Šta je novo?

DFI NF4XInf.-Problem sa memorijom

• Začetnik teme Začetnik teme belja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

belja

Slavan
Učlanjen(a)
26.07.2005
Poena
304
Imam od pre neki dan DFI NF4X INF. Sempron 2800+ oc.2,4Ghz (8x300) i
2x256 Kingston ddr 400-jednostrani moduli (bios postavka 133-rade na 200Mhz ) sve je u redu sistem radi stabilno.
Medjutim kad zamenim memoriju sa 2x512 ddr400 Corsair VS-dvostrani moduli sistem blokira.Pomislio sam da nece sa dve dvostrane memorije pa sam izvadio jednu medjutim ponovilo se blokiranje kao i sa dve.
Molim za pojasnjenje i pomoc.Da li problem resava novi bios?Nisam probao kako se ponasa na defult postavkama.

belja je napisao(la):
Imam od pre neki dan DFI NF4X INF. Sempron 2800+ oc.2,4Ghz (8x300) i
2x256 Kingston ddr 400-jednostrani moduli (bios postavka 133-rade na 200Mhz ) sve je u redu sistem radi stabilno.
Medjutim kad zamenim memoriju sa 2x512 ddr400 Corsair VS-dvostrani moduli sistem blokira.Pomislio sam da nece sa dve dvostrane memorije pa sam izvadio jednu medjutim ponovilo se blokiranje kao i sa dve.
Molim za pojasnjenje i pomoc.Da li problem resava novi bios?Nisam probao kako se ponasa na defult postavkama.
U biosu ti je ostala frekvencija za HT (300MHz), a ubacivanjem druge memorije resetovala su se podeshavanja za istu. Znaci tamo gde je bilo 133MHz, sad je 200MHz, odnosno memorija ti je sad podeshena na 300MHz (600MHz). Resetuj bios i sve bi trebalo da bude OK.

Ja pre mislim da si ostavio auto podesavanja za memoriju, znaci setuj rucno 3-3-3-8-10............ i obavezno 2t za pocetak za memoriju, zatezi jedno po jedno i vidi gde puca.

Mogu da udjem u bios i da menjam parametre i probao sam sa 2T i nece-blokira prilikom podizanja windowsa uz neku poruku u vezi memorije .Radi samo kad u biosu postavim mem. na 100mhz realno 155mhz , ali odbija da radi sa mem. realno 200mhz.Ponavljam da se isto ponasa i sa jednim 512mb mem. modulom

Probaj sve na defaultu, mem 200 i 2.5-3-3-8 1T tajminzi, ostalo auto. BIOS u svakom slucaju treba da je poslednji.

a beljo koji ti je bios na ploci ? imao sam isti problem dok nisam flesnuo noviju verziju, a koliko se secam to je bio prvi savet za sve nove vlasnike dfi nf4x ploce i resenje problema sa ram-om 🙂
i koristis dimm 1 i 2 kada ubadas ram u plocu...

Poslednja izmena:
Hvala svima na pomoci.Uspelo je resetovanjem biosa i podesavanjem parametara na 2,5-4-3-3-8-12-24 1T. Bios je poslednji rekao bih po datumu?

Nazad
Vrh Dno