Šta je novo?

DFI dark - zaspao

tuN smo da se pomaGAMO :D

pazi..sto se tice jumperisanja...
prvo moras ugasit napajanje kad ga mices da ne bi zahebo nesto..onda kad ga prebacis upalis napajanje i pritisnes dugme za paljenje na kucistu...samo na sekund..tada je ociscen..ugasis napajanje i vratis jumper na staro..upali..

tako sam ja cistio..

RESENO!:banana::wave:;)

Necete verovati - nista od navedenog

Naime, DFI ima neku glupu caku da se prilikom paljenja drzi INSERT i tek tad moze da inicijalizuje BIOS..... eto, mozda ovo nekome budekoristilo, nema nigde u manualu ploce

Jos jednom, hvala svima:)

super!
milo mi je !!!!!

Naime, DFI ima neku glupu caku da se prilikom paljenja drzi INSERT i tek tad moze da inicijalizuje BIOS..... eto, mozda ovo nekome budekoristilo, nema nigde u manualu ploce

Taman da ti napishem da drzish insert ;)
Caka je super, nemora da se kliruje cmos....nema toga u manual-u ploche zato shto DFI smatra da njeni useri vec to znaju. Insert je njihov zashtitni znak ;)

tuN smo da se pomaGAMO :D

pazi..sto se tice jumperisanja...
prvo moras ugasit napajanje kad ga mices da ne bi zahebo nesto..onda kad ga prebacis upalis napajanje i pritisnes dugme za paljenje na kucistu...samo na sekund..tada je ociscen..ugasis napajanje i vratis jumper na staro..upali..

tako sam ja cistio..

To je bilo nekada , na novijim plocama poslednje 2-3 godine ne sme nikako da se pali PWR, i napajanje je bolje iskljuciti kada se resetuje cmos jel to sigurno przi plocu.
Tj ako ukljucite PWR na kucistu dok je jumper u polozaju 2(CLRCMOS) Smrt za plocu.
U svako slucaju pise u manualu za plocu kako to odraditi pa resetujte po tome.

Tj ako ukljucite PWR na kucistu dok je jumper u polozaju 2(CLRCMOS) Smrt za plocu.

A jesi ovo probao kad tako tvrdish :trust: ?
Evo ja sam to na mom Biostaru T-Force 965 PT uradio i sa plochom se nije nishta desilo.... lol

ja sam napisao da sam to na moju tako radio...
al ok..

A jesi ovo probao kad tako tvrdish :trust: ?
Evo ja sam to na mom Biostaru T-Force 965 PT uradio i sa plochom se nije nishta desilo.... lol

I ja sam zbog neupeha metode iz manuala (bez paljenja psu) pokusao i sa paljenjem, ali, srecom nista nije stradalo. Cak u uputstvu ne pise da ne sme da se pali, naglasili bi da je pogubno

Ja sam MSI neo3-F vozio sa clear cmos jumperom na "clear" par dana, nisam ni skontao, bilo mi cudno da kad sam restovo komp 2 puta u to vreme morao sam svaki put da namestam bios i to, onda mi palo na pamet da sam mozda zaboravio da vratim polozaj jumpera :D

I Nije Joj Se Nista Desilo!?

nope, skino sam jumper i sve ok.

edit: ni dan danas mi nije jasno kako je uopste radila tako, trebalo bi da nece da postuje uopste, ali sam ja drndao insert taster i na kraju je proradila, a posto ja ne gasim komp skoro uopste (sem kad menjam hardwer ili neke ne predvidjene okolnosti tipa nestane struje) tako je i nastavila da radi, onda sam reinstalirao neke drajvere, pa restart i to i skontao da mi stalno resetuje bios :D

Poslednja izmena:

Reset button+"INSERT" key to clear CMOS.
Reset button+"Home" key to load default clock

Ja sam MSI neo3-F vozio sa clear cmos jumperom na "clear" par dana, nisam ni skontao, bilo mi cudno da kad sam restovo komp 2 puta u to vreme morao sam svaki put da namestam bios i to, onda mi palo na pamet da sam mozda zaboravio da vratim polozaj jumpera :D

Pa zar ploca ne bi trebalo da se upali ako jamper ostane na clear?I meni se to desilo na istoj ploci samo komp nije davao znake zivota.Ja sam u toku OC-a permutovao polozaje japmera i sve vereme kada sam hteo da cler-ujem ja sam vracao jamper na default :D a kad sam hteo da bootujem ja stavljao na clear i komp se nije palio.Naravno da sam prvo konsultovao i manual ploce ali tamo su ladno pogresno obelezili polozaje za clear cmos-a.Nisam verovao ali eto i to se desava.

Moram da iskopam temu iz naftalina...
Menjao sam bateriju na DFI 965 dark ploci i ponovo mi blinka led na kucistu i nece da se upali. Znam da ima fora da se drzi INSERT na tastaturi, i to je ranije u istoj sipuaciji pomoglo, ali...

Mora li tastatura da bude PS2, posto mi sa sadasnjom USB tastaturom ne polazi za rukom da pokrenem makinu?

HVALA!!!

a evo i odgovora, ako nekome zatreba

Hold down the "INSERT" key on the keyboard (remember to only use a PS2 keyboard as a USB keyboard will not work).

samo da njadjem PS2:D

Insert ništa više ne može da ti napravi nego CLEAR CMOS jumper na ploči. BTW, ovo bi MORALO da ti reši problem bez pogovora, ne znam šta si pogrešio u proceduri.

Vrh Dno