Šta je novo?

DFI i A64 3000+ Socket754

• Začetnik teme Začetnik teme Lucko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Lucko

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.05.2006
Poena
349
Procesor trenutno radi na 305*8,5 setovanju iliti 2600MHz.
A problem je sledeci.
Svi bench programi prolaze, 3DMark 05,06, burn in test, sandra, F.E.A.R., Oblivion po 5-6 sati, bukvalno svi osim jednog, prime95!!! Vcore je na 1.650V, memorijski delilac na 133MHz = 401MHz, i ma koliko ja dizao napon procu, uvek izbacuje gresku posle nepun minut. Ja se tripujem da mozda ne gotivi memoriju posto su unutra trenutno Geil, Kingston i Kingmax, 3 x 512 moduli.
Sa starim gigabyte-om K8NS proc je radio na2,6GHz bez problema, 24h prime95-ice...
Jos jedno pitanje, koliko moze da se izvuce MHz iz ovog Athlona, cooler je prilicno dobar Gigabyte 3D Cooler Pro sa turbinom i 4 heatpipe-a
POZDRAV!!!! :smash:

Poslednja izmena:
Nemoj da se opterecujes sa Prime-om! Ako ti masina radi stabilno u svakodnevnom radu a ne radis nista sto ti je od zivotnog znacaja i rizikujes da upropastis 2 nedelje rada onda se uposti i uzivaj.
Prime je mnogo osetljiviji od drugih programa i na njegovo pucanje moze da uticu puno stvari. Probaj malo da smanjis FSB, vrati mnozioc na 9x... Probaj nesto

Ma i na 250x10 totalno ista stvar....
Bas me izludjuje...
Na staroj ploci je radio na 240x10 bez dizanja napona?!

DFI za AMD po pravilu imaju izbirljivije biose, to je problem. Tacnije u sarenim modulima u paru sa to tvojom novom plocom. Mozes da probas da flash neki -3 bios (to je sufix za value ram) ili da ujednacis brendove modula. I mislim da ti je 1.69Vcore previsoko za vazduh.
Ni meni na setovanjima iz potpisa prime ne prolazi, a divx-encode, recimo, radi savrseno, kao i sve igre koje sam do sada terao.
Za prime, [SAJ]ber ima pravo, ignorisi i teraj dalje.

Vratio mi je se u racunar moj GEIL koji sam pozajmio bio ortaku za neki test, i opet ista prica, ali samo sa prime95, mislim da cu vas poslusati, i zaboraviti na njega, 305*8.5 stable as a rock!!! prime95 sucks....

Prvo ako ti je GeIL value u pitanju cini mi se da si preterao sa zatezanjem latencija. Drugo ako zelis Prime stable (ja to racunam kao OC, zato sto mi je masina 24/7) trebao bi da ides na manji napon i malo manji FSB. Prime moze da padne zbog preteranog opterecenja PSU-a ili mosfeta na ploci ili jednostavno proc stigne do kriticne temp ili frekvencije za dati primerak.

Ma iskuliraj Prime, kod mene na istoj ploci Sempron 2800+ radi na 2.57 [email protected] i ranije je prolazio 3-4 sata Prime i kompletan s&m test, a sada isto kao kod tebe Prime puca nakon nepunog minuta ma koliko povecjavao napon na procesoru. Medjutim kako mi sve ostalo radi savrseno (presao Oblivion, dva puta Carbon, Far Cry, HL2 Episode One, intenzivno koriscjenje Photoshopa, dreamveawera...) ne brinem se previse, pa to savetujem i tebi 😉

Konacno smo se dogovorili, tj. nasli smo se na 310*8 = 2.48GHz. Prosao je 26h prime95 + OCCT, izgleda da se mnogo buni preko 2500GHz!!!
A inace vozio sam i Carbon na 300*9, ali je prime pucao...
Mislim da je i ovo o.k. rezultat!
Thanks people!!!! :wave:

Odlicno, meni je na starom Bartonu Prime pucao na 2.2GHz a kasnije je prolazio i na 2.5GHz... Jos tada sam dogao ruke od njega. Bitno je da ti sve ostalo radi kako treba. Doduse sad mi je prime stable masina, merak mi bio :d
Inace, desava se kod procesora da kad clockujes cim predje neki odredjeni clock postane jako gladan struje. Znaci mnogo ces vise morati da dignes voltazu za 2.7GHz nego 2.6GHz npr. Zato mozda i tebi prime pravi problem, trazi jos struje verovatno. Koliko vidim memorija je ostala na istom... Aj' neka ti je sa srecom 😀

Nazad
Vrh Dno