Šta je novo?

DFI LANParty NF4 SLI-DR

• Začetnik teme Začetnik teme CAR
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
[Mancha] je napisao(la):
Hehe, a dobar je i onaj sto ima 5200 na MSI-u single channel :eyebrows:
Raznih ludaka ima 😀
Vala bas, ludaka... tamo na xtreme-u, u thread-u kada je Oscar Wu prvi put izvukao 370 MHz, zale se kako je to "vec vidjeno sa njihovim s754 plocama", "kako to nije nista posebno"... i salju slike sa FSB-om od 440 MHz!!! 😀😀

2 Optimus:
Opet ja pesimista 🙂... ali stvarno mislim da *nijedna* DFI nF4 SLi ploca nece biti uvezena. Poneka Ultra i mozda... ali SLi - nijedna.

[Mancha] je napisao(la):
A DFI jeste vrh, nema sta. Nazalost izgleda da nemaju bas povoljne uslove za uvoznike, pa ih kod nas nece biti u zeljenim kolicinama

Ko ti kaze da ce da ih uvoze uopste?

CAR je napisao(la):
Vala bas, ludaka... tamo na xtreme-u, u thread-u kada je Oscar Wu prvi put izvukao 370 MHz, zale se kako je to "vec vidjeno sa njihovim s754 plocama", "kako to nije nista posebno"... i salju slike sa FSB-om od 440 MHz!!! 😀😀

Ma fini su to ljudi :d

CAR je napisao(la):
2 Optimus:
Opet ja pesimista 🙂... ali stvarno mislim da *nijedna* DFI nF4 SLi ploca nece biti uvezena. Poneka Ultra i mozda... ali SLi - nijedna.
Mozda mancha zna nesto sto mi ne znamo 😀

Optimus Prime je napisao(la):
Mozda mancha zna nesto sto mi ne znamo 😀
A izgleda da i Uros zna ono sto ja znam odavno 😉

CAR je napisao(la):
A izgleda da i Uros zna ono sto ja znam odavno 😉

Slazem se da ce tako najverovatnije i biti,te nam jedino ostaje narucivanje iz inostranstva.Ipak je ova ploca *extra* i po meni vredi dati toliko para za nju.

[Mancha] je napisao(la):
Rekoh da ih nece biti u zeljenim kolicinama, sto ce reci da ce sva trojica koja su htela da je uzmu ostati kratkih rukava 😀

Uvek postoji varijanta ispod ruke,i onaj ko stvarno zeli da uzme ovu plocu ce je nabaviti na ovaj ili onaj nacin.

[Mancha] je napisao(la):
Steta je sto Computer Dream malo ne pogura DFI, mada, mozda su i oni odustali u medjuvremenu

Da li je to proverena informacija da odustaju od uvoza DFI-a ili ne?

[Mancha] je napisao(la):
Rekoh da ih nece biti u zeljenim kolicinama, sto ce reci da ce sva trojica koja su htela da je uzmu ostati kratkih rukava 😀
A koja su to trojica? 😉

U stvari, nije ni bitno... znam jednog koji ce sigurno imati tu plocu :smoke:
(pa nece valjda da se *****ava sa tamo nekim EPoX-ima ili ne daj Boze MSI-jevima 😀)

CAR je napisao(la):
A koja su to trojica? 😉

U stvari, nije ni bitno... znam jednog koji ce sigurno imati tu plocu :smoke:
(pa nece valjda da se *****ava sa tamo nekim EPoX-ima ili ne daj Boze MSI-jevima 😀)

A ko je taj lik za koga znas da ce sigurno nabaviti DFI 😀 :d Da nije on slucajno bio koban za nekoliko maticnih ploca i procesora,i sada zeli da malo przi memoriju na 4v za promenu :d

Poslednja izmena:
Koliko se ja secam, 1999 godine je DFI bio prisutan na nasem trzistu, secam se da sam hteo da uzmem neku plocu za Celeron.

