoglavih MSI korisnika na forumu evo ultimativni dokaz koja je najbolje NF4 ploca dostupna na trzistu (obrati paznju na HTT) :

http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=27560

maxHTT.gif

Poz...

Oce i vise sa par Beta BIOS-a 😀

Ali nadji mi neku memoriju za tih 450 1:1 pa da imamo i upotrebnu vrednost :d

E sad i ti mnogo hoces. 🙂 Da nadjemo neki DDR2 adapter, da furamo memoriju. 😀 :d 😀

Gidra85 je napisao(la):
Ali, dobro, opet to zavisi od primerka do primerka ploce. 😉

zavisi prvenstveno od hladjenja chipseta vodom drugar 😉 a normalno i pomalo od primerka ploce

Poslednja izmena:
Jedna slika umesto hiljadu reci.. Svaka cast Monti za sampionski HTT 😉 Uzgred,koja je voltaza u pitanju?

Optimus Prime je napisao(la):
Jedna slika umesto hiljadu reci.. Svaka cast Monti za sampionski HTT 😉 Uzgred,koja je voltaza u pitanju?

na chipset je 1,8V , vise ne daje Bios

Da na tu voltazu sam mislio.Uzgred,cini mi se da sam video na jednom forumu link ka modovanom biosu sa mogucnoscu izbora preko 1.8v za chipset.Pokusacu da ga pronadjem i saljem ti info o onome sto sam nasao 😉

monteboy je napisao(la):
na chipset je 1,8V , vise ne daje Bios

Ehhh ???

Ja sa 1.6V imam 450HTT, tacnije oko 490 sa nekim 510nesto BIOS-om ali sam ga uklonio cim sam ukapirao da brlja sa SanDiegovim L2 keshom.

Jes' da sam stavio AS i malo modifikovao kuler ali i bez vode ne prelazi 40C. 😉

Stojcha je napisao(la):
Ehhh ???

Ja sa 1.6V imam 450HTT, tacnije oko 490 sa nekim 510nesto BIOS-om ali sam ga uklonio cim sam ukapirao da brlja sa SanDiegovim L2 keshom.

Ma mene na 1,8v kulira na 33 stepena 🙂
Bios koji koristim je Beta 510-1 , sistem radi stabilno na 450 :d
Na winchesteru nista ne brlja 🙂

Poslednja izmena:
Optimus Prime je napisao(la):
Da na tu voltazu sam mislio.Uzgred,cini mi se da sam video na jednom forumu link ka modovanom biosu sa mogucnoscu izbora preko 1.8v za chipset.Pokusacu da ga pronadjem i saljem ti info o onome sto sam nasao 😉

Hvala opti !

Ja nisam u pucen u cene nf4 ploca pa mozete li mi reci koliko je okvirno cena DFI NF4 Ultra i SLI (ako postoji ovaj drugi model)?

Evo bas mi je drago da vidim sta moja buduca ploca zaista moze...neka neka..🙂
A cijena DFI novog je oko 150-60 eura ja mislim 😉
Poz...

Stojcha je napisao(la):
Ehhh ???
Mozes li da okacis neku sliku, interesuje me kako si resio pitanje kulera na cipsetu? Jer me ovaj poprilicno nervira a i temperatura mu je blizu 50c, nekad cak i predje do 51c.
Pozdrav!

Marti Misterija je napisao(la):
cestitke a sad svi na more 😛

Jos 5 radnih dana i monte ide da se banja 🙂 :banana: :guitar: :,,: :cigar: :bottle: :bottle: :bottle:

Poslednja izmena:
monteboy je napisao(la):
zavisi prvenstveno od hladjenja chipseta vodom drugar 😉 a normalno i pomalo od primerka ploce

a mozda zavisi i od procesora? :-devil-: :d

A onaj deo "tvrdoglav korisnik MSI" se verovatno odnosio na mene. Moras da shvatis da mene takve prozivke ne tangiraju, kao sto me ne tangira onaj tvoj potpis dole. Nisam lozana, a svi user-i koji su me upoznali, znaju kakav sam lik, tako da ono, taj potpis moze samo tu da stoji za par vunica, tvog drugara Optimusa blajva i jos neke.

