Šta je novo?

DFI NF4X [split]

• Začetnik teme Začetnik teme Misko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Misko

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
02.10.2000
Poena
769
Presao na DFI NF4X, ploca ima problemcica u biosu oko setovanja memorije, neki put kad je na auto, stavi ostrija setovanja? Onda ono sto je zatamljeno u biosu nema veze sa zivotom u stvarnosti, opet sto se tice memorije, tek sam je juce uzeo videcu ovih dana sta moze, pozdrav. Stabilan rad bez nekog veceg dizanja voltaze mislim da je oko 340-350, sto je za nijansu bolje od epox-a, e da ploca bootuje do 380?! i to 5-6 puta za redom kako oces uvek mi kuca pri ulasku u win pa nemogu da slikam :S: al sreducu valjda to.

Sad cu da se poigram sa voltazom chipa, ono sto zelim da utvrdim da li isti ima ikakvu ulogu sto se tice oc-a?

Neka logika mi kaze da ima neka da nema, ako je PCI zakljucan onda ne bi trebalo da ima, mem. kontroler je integrisan u procesor, ne znam za sta je bitan on ako HDD radi na 66mhz-a?

kako "samo" 340-350, na forumima pominju 390mhz!? kako si to utvrdio? ako je sa sempronom 8x350 verovatno procesor puca zbog visoke frekvencije.

Misko je napisao(la):
Sad cu da se poigram sa voltazom chipa, ono sto zelim da utvrdim da li isti ima ikakvu ulogu sto se tice oc-a?

Neka logika mi kaze da ima neka da nema, ako je PCI zakljucan onda ne bi trebalo da ima, mem. kontroler je integrisan u procesor, ne znam za sta je bitan on ako HDD radi na 66mhz-a?

Ja sam na 350 odradio SuperPi 1M test na 1.5v za chipset(default) i 1.6V za proc. sve u zatvorenom kucistu bez dodatnog hladjenja.
@Misko
Na koliko volti drzis proc. na tih 340-350?

Polako ljudi ploca kod mene nije ni 24h, trebalo mi je 5 noci da iz Epox-a izvucem 345, kao da bolje radi kad malo odstoji 🙂🙂🙂

Mislim da ce za svaki dan biti setovanje 350x8, btw treba da mi stigne OCZ DDR600 4800 platinum EL, pa cemo onda da vidimo Venice junake 😉.

Pozdrav za 754 bracu 😉.

Poslednja izmena:
BTW sta mislite na ideju:

Imam Ener-a 20pin kojeg ne bih menjao jel je keva, onaj stari.

DFI zahteva 24pin

Ja imam jedno crknuto napajanje koje ima 4pin za p4 (p4 konektor) pa reko da uzmem od ener-a 3.3 granu i odfikarim taj p4 konektor sa crkutog i dam jos malo boost-a DFi-u? Inace 20 i 24 pina se razliku ohoho nije samo u ona 4 nego su i ostale zice razmestene?

Zassto se lozis toliko na frekvenciju HT-a? Ionako nicemu ne sluzi. Mislim neces nista dobiti sa njenim povecanjem, sta vise, moze vise da naudi CPU, nego da koristi.

Poslednja izmena:
genijalcin@23 je napisao(la):
Zassto se lozis toliko na frekvenciju HT-a? Ionako nicemu ne sluzi. Mislim neces nista dobiti sa njenim povecanjem, sta vise, moze vise da naudi CPU, nego da koristi.

zato sto je cpu zakljucan - ali skroz i to je jedini nacin da ga potera

genijalcin@23 je napisao(la):

Kako nicemu ne sluzi? Ustvari bolje pitanje je kako moze da naudi cpu-u?

Nazad
Vrh Dno