Šta je novo?

DFI Lanparty RDX200 CF -DR!!!

bokiar

Slavan
Učlanjen(a)
29.03.2005
Poena
319
DFI izbacio novu sjajnu plocu, u pitanju je ploca sa ATI Crossfire cipsetom! Vise informacija http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2572

Evo samo jednog malog dela iz teksta:

This is the first time that we have seen 4 double-sided DIMMs able to operate at 1T, and it also works using either 1GB or 512mb DIMMs. We don't know how DFI achieved this impossible task, but we can tell you that it works, and the performance boost is very real. The DFI also has a working CAS 1.5 option in the RDX200 BIOS, which is also a first on the AMD Athlon 64 platform. :)

Poslednja izmena:
Izgleda odlichno, ali Clawhammer pa 4x pa 1T to mi nekako chudno. Kad bi bilo istina, kad se uzme u obzir nedostatak kvalitetnih modula od 1GB i sve veca potreba za 2 giga, ovo bi bila sjajna novina. Jel se ono 2xx dolara na nju odnosi?

Znaci faaaak!

"The surprise, however, is the new DFI option of 4DS DIMMs at 1T. Not only is there no performance loss - the scores are 2,000 points higher than 4DSx2T - but 4DS DIMMs at 1T outperforms 2x1T by almost 1,000 points. This makes 4DS DIMMs at 1T in the DFI to be the new performance leader at stock speeds.

For those who are thinking that surely there's a catch, the answer is "yes, there is". 1T operation is only possible to a frequency of about DDR406, which basically limits it to stock speeds. Above that speed, you must run 4 DS DIMMs at 2T as you normally must. However, at or near stock speeds, the 1T option is a brilliant development that delivers better performance."

Znaci ovo je san za sve 4x512MB BH5 vlasnike!!
Sta reci sem da Oskar Vu rulez! Nadam se da ce ovu "madjiju" d ponovi i na "Expert" modelu nF4 LP-a!

Poslednja izmena:
Ali ipak dati doliku lovu (mislim za komplet racunar) a ne dobiti NCQ (ajde SATA II jos i nije zaziveo) i lose USB performanse je malo nelogicno. Treba ipak sacekati reviziju southbridge-a koja to popravlja.

E kada bih ja mogao isto tako da furam moju Ultra-D plocu (4x512MB). :(
Da li je moguce izvesti da na Ultra-D ploci rade 4x512 Kingmax Hardcore DDR500 memorije na 250MHz (2.5/3/3/8 1T)???

POZ :wave:

Poslednja izmena:
Hm, nije mi jasno kakve veze ima chipset sa mogucnostima da memorija radi sa nekim parametrima kada je mem. ctl deo procesora. Trebalo bi videti kako se iz BIOSa setuju registri mem.ctl-a, ne verujem da tu ima neke ATI magije.

heh, pa niko ni nije rekao da ima ATI magije, ali ima Oskarove magije ;)
Ne verujem da je ovak onesto ekskluziva samo na CF chipsetu, tako da bi istu stvar trebalo ocekivati i na Expert verziji nF4 SLI ploce

A zasto ne bi bilo moguce i na dosadasnjim Lanparty NF4 plocama ? Osim, eventualno, ako elektronika, interference i sum u komunikaciji izmedju mem. kontrolera i memorije ne dozvoljavaju tako nesto...

Bilo bi sjajno kada bi to moglo nekom revizijom biosa da se omoguci i na ostalim NF4 plocama Lanparty serije kao sto vec rece drfedja.

Videcemo sta ce da nam napravi cika Oskar WU. ! :)

drfedja je napisao(la):
Videcemo sta ce da nam napravi cika Oskar WU. ! :)

Nadam se da ces biti upravu i da ce izbaciti neki BIOS da mogu da furam 4x512 normalno.

POZ :wave:

Iskreno ne verujem, jer bi na taj nacin izgubio bitan "feature" koji ce igrati kljucnu ulogu u prodaji "Expert" evrzije ploce, narocito jer Expert nije SLIx16 bazirana ploca!

Nazad
Vrh Dno