No vratimo se na MSI...Decko, toliko mi hardvera prodje kroz ruke (a koliko mi je tek proslo), da ono sto kazem, iako tebi zvuci skroz nelogicno, glupavo i nerealno, obicno ima smisla.

Poslednja izmena:
Samo jedno pitanje, koja koristi od tako velikog HTT-a? Naravno od viska glava ne boli ali HTT je samo klok generator. Iste performanse mogu da se postignu i sa manjim HTT-om i vecim mnoziocem. Moj primerak nece vise od 390MHz, je li to lose?

genijalcin@23 je napisao(la):
a mozda zavisi i od procesora? :-devil-: :d

A onaj deo "tvrdoglav korisnik MSI" se verovatno odnosio na mene. Moras da shvatis da mene takve prozivke ne tangiraju, kao sto me ne tangira onaj tvoj potpis dole. Nisam lozana, a svi user-i koji su me upoznali, znaju kakav sam lik, tako da ono, taj potpis moze samo tu da stoji za par vunica, tvog drugara Optimusa blajva i jos neke.

No vratimo se na MSI...Decko, toliko mi hardvera prodje kroz ruke (a koliko mi je tek proslo), da ono sto kazem, iako tebi zvuci skroz nelogicno, glupavo i nerealno, obicno ima smisla.

Nije ta prozivka nista licno protiv tebe samo protiv tvoga mishljenja koje je glasilo da je MSI bolja ploca sto nijedan ozbiljni OC forum ili sajt nije potvrdio.
Kao sto vidis nije samo prozivka nego ti je naveden i konkretan primjer zasto !
Ali kao sto rekoh samo ignoranti cinjenica ne mijenjaju svoje mishljenje.
Ne zelim da ti razbijem tvoju mladolacku iluziju! Ovaj decak je punih 5 godina stariji od tebe a proslo mu je isto masu ploca kroz ruke (uostalom i MSI K8N Neo4 Platinum-54G) tako da je imao prilike da uporedi.

Jedno pitanje ako je MSI NF4 toliko dobra ploca zasto proizvodjaci memorije tipa G-Skill i OCZ ne garantuju 1T timinge na DDR 600 i na MSI plocama kao sto rade kad je DFI u pitanju ?

Samo Layout ploce i kvalitet pojedinih elektronskih sklopova na istoj garantuje stabilan rad na parametrima daleko od Default vrijednosti. Ja mislim da je to i tebe kao zakorelom MSI vlasniku jasno ?

Sto se tice potpisa tu vazi ona narodna -> nemoj pa se neboj !

Poz...

Da je DFI bolja O/C ploca to niko ne spori. Da li je generalno bolja od npr. K8N SLI Platinum uzevsi u obzir cenu i opremu, o tome se da diskutovati.
Cini mi se samo da ti HTT nije neki dokaz superiornosti s obzirom da sam kad su stigle MSI ploce probao 5 komada (birao za sebe i ByMax-a) i sve su radile na 390, moj primerak i na 400, sa stock kulerom, na default voltazi.
Po meni bitnija stvar je koliki je HTT*mnozilac jer to moze da doprinese performansama (t.j. brze je 4*300 nego 2*500)

[Mancha] je napisao(la):
Da je DFI bolja O/C ploca to niko ne spori. Da li je generalno bolja od npr. K8N SLI Platinum uzevsi u obzir cenu i opremu, o tome se da diskutovati.
Cini mi se samo da ti HTT nije neki dokaz superiornosti s obzirom da sam kad su stigle MSI ploce probao 5 komada (birao za sebe i ByMax-a) i sve su radile na 390, moj primerak i na 400, sa stock kulerom, na default voltazi.
Po meni bitnija stvar je koliki je HTT*mnozilac jer to moze da doprinese performansama (t.j. brze je 4*300 nego 2*500)

