Šta je novo?

DFI dark - zaspao

off

Slavan
Učlanjen(a)
02.08.2007
Poena
304
Pozdrav svima:)

Nadam se da sam pogodio podforum.... Naime, DAW racunar (u muzickom studiju) mi je DFI 965s sa 6420.... u jednom projektu je zafalilo snage, pa sam reshio da ga poteram sa defaulta, ali posto sam toootalno nestrucan za OC, malo sam preterao, pogresio u necemu i sad komp nece da se upali:wall:..... probao sam sa jumperima da uradim clear cmos, ali ne vredi. Tacnije, power led na kucistu mi non-stop blinka, komp se stalno restartuje, a gore mi dve led diode na ploci - kod memorije i jedna tzv. standby led......
Nadam se da nisam spalio makinu i da postoji neki nacin da se Bios vrati u normalu....

Izvinite na nestrucnom opisu, ali vapim za pomoc, jer moram da zavrsim mix do sutra:S:

HVALA

Poslednja izmena:
Probaj da iscupas procesor upalis plocu bez njega , uradis reset biosa, vratis procesor i upalis comp

Hvala, probacu

Edit/

glupo pitanje -
kad prebacujem jumpere A-B-A, sve vreme je kuciste bez struje? (tako sam radio)

Poslednja izmena:
Nece:trust:

Sigurno negde gresim...nisam mogao tek tako daga sprzim......valjda

Verovatno redosled operacija.........:wall::wall::wall:

Probaj da izvadis bateriju sa ploce na par sekundi.

Javi je li uspijelo?

To sam probao, ali cu opet...... citam sta su neki uradili identicnoj makini....moj OC je nista naspram toga

EDIT/

probao - nista...... simptomaticno mi je blinkanje power diode na kucistu kad god pokusam sa paljenjem. Sta to indikuje, ne pise nigde u manualu ploce?

Poslednja izmena:
Mrtav je skroz kad stisnes dugme, nista se ne desava?

Ne, nije mrtav....... pocne da dize cd,dvd, hd i resetuje se pre nego baci sliku na monitor....
a gori crvena kod memorije i crvena za standby

Kad baci sliku na monitor dodje li bo bios screen-a ili izbacuje gresku?
Ili je sve crno?

Poslednja izmena:
Kad baci sliku na monitor dodje li bo bios screen-a ili izbacuje gresku?
Ili je sve crno?

ne baci na monitor nista...... znaci pre toga stane......inicijalizuje uredaje, periferiju i proc, i onda se resetuje, i tako vishe puta.....

BTW...hvala na pomoci u ove sitne sate.... da nisam celav, sad bih izgubio svu kosu

Poslednja izmena:
Nije mi jasan jedan deo.
Inicializuje sve osnovno, a nema slike na monitoru, otkud znas da je uradio bilo sta kad nema slike?

Izvadi sve iz kucista, sklopi sve na stolu i startuj masinu.
Jes smaranje ali mozda pomogne, *** probaj...

Desavala mi se ista situacija 1000x resavao sam je kratkim iskljucivanjem napajanja posle kojeg je sve radilo normalno, ali to kod tebe izgleda nije slucaj :(

Jesi li dizao voltzu procesoru ili Memoriji?

Desavala mi se ista situacija 1000x resavao sam je kratkim iskljucivanjem napajanja posle kojeg je sve radilo normalno, ali to kod tebe izgleda nije slucaj :(

Hvala ti svakako.......

Javljam rezultate;)

Onda postoji mogucnost da si sprzio CPU, mislim da je 0.25 previse

Poslednja izmena:

ne verujem...... to je samo prvi korak....... mislim da je o.25 mV, a moze do 750mv, valjda

, bukvalno......

bar se nadam

ne.... proverih u knjizi-
podigao sam za 12.5 mV, a moze do 225m V

Poslednja izmena:
cek ..
je si li cmos radio ovako..
ugasheno napajanje
prebacis jupmer za brisanje..
upalis napajanje
pritisnes dugme za paljenje na qcistu
ugasis napajanje
vratis jumper i probas?!'?!??!

e i reci sta si radio kad si klokovao..!?

Poslednja izmena:

mozhes li mi malo pojasniti ovaj boldovani dio..kakve to veze ima?
zbog cega sve to!?..zar nije isto kao napolje kao u kuciste?!!?

Poslednja izmena:
mislim da mastercula misli da probija negde na kucistu tj izaziva kratak spoj, pa zato hoce da izvadi van i sastavi sve ponovo.

