Šta je novo?

DFI NF4-4X problem

mark_o

Slavan
Učlanjen(a)
17.11.2005
Poena
319
Imam malo problem sa DFI plocom !Naime pre fleshovanja biosa sve je radilo stabilno na procesor 2400mhz , magistrala 300mhz,HT3x, cpu voltaza 1.475, memorija 150mhz , cas 2,5 ,min ras 7t , ras to cas 4t itd , i sad nakon sto sam flesovao bios kao novom verzijom magistrala nece preko 250mhz sa istim podesavanjima !!! Vratio sam stari Bios i opet isti slucaj nece preko 250 sa podignutim naponom na procesoru na 1.475 !
Dali neko ima neko resenje za ovu glavobolju ?? :bottle: :wall:

Posle fleshovanja ti je resetovao sva podesavanja. Proveri opet, verovatno nisi podesio neshto kako treba.

vratio sam sva podesavanja kao sto su bila i opet nece , stvarno ne znam kakav je ovo fenomem

Probaj sledece: smanji mnozilac, podesi HT na 3x, memoriju stavi na 133 i olabavi tajminge, povecaj napon na chipsetu i onda dizi magistralu.

probao sam nesto ali opet nece , ne znam kako je pre radilo sa istim podesavanjima sad nece ni da mrdne?jel mozes da postujes tvoja podesavanja?
Gde se podesava mnozilac na dfi nf4-4x infinity? Ja koliko znam on je zakljucan na 8X? :type: :wall: :crash:

Mnozilac nije zakljucan, ali mu je maksimalna vrednost 8x. Ja imam drugu plocu i procesor (pogledaj sig.!). Procackaj malo bios, mora negde da ima podesavanje za mnozilac procesora (cpu multiplier). Ponovicu moj prethodni post: smanji mnozilac, podesi HT na 3x, memoriju stavi na 133 i olabavi tajminge, povecaj napon na chipsetu i onda dizi magistralu.
Probaj to pa javi. :wave:

Kako naterati 2500+ sempron na 2.4? DFI-NF4X, najnoviji bios, KingMax 3200. Najstabilnije do sada mi je HTT 325, HT 2, mnozilac 11, memorija na 2.5,3,3,8 sto daje 2275 MHz, memorija na 206-7 MHz.
Zanimljivo je sto sam uspeo (igrajuci se sa memorijom, malo srece...) da nateram memclock 166 da gura memoriju na preko 240Mhz, ali je CPU zapeo na ~ 2175 MHz i ni makac dalje (naravno, sve zbog memorije),i sistem je radio pod opterecenjem nekoliko sati (razne aplikacije, igre, rad diska). Prime95 sam stavio u torture mod na kratko, toliko sam imao vremena.
Ako neko ima iskustva sa ovom kombinacijom hardvera i zeli da pomogne, rado bih se jos igrao. :)

dBs je napisao(la):
Kako naterati 2500+ sempron na 2.4? DFI-NF4X, najnoviji bios, KingMax 3200. Najstabilnije do sada mi je HTT 325, HT 2, mnozilac 11, memorija na 2.5,3,3,8 sto daje 2275 MHz, memorija na 206-7 MHz.
Zanimljivo je sto sam uspeo (igrajuci se sa memorijom, malo srece...) da nateram memclock 166 da gura memoriju na preko 240Mhz, ali je CPU zapeo na ~ 2175 MHz i ni makac dalje (naravno, sve zbog memorije),i sistem je radio pod opterecenjem nekoliko sati (razne aplikacije, igre, rad diska). Prime95 sam stavio u torture mod na kratko, toliko sam imao vremena.
Ako neko ima iskustva sa ovom kombinacijom hardvera i zeli da pomogne, rado bih se jos igrao. :)

Sta mislis da malo podignes napone na procu, memoriji itd?

Konacno sam uspeo
Stigao sam do 2410mhz za procesor sa sledecim podesavanjima
HTT 300,HT3x,napon na procesoru 1.50v ostali naponi nisu dirani,ipak su bila podesavanja na memoriji trenutno su na 2.5-4-3-7 memory frequency 150mhz
mada mislim da to moze jos bolje tj ranija podesavanja su mi davala mnogo bolje rezultate u 3d marku , ali ne mogu tacno da se setim sta je bilo! Za sad sve radi stabilno i sa overklogovanom grafikom msi nx6600 VTDEH 256mb sa pasivnim hladjnakom u budzotinom od cyrics ventilatorcica na njoj :)) (cpu 340mhz , mem 615mhz za sad ) Trenutno sa ovim podesavanjim na 3dmarku 03 sam dobio 5700 poena!E da zaboravio sam imam 756mb memorije , kinston jedan jednostani modul od 256mb i jedan dvostrani 512mb u pitanju je kinston value ram!
Jel je ovo dobar rezultat ili to moze bolje
P.S hvala na pomoci :wave:

imam slican problem sa geil blu modulima sve sto sam uspeo je bus od 275mhz....
cpu na 1.55 vmem 2.9 cipset 1.6

Poslednja izmena:
Evo, ako nekom pomogne, ovako to stoji kod mene.

DFI nf4x, S64 2800+@2400, 1x1Gb Kingston.

Podešavanja koja stoje su sa desne strane, a sa leve su default (valjda).

Prilozi

• Scan10076.jpg
    Scan10076.jpg
    191.3 KB · Pregleda: 79
Misko je napisao(la):
Sta mislis da malo podignes napone na procu, memoriji itd?

Isfurao sam Prime Torture neka 2 sata bez gresaka sa 2275/325/207/11, dok je napon od sinoc dignut i na procu i na memoriji za po jedan podeok od deklarisanih vrednosti :) Poguracu jos malo voltaze, vidim da se vi ovde igrate sa tim, steta da se igrate sami. ;)
Da li treba insistirati na sto boljem memclocku? Pricao sam sa poisonFree-om koji kaze da to na kraju predstavlja samo fiktivnu vrednost, znaci da treba obratiti paznju samo na delilac kojim se barata u zavisnosti od podesavanja. Meni ono DDR 266 bode oci... nisam terao neke mem testove, da budem iskren, pa me zanimaju iskustva.

tomato je napisao(la):
Evo, ako nekom pomogne, ovako to stoji kod mene.

DFI nf4x, S64 2800+@2400, 1x1Gb Kingston.

Podešavanja koja stoje su sa desne strane, a sa leve su default (valjda).

To, to, hardkor, pen&paper! :)

Nazad
Vrh Dno