Pa ajmo pogledati cijene

DFI NF4 Ultra - D ovdje u njemackoj se najjeftinije moze naci za 117 Evra (Online Shop)
MSI K8N Neo4 Platinum, nForce4 Ultra 116 Evra

Mislim da je suvisno uporedjivat ove dvije ploce po OC potencijalu kao sto vidis ni po cijeni ne vidim nikakav validan razlog da se covjek odluci za MSI

A sto se tice LDT*HTT od mene neces cuti nikakav komentar jer kako kaze moj dobar drugar Opti slika govori 1000 rijeci.

fsb1344.gif

obrati paznju na Front Side Bus Geschwindigkeit -> 1344 ili (3*448)

Sto se tice SLI varijanti tu je DFI nepune 20 Evra skuplji. To je slazem se diskutabilno za ljude koje ne interesuje OC u suprotnom ce se pravi overclocker odluciti za Ultra varijantu i modovat je vec ako mu je stalo do SLI'a.

Sto se tice tih tvojih 5 komada koje su navodno isle na 390 stock izgleda si dobro izabrao jer mi kolega ima MSI i nece da mrdne preko 370

Poz....

Poslednja izmena:
monteboy je napisao(la):
Nije ta prozivka nista licno protiv tebe samo protiv tvoga mishljenja koje je glasilo da je MSI bolja ploca sto nijedan ozbiljni OC forum ili sajt nije potvrdio.

Kao sto rece Lukija, to je samo jedan takt generator, a to veze nema sa kvalitetima jedne ploce. Ti sve posmatras iz nekog OC ugla ili sta vec. OC mozda u nekim slucajevima i korisnicima moze da bude validan argument za kupovinu, ali ako neka ploca ima brdo opcija za OC, to ne znaci da je najbolja.

A kada smo kod potvrda. Cini mi se da je anadtech dodelio editor's choise nagradu MSI i DFI...Ne znam, ne pratim lozacke sajtove i forume.

monteboy je napisao(la):
Kao sto vidis nije samo prozivka nego ti je naveden i konkretan primjer zasto ! Ali kao sto rekoh samo ignoranti cinjenica ne mijenjaju svoje mishljenje.

Ako mislis da cu ga promeniti zato sto si ti dostigao 450 HTT, onda se grdno varas.

monteboy je napisao(la):
Ne zelim da ti razbijem tvoju mladolacku iluziju! Ovaj decak je punih 5 godina stariji od tebe a proslo mu je isto masu ploca kroz ruke (uostalom i MSI K8N Neo4 Platinum-54G) tako da je imao prilike da uporedi.

Uuuuuuuuu je. 😀 Zaista validan argument. Veceras pred spavanje cu ozbiljno razmisliti o ovome sto si rekao i preispitati svoja saznanja, misljenje i stavove. U stvari, javicu ti se za nekoliko godina, kada budem zreliji i iskusniji.

MSI K8N Neo4 Platinun-54G? Sta je to? Prvi put cujem za taj model...

monteboy je napisao(la):
Jedno pitanje ako je MSI NF4 toliko dobra ploca zasto proizvodjaci memorije tipa G-Skill i OCZ ne garantuju 1T timinge na DDR 600 i na MSI plocama kao sto rade kad je DFI u pitanju ?

Mozda zato sto je DFI bio voljan za dilove i zajednicki marketinski nastup. Nemoj da si naivan, pa da mislis da oni to rade zbog korisnika ili mozda boljeg OC. 😀😀😀 Po sredi su pare i profit i nista drugo.

Sa druge strane, niko ne moze da sertifikuje svoju memoriju sa 1T. U stvari, niko ne moze da sertifikuje memoriju kao DDR600, posto po JEDEC/u, DDR 600 ne postoji. A ti mi reci, kada se vec pravis pametan, da li se od Gskill-a moze traziti povracaj novca ukoliko memorija ne radi na toj frekvenciji? A to se veoma lako moze desiti, ukoliko uleti neki los primerak procesora.

monteboy je napisao(la):
Samo Layout ploce i kvalitet pojedinih elektronskih sklopova na istoj garantuje stabilan rad na parametrima daleko od Default vrijednosti. Ja mislim da je to i tebe kao zakorelom MSI vlasniku jasno ?

