Šta je novo?

dfi i e2180 oc

tihomir_pg_

Slavan
Učlanjen(a)
18.12.2006
Poena
319
Vidio sam da vec ima slicna tema al nisam htio coeku da se ubacujem u sred price..jer to i ja mrzim ...

imam konf iz potpisa...sa box coolerom..
kolko bi' smio dici fsb
a vidio sam da mi se multi krece od 6 do 10...da updateujem bios bi' li dobio nesto bolje??'
aj da vidimo da se dobije neki fini rezultat 😀
Sta treba u biosu da chachkam..ovo mi je novo..amd-a sam doktorirao bio😀
predlazite...

Poslednja izmena:
Pa neki maximalni FSB za seriju E21x0 je oko 400MHz.
Ja na DFIu sa E2160, na def naponu izvlacim 333x9 ~3.0GHz. Na 1.39V 3.2GHz, a na 1.47 3.4GHz.
Uspevao sam 9x399, ali pri naponu 1.58V, ali sa box coolerom je naizvodljivo.

Veoma slicna situacija je i sa 2180. Ima veci mnozilac, ali to ne znaci da moze vise da se klokuje.
Pri def naponu bi trebao na 3.2GHz, sa podizanjem vise, a max bi trebao da bude do 3.6GHz.

Pa u sustini klok ti debelo zavisi od def. napona konkretnog primerka procesora.....
Na mom e2180 def. v je 1.325v, i sa tim sam uspeo da izvucem 2.9ghz, za 3.0 mi treba 1.375v u biosu (u idle-u je 1.344) a za 3.2 mi treba 1.43. Sve zavisi od primerka procesora,gde mu je fsb wall, i naravno od toga koliki fsb ploca moze da izvuce....
Moj stoji sa def. v od 1.325v kao 10*290,ram na 870....
Mojoj ploci bi trbao fsb wall da bude negde oko 420,a i na tvojoj ne verujem da je manji,sto ti je vise nego dovoljno....
Moras da se igras sa procom,samo pazi da te u celom procesu ne ubije ram od *******cije (kao mene) jer sam izgubio zivce,zato sto sam mislio da je do proca....

Poslednja izmena:
Vidio sam da vec ima slicna tema al nisam htio coeku da se ubacujem u sred price..jer to i ja mrzim ...

imam konf iz potpisa...sa box coolerom..
kolko bi' smio dici fsb
a vidio sam da mi se multi krece od 6 do 10...da updateujem bios bi' li dobio nesto bolje??'
aj da vidimo da se dobije neki fini rezultat 😀
Sta treba u biosu da chachkam..ovo mi je novo..amd-a sam doktorirao bio😀
predlazite...

Pa sve zavisi od nekog max uspjelog OC-a ( zavisno da li dizes napon ili ne ) da li ce ti biti potrebno update biosa ili ne.
Meni je trenutno cpu ( e2140 ) OC na 2.8 , napon na default 1.325v ( opcije EIST off, CIE off, GRAF LOCK na 100 ) ( masina iz popisa ) max je stabilan na orthos-u 9 od 7h.
Mislim da bi mogao dobiti 3ghz na 1.325v ako ti je verzija cpu MO a mislim da jeste vecina jeste, polako pocni sa OC-om, prvo na 2.4, 2.6 pa probaj na 3.0
Neko moje misljenje sto se tice update biosa je jedino potreban ako se desavaju neke anomalije kao na pr. kada ti ne prihvata neki bizarni OC i sl.

aham..ok..ali sta treba da pomjeram u biosu da bi dobio ono sto ocu...ima nesto sto je novo za mene...

Kao prvo mislim da ti definitivno nije potreban update biosa!
A sad i ne razumijem bas sta te buni. Mislim jel ne znas sta gdje da stavis kako da nastelujes ili samo odredjene stavke te zbunjuju?
Ako je to to sto mislim da jeste, logicno je da treba da stavis na linked, da bi ti se otvorio mnozioc za ram, odnosno mjenjas stavke dok ti se ne otvore potrebne druge stavke za OC. A to sto ti je tu masa opcija ti je razlog dobroga ( novoga ) biosa, tako da nemoj da mislis da moras bas svaku opciju da stelujes da bi dobio neki, pa ajd da ga nazovemo normalni OC.

evo ga na 275 x 10...testiram ga u everest...fsb 1100 ali mi se memorija downclockovala..umjesto na "400" radi na 366 a nemam bez 2 3 podesavanja u biosu za odnos fsb - ram...

nisam dirao napon..
ima l' fora da pri ovoj freq fsb-a vratim memoriju na 400?

Poslednja izmena:
napravio sam..stavio sam unlinked i otkucao freq memorije..
sad mi je memorija na "800" a proc na 275 x 10 ..
kolko smijem cerat memoriju?

ljudiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
kolko smijem cerat ovaj kingstone koji imam...
?

Pa teras je dokle mozes 😀
VIdi koliko god mozes da uzvuces Mhz sa njom, samo nemoj da preteras naponima previse....
Koliki ti je deklarisani napon na modulu?

I da, HRISTOS VOSKRESE !

VOISTINU! -_-

napon je...1.8 ...to vidjeh u cpu-z..
a jos jedno pitanje..zasto mi je zakljucan napon na procu..tj svi ovi naponi...
kako da otkljucam to..?

VOISTINU! -_-

napon je...1.8 ...to vidjeh u cpu-z..
a jos jedno pitanje..zasto mi je zakljucan napon na procu..tj svi ovi naponi...
kako da otkljucam to..?

Gore su ti naponi, dole su ti trenutna ocitavanja napona. Sta bi ti hteo da otkljucas?
Prva opcija ti je dodavanje napona za CPU, ostalo ti je sve ocigledno. Pozz

aham..al tu imam nesto u procentima..nemam vrijednosti u Voltima..
ako mislis na ovo dje pise auto..

aham..al tu imam nesto u procentima..nemam vrijednosti u Voltima..
ako mislis na ovo dje pise auto..

VID special Add je kod DFI'A u procentima sto se odnosi na tvoj default napon Podgoricanin.

probaj sa 113% na pocetku onda udji u Bios prekontrolisi napon i temperaturu , zatim idi u win pokreni Orthos ili Prime pogledaj temperature sa CoreTemp ako su u nekim normalnim granicama <65°C mozes podici jos malkice napon (korak po korak) u Biosu
Testiraj stabilnost , podizi odnosno spustaj frukvenciju FSB'a dok ne postignes stabilnost.

I nezaboravi da pratis temperature .... jer kako pjesma kaze "Podgorica toga jutra 35 u hladu .... 🙂"

Poslednja izmena:
VID special Add je kod DFI'A u procentima sto se odnosi na tvoj default napon Podgoricanin.

probaj sa 113% na pocetku onda udji u Bios prekontrolisi napon i temperaturu , zatim idi u win pokreni Orthos ili Prime pogledaj temperature sa CoreTemp ako su u nekim normalnim granicama <65°C mozes podici jos malkice napon (korak po korak) u Biosu
Testiraj stabilnost , podizi odnosno spustaj frukvenciju FSB'a dok ne postignes stabilnost.

I nezaboravi da pratis temperature .... jer kako pjesma kaze "Podgorica toga jutra 35 u hladu .... 🙂"

hvala 😀
djede niku iz garazhe uzeli smo ladu 😀

Nazad
Vrh Dno