A ko je taj lik za koga znas da ce sigurno nabaviti DFI 😀 :d Da nije on slucajno bio koban za nekoliko maticnih ploca i procesora,i sada zeli da malo przi memoriju na 4v za promenu :d
Otprilike taj... :d

I da se zna, samo je *jedna* ploca bila u pitanju. Samo jedna 😉 (ali kakva)
I nijedan procesor :smoke:

Poslednja izmena:
[Mancha] je napisao(la):
Sto imam utisak da ces biti prvi kod nas koji ce da "ubije" winchester :d

Otkud ti ta ideja :d Car ce na DFI-ju imati *samo* 2.1v za procesor,ali nadam se da nece mnogo upotrebljavati tolike voltaze, kako ne bi morao da uspostavlja permanentnu telefonsku vezu sa onima koji se odazivaju na broj 93 😀 :d

Mislim da je onih 4v za memoriju opasnije.
Pogledaj one na x-sys, imaju thread "zasto crkavaju winchesteri" i onda se javljaju jedan po jedan i "meni crklo 3","meni crklo 5" 😀
Ubija ih modovani Vdimm, t.j prevelika razlika potencijala ubije mem kontroler
Mada, moguce da su u DFI-u to nekako resili, al provericemo iz prve ruke kad Caru stigne ploca 😀

U bre, majku im, koliko oni imaju para ... "meni crkla3, meni crklo 5 komada"... :zgran:
(znam da nije bas tako... ali nije ni daleko od toga! 😉)

Nego, nesto me interesuje... ti sto im crkavaju Winchester-ke, koje ploce voze? Tj. sa kojim Vdimm-om ih ubijaju?

P.S. Evo ovako: 2.1V maximum koji daje ploca, 1.4V default voltaza za procesor... hmmm, mislim da preko 1.9V ni u ludilu necu ici :smoke:

Poslednja izmena:
Prvih para dana 1.7-1.8 pa onda 1.9 a za krajnje granice ne ostaje ti nista drugo nego 2.1 😀 😉

[Mancha] je napisao(la):
al provericemo iz prve ruke kad Caru stigne ploca 😀

Ma njemu ce da stigne kad na vrbi zasvrbi :d

Kao sto je nasao i onu sa NF2 :d

simpson H je napisao(la):
Ma njemu ce da stigne kad na vrbi zasvrbi :d

Kao sto je nasao i onu sa NF2 :d
Vazi...

CAR je napisao(la):

2 Optimus:

Kod mene u nabavci ce biti 😉 ali tek uskoro
Samo racunaj SLI tesko da ce na pocetku biti ispod 200 jevreja

ukoliko budem planirao uskoro za BG javit cu ti pa ako si raspolozen samo reci !

Sto se tice odgovarajuce memorije

G.SKILL PC4800/3200 F1-3200DSU2-1GBLA 1024MB kit
za 320 jevreja

Poz....

Poslednja izmena:
Hvala na ponudi, ali ploca je vec stavljena na pre-order...
Sto se cene tice - to je to, ko je mislio da ce biti jeftinije, zeznuo se. Toliko kostaju i SLi ploce drugih proizvodjaca, nije DFI izuzetak (vidim da se zale na nekom stranom forumu kako je GB SLi ploca 200 evra).

Moje misljenje je da ce DFI nF4 SLi kostati za nijansu jace, oko 220 evra... u najgorem slucaju 250, ali to je bas extrem. 220€ bi trebalo da bude realna cena.

CAR je napisao(la):
Hvala na ponudi, ali ploca je vec stavljena na pre-order...
Sto se cene tice - to je to, ko je mislio da ce biti jeftinije, zeznuo se. Toliko kostaju i SLi ploce drugih proizvodjaca, nije DFI izuzetak (vidim da se zale na nekom stranom forumu kako je GB SLi ploca 200 evra).

Moje misljenje je da ce DFI nF4 SLi kostati za nijansu jace, oko 220 evra... u najgorem slucaju 250, ali to je bas extrem. 220€ bi trebalo da bude realna cena.

izuzetak je samo Asus A8N nf4 SLI ona ce biti dostupna za manje od 130 evra mislim da ce se strasno dobro prodavati ali cisto sumnjam da ce za OC biti interesantna.

Poz...

Poslednja izmena:
Odakle ti ta cena???
Jel' to proverena informacija?

Mislio sam da cemo na SLi plocu ispod 150 evra cekati dugo, duuuugo...

P.S. Ima tu plocu Max... kako se pokazala - necemo o tome 😉
Ali na papiru, deluje solidno (ima cak i 3V za memoriju!! :d)

Kod nas se A8N-SLI Deluxe vec moze naci u radnjama i kosta oko 175€.

Tako da SLI nece biti ni slucajno toliko skupe kao sto se prvo mislilo.

Nabavna cena za A8N-SLI je svega 115 USD, provereno. Tako da je krajnja, sa svim ugradnjama i PDV-om 175€. Nemojte preplacivati hardver, izaci ce bios koji ce omoguciti vecini NF4 ploca da rade na 300 FSB-u bez problema. Zasto Abit i DFI ne daju jos ploce na test - imaju ih gotove od oktobra! Nego je problem u tome sto zajedno sa nVidiom rade na otklanjanju problema (u biosu) sa PCI kartama, latencijama memorijskog kontrolera, drajverima za cipset itd.