Kao prvo, ja nisam korisnik. To treba da shvatis vec jednom. A kao drugo, to sto je MSI ploca u mojoj masini, to ne znaci da sam naklonjen MSI. To mi moja profesija i posao ne dozvoljavaju. A kao trece, ti "elektronski sklopovi" sa DFI-a su identicni onima na MSI. Pogledaj malo svoju plocu, pa pogledaj MSI nF4 modele, pa se onda javi.

monteboy je napisao(la):
Sto se tice potpisa tu vazi ona narodna -> nemoj pa se neboj !

😀 Kao sto sam vec rekao, uopste mi ne smeta tvoj potpis, cak sta vise, simpaticno mi je, jer nemas pojma sa kim se prepucavas. Sa druge strane, nemam ja potrebe da se tebi ili nekome trecem dokazujem, ja samo radim svoj posao i zaradjujem parice.

Ti i Opti mi licite na clanove nekog gay lobija. Majke mi. Fali vam jos samo Vule. 😀 😀 😀 Nista licno.

Poz

Poslednja izmena:
monteboy je napisao(la):
To je slazem se diskutabilno za ljude koje ne interesuje OC u suprotnom ce se pravi overclocker odluciti za Ultra varijantu i modovat je vec ako mu je stalo do SLI'a.

Cekaj, hoces da kazes da se na MSI ne moze ljudski klokovati? Naravno da moze...

Aha, ti mislis na prave i okorele overclockere...Koliko ljudi na svetu ima, koji pucaju na 4 Ghz, imaju para za Gskill FF PC5500 memoriju i probrani primerak San Diego-a? Mnogo malo...U ovoj zemlji ih nema uopste. U stvari ima - Kokos. Nemoj da se lazemo, ali za VRHUNSKI OC o kojem ti pricas (al'a Optimus prime 😀) treba mnogo para i mnogo procesora. U tom slucaju je DFI jedini izbor, ali u Srbiji brate niko ne puca na 4 Ghz. Ljudi ce ovde uzeti nekog 3000+ Venice-a i neku Kingmax memoriju i bice presretni ako procesor bude radio na 2.7 Ghz. A to svaki MSI moze, k'o od sale. Kapiras poentu???

Da ne pricamo o tome da DFI Ultra-D, ovde kosta 145 eur, koliko kosta i MSI K8N Platinum SLI. Nemoj mi o cenama napolju. Na ovaj forum uglavvnom dolazi ljudi koji zive u Srbiji, a sajt se pored toga bavi domacim trzistem.

Poslednja izmena:
A kada smo kod potvrda. Cini mi se da je anadtech dodelio editor's choise nagradu MSI i DFI...Ne znam, ne pratim lozacke sajtove i forume.

Interesantno ne pratis a opet si ubijedjen da je MSI bolji.
I eto nas opet kod tvrdoglavih zakorelih , jel tako ?

Ako mislis da cu ga promeniti zato sto si ti dostigao 450 HTT, onda se grdno varas.
Ma ni slucajno Genialac ja sam mislim ti vec vise puta rekao DFI i San Diego nisu za svakoga mislim da je CYK sa CPU'om kojeg si ti hladio vodom a on vazduhom pokazao svima kako se to radi.
Ostani ti novinar ja se potpuno slazem sa tim a OC ostavi drugima. :d

Uuuuuuuuu je. 😀 Zaista validan argument. Veceras pred spavanje cu ozbiljno razmisliti o ovome sto si rekao i preispitati svoja saznanja, misljenje i stavove. U stvari, javicu ti se za nekoliko godina, kada budem zreliji i iskusniji.
Dovoljno da ne kazes decak jer sam ipak malo stariji

MSI K8N Neo4 Platinun-54G? Sta je to? Prvi put cujem za taj model...
http://www.msi-computer.de/produkte/main_idx_view.php?Prod_id=430

54G ima integrisanu WLAN karticu i malo je skuplja od obicne.Eto ipak se nadje ploca sto izgleda nije prosla kroz tvoje novinarske ruke.Dali je moguce ?