Meni se desavalo sa starom MSI nf4 plocom da kad preteram sa OCom komp sam cim napajanje prebacim na I zavrti ventilatore ali ne dize monitor(sistem), resenje je bilo cupanje baterije i svih kablova sa ploce i ostavljanje ploce nekih 15-20 min nakon toga sve vratim i radi i naravno moram ponovo da podesim sve u Biosu

^^ da da bas to.

Pozdrav svima:)

Nadam se da sam pogodio podforum.... Naime, DAW racunar (u muzickom studiju) mi je DFI 965s sa 6420.... u jednom projektu je zafalilo snage, pa sam reshio da ga poteram sa defaulta, ali posto sam toootalno nestrucan za OC, malo sam preterao, pogresio u necemu i sad komp nece da se upali:wall:..... probao sam sa jumperima da uradim clear cmos, ali ne vredi. Tacnije, power led na kucistu mi non-stop blinka, komp se stalno restartuje, a gore mi dve led diode na ploci - kod memorije i jedna tzv. standby led......
Nadam se da nisam spalio makinu i da postoji neki nacin da se Bios vrati u normalu....

Izvinite na nestrucnom opisu, ali vapim za pomoc, jer moram da zavrsim mix do sutra:S:

HVALA

Izvadi iz ploce sve prikljucke napajanja veliki ATX i manji 12V prikljucak
Izvadi i Graficku karticu iz PCI-E slota
Izvadi i memoriju napolje
izvadi bateriju iz ploce
stavi jumper na CMOS

Sacekaj jedno 30-60 minuta (da se i zadnji kondenzator isprazni :))

Nakon cekanja ubaci samo jedan memoriski modul u prvi slot (najblizi CPU'u)
stavi bateriju
ubaci graficku (pazi da ti dodatno napajanje za graku bude isto prikljuceno ako ista ima , crni 6pinski konektor na grafickoj )
ubaci ostale prikljucke napajanja
skini jumper sa CMOS'a

probaj da podignes sistem

ako uspijes udji u Bios i izaberi Load Optimized Defaults a zatim save Bios
Kasnije dodaj i drugi memoriski modul

jesam, za naaajjjjmanji podeljak, cini mi se 0,25

Ako si dizao napon na procesoru najmanji podeljak to je 0.025 V odnosno podigao si ga na 1.350 V shto nije nishta strashno.... ( 1.325 V je default ) :)

Pa i ako je podigao za 0.25 V nebi trebalo da crkne za 1 sekundu.... Samo pogledaj na koliko V se rade testovi na C2D... idu i do i 1.6 V.... evo primera: http://www.benchmark.co.yu/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=12308&oliver=4065

al sam ubijedjen da nista nije crklo..
koliko ti je staro napajanje bilo!?

probaj sve to da probudis s nekim drugim napajanjem

To mi lici na problem sa memorijom.Probaj sa drugom memorijom pa javi sta si uradio.

Da je memorija onda bi valjda pistala ploca... Pisti li sta kod tebe?

Ma pogresan jumper vadi i nije resetovo bios.A crveni led je normala za tu plocu kad je crveno sve je ok samo je preterao sa oc ko zna sta je radio.

Hvala, probacu

Edit/

glupo pitanje -
kad prebacujem jumpere A-B-A, sve vreme je kuciste bez struje? (tako sam radio)

dakula vidi kako je on to radio..nije palio napajanje..uVopste...
znaci nije resetovao bios..
no nema coeka ne pise nista

Evo ga covek:)

E, ljudi, prvo da vam se zahvalim na gomili postova i ideja i konkretnih predloga...... veoma lep odnos ozbiljnog foruma prema novajliji i to jos nestrucnog za oc:)

Za sada nista..... odneo sam u servis, tamo gde sam i kupio plocu.

Vezano za jumperisanje - sigurno sam radio sa pravim jumperom i radio sve kako pise u knjizici, ali mi nije logicno sto kazu da se napajanje ukljuci tek kad se jumper vrati u prvobiti polozaj.....
Vadjena i baterija na sat vremena, svasta sam probao od toga sto ste rekli.....
ono sto najvise zabrinjava je sto ne pishti plocha kad se memorija izvadi..... bojim se da ipak nesto nije u redu, ne zbog samog OC, koji je stvarno bio mali, vec zbog kasnijih mojih pogresnih poteza.... Mada, mislim da je i St. Ilija umesao svoje munje pa flashovao Bios (2.8, beshe:))

Nazad
Vrh Dno