Šta je novo?

DFI DK P45 T2RS Plus i memorije...

gx-x

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.02.2004
Poena
720
Potreban savet ili pomoc, kako god :)

Od petka sam ponosni pacenik sa ovom plocom i danas sam provalio da sa 4x1GB ploca nije bas raspolozena za saradnju. Dva modula su kingmaxi 1066, druga dva OCZ, na biostaru je sve lepo radilo sto se toga tice, a na DFI bas i nece. Oce do 450fsb preko toga mora da se vade dva modula i onda oce i 500fsb i vishe, nisam se previse zezao sa preko 500

Takodje, sa 4 modula imam problem da podesim da sve bude stabilno, izgleda da je najstabilnije kad je sve na auto i default osim par osnovnih tajminga za RAM. Mislim da je stabilno sada kako stoji, sto je sasvim suprotno podeseno od onoga kako je stabilno kad su samo 2x1GB ubodena :S:

E sad, pitanje je sledece: Da li bi sa 4x1GB istih modula tj istog proizvodjaca sve radilo kako treba (kao sa samo dva ubodena modula) ?

Bilo bi dobro kada bi neko iz iskustva odgovorio odnosno bez mnogo nagadjanja posto ne bih da nagadjam sa jos 40e i 40e koji ce mi ostati u vidu 2x1gb sa strane pa da sve to isto tako [ne]radi kao i pre :p

Hvala :wave:

Poslednja izmena:
ista ploca nije htela da vidi 2x2gb ocz 1066, uvek samo jedan modul...najnoviji bios flesnut...

koji ocz je bio u pitanju ? Razmisljam se da uzmem 2x2GB kit fatalitija.

Ma vicem ja da je ocz djubre neopevano a ljudi samo udri po njemu...

Pa reklama je ucinila svoje :) A i logo je "Cool" :D :D

Poslednja izmena:
Prodaj ti sve to shto imash pa uzmi neki 2x2GB HyperX ili Ultra+ i uzivaj ;)

:wave:

Ma vicem ja da je ocz djubre neopevano a ljudi samo udri po njemu...

Sto je djubre ? Ovaj fatal1ty radi ko besan, sve je utegnuto...

@Rossi: HyperX ? Salis se zar ne ? Zasto bih uzimao CL6 elpide za 100e ?

edit: ignorisite cache rezultate i latenciju, iskako mi je msn u pozadini kad je to radio :D

Prilozi

• cachemem_poslednje_4ghz.png
    cachemem_poslednje_4ghz.png
    205.4 KB · Pregleda: 80
Poslednja izmena:
Kad si pazario DDR3 ? :D:D

Prilozi

• cachemem_poslednje_4ghz.jpg
    cachemem_poslednje_4ghz.jpg
    92 KB · Pregleda: 57
gx-x samo cu ti reci Welcome to the club :)
Ja sam moj DFI prodao bash zato shto je filozofirao sa memorijama samo tako, puno sam ochekivao od iste, a samo sam se razocharao :(

@Rossi: HyperX ? Salis se zar ne ? Zasto bih uzimao CL6 elpide za 100e ?
:D

Hmmm, 100 evra? Ne znam gde to ali ja cu ti prodati 8Gb za 100 evra i josh cu da zaradim :D

A mislim da su CL5, ali ne mogu sad da ulazim na portal, provericu sutra ;)

cl5 su bile, imale su i druge chipove, sad pise da su cl5 al ljudi kukaju kako nece na cl5 i imaju elpide na sebi.
ako neko od vas ima 2x2GB kit iz "starije garde" i oce da proda nek mi ponudi na pm pa cu videti.

edit: evo vam sa novim everestom cache&mem, da ne pravim zabunu posto nit je ploca asus nit je ram ddr3 :p

Prilozi

• cachemem_poslednje_4ghz.png
    cachemem_poslednje_4ghz.png
    206.2 KB · Pregleda: 60
Poslednja izmena:
Sa tom pločom nije baš najpametnije zaletati se na HyperX. Ne znam kakvi su 2GB moduli ali ja sam se debelo pomučio da 1GB module namestim da rade kako treba. Na 1066 MHz nisam nikako uspeo da ih namestim na default FSB kloku, a o agoniji koju sam prošao pri overklokovanju mučno mi je i da pričam. Jedva je nekako proradila na 472 MHz FSB uz 1:1 delilac, tako da sada radi na 950 MHz sa 5-5-5-15 setovanjem na 2.3V, ali uz trodnevno eksperimentisanje sa podešavanjima u BIOS-u.