Mozda zato sto je DFI bio voljan za dilove i zajednicki marketinski nastup. Nemoj da si naivan, pa da mislis da oni to rade zbog korisnika ili mozda boljeg OC. 😀😀😀 Po sredi su pare i profit i nista drugo.

To nije samo zajednicki marketinski nastup nego se radi o zajednickom projektu gdje su se posebno uskladjivale DFI ploce na G-Skill i OCZ memoriju to se zove tehnicka saradnja koja rezultira da Moduli tih firmi stabilnije i brze rade nego na drugim plocama.Bicu pocetkom avgusta u BG posto donosim jednom prijatelju neke komponente koje na veliko Srbijanskko trziste gdje MSI SLI kosta koliko DFI Ultra (sto nema nigdje u svijetu) nemoze nabaviti pa ako imadnes vremena donijet cu neke module kod vas u redakciju ili licno kod tebe da ih istestiras na MSI'u cisto da vidimo jeli marketing ili stvarno ima opravdanih razloga za kvalitet DFI ploce.

Kao prvo, ja nisam korisnik. To treba da shvatis vec jednom. A kao drugo, to sto je MSI ploca u mojoj masini, to ne znaci da sam naklonjen MSI. To mi moja profesija i posao ne dozvoljavaju. A kao trece, ti "elektronski sklopovi" sa DFI-a su identicni onima na MSI. Pogledaj malo svoju plocu, pa pogledaj MSI nF4 modele, pa se onda javi.

Ako si neutralan i nisi naklonjen MSI'u odakle ti pravo da tvrdis da je bolja ploca ?

😀 Kao sto sam vec rekao, uopste mi ne smeta tvoj potpis, cak sta vise, simpaticno mi je, jer nemas pojma sa kim se prepucavas. Sa druge strane, nemam ja potrebe da se tebi ili nekome trecem dokazujem, ja samo radim svoj posao i zaradjujem parice.

Do prepucavanja mi nikad nije bilo stalo nazalost uvijek se nadje poneki biser koji prosto trazi .....

Ti i Opti mi licite na clanove nekog gay lobija. Majke mi. Fali vam jos samo Vule. 😀 😀 😀 Nista licno.

Opet si pokazao tvoju profesiju kao novinar vjerovatno bi bio strucniji i kvalitetniji u Beogradskoj zutoj stampi.
I mani se vise Optija kad bi imao i djelic njegovog znanja i iskustva srecniji bi mi svi bili ovdje!

Jos kad bi mi objasnio gdje si vidio G.Skill FF 5500 memoriju ?

Poz....i nemo sto zamjerit nista licno !

Poslednja izmena:
A onaj deo "tvrdoglav korisnik MSI" se verovatno odnosio na mene. Moras da shvatis da mene takve prozivke ne tangiraju
Sto si se onda javljao ako te pomenute stvari ne tangiraju?Da te nije nesto slucajno zasvrbelo pa si iznenada osetio prozvanim..
kao sto me ne tangira onaj tvoj potpis dole.
Da,da..
Nisam lozana, a svi user-i koji su me upoznali, znaju kakav sam lik
Mogu samo zamisliti kako su se smorili likovi koji su te upoznali.Mislim nije da ih krivim,cak sta vise potpuno ih razumem 😀

Upravo sam dobio novog idola..
Kao sto sam vec rekao, uopste mi ne smeta tvoj potpis, cak sta vise, simpaticno mi je, jer nemas pojma sa kim se prepucavas.
Skoro smo zaboravili koliko si ti opasan momak.Monti pazi se,moglo bi biti nezgodno po tebe 😀
Zar se nisi i ovako dosta nalupetao?

