Šta je novo?

Destiny 2 & Supernova ISP & PortForwarding

Tihoj

Cenjen
Učlanjen(a)
07.06.2013
Poena
154
Pozdrav.
Kako sam u naslovu naveo, ima problem sa forward-ovanjem portova za Destiny 2, za sta mislim da je "krivac" Supernova.
Modem koji sam dobio od ISP je Technicolor TC7210 (STEF.01.36), i sta god radio Destiny 2 javlja da koristim STRICT NAT. U modemu sam izvrsio forward-ovanje portova i iste prikazuje ali kada probam da testiram portove (koristim Port Forward Network Utilities) javlja da port koji testiram nije otvoren. Probao sam sve, podesio static IP (uz pomoc navedenog Port Forward Network Utilities), obrisao antivirus (Kaspersky), u Windows Firewall-u takodje otvorio portove ali ne radi. Ako ima resenje za ovo, ja castim pice...:)

Kao što je 100 puta do sad rečeno. Supernova za sve korisnike za IPv4 ima CGNAT. Jedino rešenje je da plaćaš statičku IPv4 adresu 700 dinara mesečno.

I igrica je u pravu, jesi iza strict NAT-a, jer supernova kao i mts za neke korisnike koristi tzv Symetric NAT.

Kao što je 100 puta do sad rečeno. Supernova za sve korisnike za IPv4 ima CGNAT. Jedino rešenje je da plaćaš statičku IPv4 adresu 700 dinara mesečno.

I igrica je u pravu, jesi iza strict NAT-a, jer supernova kao i mts za neke korisnike koristi tzv Symetric NAT.
Hvala puno

ili trazi da te prebace na ipv6 tu se ne placa nista dodatno

Mislim da je imam, barem mi ipconfig pokazuje. Doduse, pokazije cetiri...:) Dve IPv6 adrese, Temporary IPv6 i Local-link IPv6. I iskreno nemam pojma sta je sta. Ali kao sto je LFShadow0 naveo izgleda da idu uporedo i da je "prioritetnija" IPv4. Ali stvarno se ne razumem u Internet podesavanja, pa sam zato i resi da pitam vas strucnjake...:)
Evo drugari, dobio sam vest iz tehnicke podrske Supernova. Javio se gospodin Misa koji mi je objasnio ono sto sam znao: da mi je IPv4 NAT-ovana. Ono sto nisam znao, bar kako g.Misa kaze, IPv6 mi nista nece pomoci (njegove reci) vec je jedino resenje staticka IP adresa. Opet, ja sam laik ali koliko sam citao IPv6 je, bar za sada jedinstvena i ne znam zasto mi ista ne bi pomogla, imao bih znaci jedinstvenu IP, ali kao sto rekoh, ne razumem se... Staticku da placam necu, pa mi jedino preostaje da ubedim sina da igra npr FarmVille...:)

Poslednja izmena:
Da li IPv6 adrese počinju brojem 2a06::? Ako da, to znači da imaš globalno dostupan IPv6. Samo što Destiny 2 ne podržava IPv6, pa ništa vezano za IPv6 nije bitno.

Ranije, kada je supernova bila pod kopernikus, koristili su drugačiji CGNAT sistem i u igrici bi pisalo "moderate nat". Sada, kada su prešli na mts-ov CGNAT (koji koriste i za VDSL korisnike) koji je "symmetric nat" - u igrici piše "strict nat", jedino rešenje za igranje Destiny 2 je da zakupiš statičku IPv4 adresu.

Za IPv6 je normalno da svaki uređaj ima više adresa: jedna koja počinje s fe80::, potencijalno druge (dve) koje počinju na fd (ako ruter ima podešene ULA prefikse) i još dve koje počinju s 2. Te (dve) adrese koje počinju s 2 ili 3 (u budućnosti će se verovatno koristiti i ostali brojevi) tj kod supernove konkretno s 2a06 su globalne adrese (ekvivalent javnim IPv4 adresama). Jedna bi trebalo da je stable adresa koja se neće menjati na istom uređaju povezanim na istu mrežu, a druga je privacy adresa koja se koristi za odlazne konekcije kako serveri ne bi mogli da znaju da se povezuješ sa istog uređaja i koja se menja na 12-24h zavisi od uređaja.

Pozdrav.
Kako sam u naslovu naveo, ima problem sa forward-ovanjem portova za Destiny 2, za sta mislim da je "krivac" Supernova.
Modem koji sam dobio od ISP je Technicolor TC7210 (STEF.01.36), i sta god radio Destiny 2 javlja da koristim STRICT NAT. U modemu sam izvrsio forward-ovanje portova i iste prikazuje ali kada probam da testiram portove (koristim Port Forward Network Utilities) javlja da port koji testiram nije otvoren. Probao sam sve, podesio static IP (uz pomoc navedenog Port Forward Network Utilities), obrisao antivirus (Kaspersky), u Windows Firewall-u takodje otvorio portove ali ne radi. Ako ima resenje za ovo, ja castim pice...:)
nema to veze meni mnoge igre pisu da koristim ovo ono ali igrivo i nema problema sa time nit utice na igricu tako da uzivaj

Tailscale koristi WireGuard protokol kako bi stvorio privatnu VPN mrežu, što omogućuje pristup svim svojim uslugama ili uređajima iza CGNAT-a bez potrebe za port forwarding.

• Like
Reagovanja: s5p
Nece ova kombinacija od gore.... Placao sam staticku,odjavio je u nadi da ce mi ostati nekako otvoren port ali nista od toga... Da nema neka druga opcija?!

Osim da koristiš neki VPN koji omogućava port forward, ne postoji.

Nazad
Vrh Dno