Šta je novo?

Detekcija modema

][V][ATRIX™

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2001
Poena
679
Imam problem sa jednim unknown modemom. Koji je win modem. I koji je krsh koji nema drajvere. Ni XP ni ME ga ne prepoznaju, znaci neki specifican....
kako da nadjem drajvere kada ne znam za sta da trazim??
FX

P.S. imam CD koji ide uz sve Lucente, onaj na kome ima dosta drajvera... ali ni jedan ne odgovora...
🙁

potrazi na samoj stampanoj ploci modema podatak o seriji/proizvodjaacu modema... obicno mozes naci neki string kao recimo xpd786, znaci string prozvoljne velicine, brojevi, slova i povlake dolaze u obzir. onda idi na google, pa kucaj taj string i driver download i vidi sta ce se vec naci

ma to sam i milslio ali zbduzili su modem na zadnji slot pa moram da ga cupam da bi video sta pise...
FX

Probaj program PCISnif koji koristi tekstualnu bazu, koja se svakog dana apdejtuje, i trebalo bi da prepozna bilo koju PCI karticu... iz DOS-a naravno...

Probaj ovako, idi na update drajvera pa izaberi Standard Modem Types, pa izaberi neki od standardnih modema npr. Standard 33600 bps Modem ili vec neki drugi. Meni je ovo ponekad resavalo problem.

Ovako, prvo imam jednu soluciju na umu, ako ona ne uspe logican redosled je:
*PCISnif
*Chupanje modema i google za tim famoznim unknown stringom

Probaj ovako, idi na update drajvera pa izaberi Standard Modem Types, pa izaberi neki od standardnih modema npr. Standard 33600 bps Modem ili vec neki drugi. Meni je ovo ponekad resavalo problem.
ovo sam prvo i probao ali nista...

pa sta ti smeta da izvadis modem i potrazis drivere za njega???

ne racunaj na bazu koju ima me ili 98 one pomazu vecinom kod starijih i to isa modema...

najbolje ti je ovo sa citanjem oznaka sa samog modema....

jedino je nezgodno ako ti je to jedini modem na raspolaganju heheheh...😀

TEP3A je napisao(la):
pa sta ti smeta da izvadis modem i potrazis drivere za njega???

ne racunaj na bazu koju ima me ili 98 one pomazu vecinom kod starijih i to isa modema...

najbolje ti je ovo sa citanjem oznaka sa samog modema....

jedino je nezgodno ako ti je to jedini modem na raspolaganju heheheh...😀
Kao sto rekoh ceo taj komp i modem nisu moji, ja sam samo zaduzen da sredim celu stvar. 😉 😛

Ali kad ga ni XP ne prepoznaje... FX
Bilo bi sivilo da ga Linux prepozna iz prve! hahaha 😀

Inace, problem ce najverovatnije biti resen na nacin na koji je to i trebalo da bude reseno; tacnije, krivci su naribani
necu imati potrebe ni da cupam modem ni da pokrecem onaj PCI snif (BTW, koji je mnogo fin programcic)

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Kao sto rekoh ceo taj komp i modem nisu moji, ja sam samo zaduzen da sredim celu stvar. 😉 😛

Ali kad ga ni XP ne prepoznaje... FX
Bilo bi sivilo da ga Linux prepozna iz prve! hahaha 😀

Inace, problem ce najverovatnije biti resen na nacin na koji je to i trebalo da bude reseno; tacnije, krivci su naribani
necu imati potrebe ni da cupam modem ni da pokrecem onaj PCI snif (BTW, koji je mnogo fin programcic)
a jel ga uopste ne prepoznaju(onda je crkao) ili ga prepoznaju kao "PCI communication device"?

prepoznaje ga kao PCI communication device
modem je 100% ispravan nema dileme...

Thanx svima koji su ucestvovali u ovom thread-u.
T.E.A.M. - Together Everyone Achieves More
:wave;

Da stvarno, koji program? Mozda je coek' mislio na PCI snif.

u ostalom, nije ni bitno, kao sto rekoh "krivci" su naribani. Za koji dan ce biti sve OK...
:wave;

Nazad
Vrh Dno