Zasto bacati tolike pare, uzmes lepo EPoX 9NPA+ i vozis. 9NDA3+ je na Pricewatch-u oko 100$, verujem da ce ova u startu biti malo skuplja.

U kanadi kosta 170 kanadskih $ to mu dodje oko 140 USD $ ili oko 110€

http://www.thecrucible.ca/reviews/9npa/index.php

CAR je napisao(la):
Nego, nesto me interesuje... ti sto im crkavaju Winchester-ke, koje ploce voze? Tj. sa kojim Vdimm-om ih ubijaju?

Preko 3.5v :smoke: razlicite ploce su bile u pitanju,a sto se memorije tice obicno bi koristili VX.

CAR je napisao(la):
P.S. Evo ovako: 2.1V maximum koji daje ploca, 1.4V default voltaza za procesor... hmmm, mislim da preko 1.9V ni u ludilu necu ici :smoke:

Ajd da ti poverujemo :beat: :d

Poslednja izmena:
[Mancha] je napisao(la):
Neces verovati, ali je bas tako :d
Mislim da je bas Macci ubio ravno pet komada, a ni ostali iz "prve postave" nisu nista bolji :crash:

Ma da,sto rece Mancha,likovi iz prve postave kao Onepagebook,Macci,Oppainter,Fugger i dr. ubiju barem tri komada dok ne postignu neki rekord,ali gledajuci da je dosta njih sponzorisano od strane proizvodjaca hardvera to im ne predstavlja ni najmanji problem,a pak ima i onih koji imaju svoje firme koje se bave prodajom racunarske opreme(koje su zaista velike) i procesor ili maticna vise ili manje njima nije bitna.Jednostavno likovi imaju mnogo para i mogu sebi dozvoliti eksperimantisanje sa razlicitim stvarima,pa makar to znacilo i da ce spaliti ono na cemu rade.

Preko 3.5v :smoke: razlicite ploce su bile u pitanju,a sto se memorije tice obicno bi koristili VX.
Uh, pa 3.5V uopste nije malo! :zgran:
Mislim, OK je to za bench-ovanje, nasviras memoriju na toliko, odvrtis koji Mark ili Sandru... ali za svakodnevni rad, mnogo je. I za samu memoriju je mnogo, da ne pricamo za procesor (to nekad nije ni bilo u igri, sa tolikom voltazom se mogla sprziti samo memorija, eventualno slot... sad, sa A64 i njegovim kontrolerom, eto moze i sam CPU da strada)

A sto se tice ovih "ubica"... :d
Ma, boli njih uvo, oni su svi listom sponzorisani od proizvodjaca ploca, procesora... rashladne opreme... sta njih boli uvo kad koknu po koji CPU ili plocu.
Ali opet, nije ni njima svejedno kad tako ubiju neki extra primerak... sve, sve, ali opet treba vrteti, i probati dosta njih da bi se nabo neki slican onom preminulom 😉

Samo sam ih u tom kontekstu pominjao... ne zbog para, oni ionako ne placaju te procesore.

CAR je napisao(la):
Uh, pa 3.5V uopste nije malo! :zgran:
Mislim, OK je to za bench-ovanje, nasviras memoriju na toliko, odvrtis koji Mark ili Sandru... ali za svakodnevni rad, mnogo je. I za samu memoriju je mnogo, da ne pricamo za procesor (to nekad nije ni bilo u igri, sa tolikom voltazom se mogla sprziti samo memorija, eventualno slot... sad, sa A64 i njegovim kontrolerom, eto moze i sam CPU da strada)

Naravno da 3.5v nije malo,ali opet toliko im je potrebno kako bi postigli ogromne magistrale i to na iole stabilnijem nivou.Sto se tice memorije,nije problem do nje VX je sertifikovan da izdrzi toliku voltazu,dok problem nastupa kod memorijskog kontrolera unutar A64 kome tolika voltaza definitivno ne prija,i to je verovatno i razlog tolikog broja ,,ubijenih,, winchestera,, Opet,nasao sam neke *neproverene* informacije da ce Venice jezgro pored tweakovanijeg memorijskog kontrolera moci i da izdrzi vece voltaze nego sto to uspeva winchester,bez crkavanja kontrolera unutar procesora,tako da ti je savet care da cekas E0 reviziju kako bi mogao da testiras maksimalni vdimm na DFI-ju.

Nazad
Vrh Dno