Sa tom pločom nije baš najpametnije zaletati se na HyperX. Ne znam kakvi su 2GB moduli ali ja sam se debelo pomučio da 1GB module namestim da rade kako treba. Na 1066 MHz nisam nikako uspeo da ih namestim na default FSB kloku, a o agoniji koju sam prošao pri overklokovanju mučno mi je i da pričam. Jedva je nekako proradila na 472 MHz FSB uz 1:1 delilac, tako da sada radi na 950 MHz sa 5-5-5-15 setovanjem na 2.3V, ali uz trodnevno eksperimentisanje sa podešavanjima u BIOS-u.

Meni najskrnaviji kingston radi na vecim frekvencijama, pri istim latencijama i manjem naponu ;)

Plocha je bagovita po pitanju rama i to je to, ista memorija koja nije htela preko 800 na njoj, na skrnavom P5K-SE je radila kao zmaj na 1100.

Poslednja izmena:
ok, ocz koji imam radi sasvim ok, sve zategnuto, nisam ni na nominal stavljao one advanced opcije za dram, ali kingmaxe sam probao i nece bas tako. Sa druge strane, meni treba 1000mhz, narucio sam geil black dragon 800 4-4-4-15 po preporuci drugara. Izlistani su i na DFI sajtu kao testirani, dok hyperX 2GB moduli nisu na listi.

Ajde javi šta si uradio pa da vidim da li da menjam RAM. Mislim da ću se sledeći put poštedeti muka i zaobići DFI...

Narucio sam Geil black dragon 2x2, to mij e potvrdjeno da radi. Probao sam i kingmax 2x2gb (ddr2 800) i on radi, mora samo PL na 11 i 5-6-5, ostalo moze utegnuto, to je to za sada.
Plocu sam namestio i radi ko zmaj. Kolko sma zivaca izgubio u petak i subotu tolko sam sad happy :p

I tako je nemstim moju DFi turbo u petak i ona crkne u nedelju uvece pa ti vidi

pa kad mlataras sekirama po ploci :d

Ps. papiri ! :) Mozes i Vinku poslati :wave:

koji ocz je bio u pitanju ? Razmisljam se da uzmem 2x2GB kit fatalitija.

ocz nvidija sli edition 1066mhz...isti problem sa transcend axe 2x2gb@1066mhz,danas sam probao, uzeo ram od burazera...ploca vidi samo 1 modul...

edit: evo vam sa novim everestom cache&mem, da ne pravim zabunu posto nit je ploca asus nit je ram ddr3 :p

Koji ti PL@fsb500, RAM@1:1 ploča namesti sama? Ili ako ti podešavaš sam na koliko podesiš?

Ako se dobro sećam, imali smo problema Dekara i ja jednom prilikom i tada se ploča tripovala skoro sa svim deliocima osim 400/800. Posle je to proradilo, i sada kada gledam slike biosa mislim da je najveći problem kod dfi p45 i deliocima za ram u samim podešavanjima memorije kao na slikama:

Tripuje se ako stoji na AUTO, treba probati ručno podesiti 0-0-2 ili 3-3-1
Ima na DFI forurmu, kako rgone podešava ploču čak na 585MHz 1:1 za 24/7, mada su njegova setovanja po meni dosta opuštena, treba probati zategnuti i siguran sam da može.
Pogotovo prva dva setovanja treba drzati na Fast, jer u suprotnom gubite dosta na perfomansama

Ono što mene još interesuje što ne mogu na mom Asusu da zategnem PL ispod 10 na 475Mhz, strap333, 1:1 :trust:
Na p35 je to moglo i na 6 ili 7 ko od šale.
Mada gledajući perfomanse memorije prilikom PL10 su sasvim ok.

3-3-1 kod mene ne radi kako treba, 4-4-1 onako, radi ali ne bas najbolje, na auto radi najbolje :d Bizarno huh ?

Skroz bizarno jer kod mene na auto neće uopšte :trust:
Držim na 3-3-1 ali se još mučim sa stabilnošću. Puca mi Prime obično posle +12 sati...

pa ako je posle 12 sati onda je moguce da se memorija pregreje pa izbrlja. Nema razloga da puca zbog neceg drugog. Obori malo napon memoriji i probaj onda. Tako je bar po mom nekom iskustvu. U sustini, ne treba da te to brine ako sve radi ok

Smanjio sam bio napon na 2.1V što je ispod specifikacije proizvođača. Sad testiram sa 2.2V pa ćemo videti. Trenutno sam na nekih 12 sati Prime-a i za sada je sve ok. Ne znam gde da tražim krivca, obično ako je procesor nestabilan pukne Prime na jednom jezgru, a kod mene zakuca cela mašina. S obzirom da sam najviše muke imao sa podešvanjem memorije na nju najviše i sumnjam.

Nazad
Vrh Dno