P.S Jedino zasta ti moram odati priznanje je da si majstor za offtopice i spamovanje..

monteboy je napisao(la):
Interesantno ne pratis a opet si ubijedjen da je MSI bolji.
I eto nas opet kod tvrdoglavih zakorelih , jel tako ?

Rekoh da je dobila editor's choise na anandu. A ne pratim, zato sto zakljucke i svoje stavove izgradjujem iz onoga sto imam prilike da vidim u praksi, a ne na netu.

monteboy je napisao(la):
Ostani ti novinar ja se potpuno slazem sa tim a OC ostavi drugima. :d

Odavno sam prerastao i batalio OC - niti imam zelju, niti zivce za to.

monteboy je napisao(la):
Dovoljno da ne kazes decak jer sam ipak malo stariji

Da, a Simpson i Aca su najstariji. Seti se samo kako si prozivao Simpsa, koji je cirka 20 god. 😀 stariji od tebe.

monteboy je napisao(la):
54G ima integrisanu WLAN karticu i malo je skuplja od obicne.Eto ipak se nadje ploca sto izgleda nije prosla kroz tvoje novinarske ruke.Dali je moguce ?

Da...Sta ces, ljudi nemaju dovoljno para da me isplate... :d :d :d

monteboy je napisao(la):
To nije samo zajednicki marketinski nastup nego se radi o zajednickom projektu gdje su se posebno uskladjivale DFI ploce na G-Skill i OCZ memoriju to se zove tehnicka saradnja koja rezultira da Moduli tih firmi stabilnije i brze rade nego na drugim plocama.

Ova pricica mi zvuci kao pocetak neke ultra smorene prezentacije DFI-a ili Gskill-a.

monteboy je napisao(la):
Ako si neutralan i nisi naklonjen MSI'u odakle ti pravo da tvrdis da je bolja ploca ?

Pravo su mi dali svi oni ljudi koji su poslusali neki moj (dobronamerni) savet i svi oni koji citaju moje tekstove.

monteboy je napisao(la):
Opet si pokazao tvoju profesiju kao novinar vjerovatno bi bio strucniji i kvalitetniji u Beogradskoj zutoj stampi.

Pa dobio sam neke ponude od ovih iz Sveta i Pc Magazine/a... :d :d :d Naravno, odbio sam.

monteboy je napisao(la):
I mani se vise Optija kad bi imao i djelic njegovog znanja i iskustva srecniji bi mi svi bili ovdje!

:d Bili bi srecniji kada njega uopste ne bi bilo. Znas ono> "da je Pera otisao u policiju, svega ovoga ne bi bilo."

Ako za ikoga moze da se kaze da zna nesto, a da vise ne posecuje ovaj forum, onda je to audiofreak. Opti niti zna nesto (koliko sam video samo ponavlja nesto kao papagaj), a u poslednje vreme, vidim, cesto i dolazi ovde.

monteboy je napisao(la):
Jos kad bi mi objasnio gdje si vidio G.Skill FF 5500 memoriju ?

Danas, kada sam gledao TV, video sam na Teleshopu da su je reklamirali. :d

Poslednja izmena:
:d Bili bi srecniji kada njega uopste ne bi bilo. Znas ono> "da je Pera otisao u policiju, svega ovoga ne bi bilo."
Mislis Baltazar 😀

Rekoh da je dobila editor's choise na anandu. A ne pratim, zato sto zakljucke i svoje stavove izgradjujem iz onoga sto imam prilike da vidim u praksi, a ne na netu.

Potpuno te razumijem ! I koji je to razlog bio gdje sit ti utvrdio da je DFI NF4 Ultra losija ploca od MSI Neo 4 Ultra Platinum.Zanemarimo sad pare jer kao sto rekoh samo u Srbiji je razlika u cijeni tolika.

Pa dobio sam neke ponude od ovih iz Sveta i Pc Magazine/a... :d :d :d Naravno, odbio sam.

Da da i kad rece ces da potpises za Real Madrid ? 😉

Ako za ikoga moze da se kaze da zna nesto, a da vise ne posecuje ovaj forum, onda je to audiofreak.
Zbilja gdje je audio da se nije na nekoga naljutio ? :d

Danas, kada sam gledao TV, video sam na Teleshopu da su je reklamirali. :d

Sad mi je sve jasno -> Zeznuo si se otkrio si potencijalni izvor svog sirokog znanja. Jesu to one emisije nakon ponoci.

monteboy je napisao(la):
Potpuno te razumijem ! I koji je to razlog bio gdje sit ti utvrdio da je DFI NF4 Ultra losija ploca od MSI Neo 4 Ultra Platinum.Zanemarimo sad pare jer kao sto rekoh samo u Srbiji je razlika u cijeni tolika.

Niko nije rekao da je losija, ja samo kazem da nije bolja. I u Srbiji ne mozes zanemariti finansijski momenat brale. Cak iako zanemarimo razliku u ceni ploca, za DFi treba kupiti i posteno napajanje. MSI radi i sa kinezima od 300W, a tada se cak solidno i klokuje. Ima tu jos gomila gluposti (npr. samo 2 PCI slota, ventilator na chipset/u koji udara o graficku itd.), a ja sam imao i nekih ozbiljnih problema sa nekim procesorima, koji su se pregrevali...BIOS je identican, ali identican, DFI ima samo vise opcija za podizanje napona, ali to i nije tolika prednost, s obzirom da E3 i E4 procesorima ne trebaju neki veliki naponi.

monteboy je napisao(la):
Da da i kad rece ces da potpises za Real Madrid ? 😉

ja sam bio ozbiljan za ove iz Pc magazine/a (a njihova izdavacka kuca, inace, izdaje i Svet).

monteboy je napisao(la):
Zbilja gdje je audio da se nije na nekoga naljutio ? :d

Meni je rekao da ne moze da se prepucava vise sa nedokazanim stvorenjima.

Niko nije rekao da je losija, ja samo kazem da nije bolja. I u Srbiji ne mozes zanemariti finansijski momenat brale. Cak iako zanemarimo razliku u ceni ploca, za DFi treba kupiti i posteno napajanje. MSI radi i sa kinezima od 300W, a tada se cak solidno i klokuje. Ima tu jos gomila gluposti (npr. samo 2 PCI slota, ventilator na chipset/u koji udara o graficku itd.), a ja sam imao i nekih ozbiljnih problema sa nekim procesorima, koji su se pregrevali...BIOS je identican, ali identican, DFI ima samo vise opcija za podizanje napona, ali to i nije tolika prednost, s obzirom da E3 i E4 procesorima ne trebaju neki veliki naponi.

neko ko vozi 300W kineza drugar ruku na srce ali to me ne treba DFI to me je dovoljno i ASRock ili Elitegroup sve ostalo bi bilo neharmonizovan sistem.
Ventilator na chipsetu mojoj X800 XL uopste nije smetao.
Bios nije identican zaboravio si opcije za memoriju koje su daleko sire kod DFI'a

Da , DFI ima samo dva PCI-e ali zato ima ekstra PCIe 1x koji nema MSI SLI

Ajmo sad malo na prednosti DFI'a

- Voltaza za memoriju neogranicena do 4V (BH5 , BH6 Moduli)
- Voltaza za CPU veca nego kod MSI
- mogucnost pencil Mod'a na Chipsetu zbog istog Layouta SLI i Ultra varijante
- stabilnost memoriskih modula generalno veca nego kod MSI'a

To uvezi pregrejavanja je vjerovatno do CPU'a jer prvi put cujem a na ovoj sam promijenio vise Winija i Venice CPU'a i svi su radili normalno. To nebih gledao kao generalni problem ploce.

Ma sumnjam da je to bio razlog zasto je audio otisao.
To si ti sad izmislio !

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno