Proigrao sam malo igru, pa eto, kao shto rekoh ranije, slede utisci

U pitanju je point&click avantura, koja po nachinu izvodjenja, ni malo ne odudara od ostalih igara Kheops studia. Izvodjenje je u prvom licu, i kameru je mogutje rotirati po svim osama, dok je kretanje izvedeno "od mesta do mesta" bez medju animacija trchanja, hodanja itd. Klikom na desni taster misha se ulazi na ekran sa inventarom, mapom, objectiv-ima i josh nekim sitnicama. Sam inventar je , po meni, uradjen jako intuitivno i dosta je pregledan. U njemu je mogutje kombinovati i rasturati predmete,koje tjemo nalaziti u daljem toku igre, shto tjete obilato i koristiti. Sva sretja pa kombinacije nisu van svake pameti, nego su logichne. Novina koju su dodali u ovu igru jeste vezivanje chvorova tj kanap za kanap ili neki predmet, koji se sastoji u nekoliko ponudjenih slichica (koraka) a na vama je da utvrdite pravi redosled. U pochetku je dopadljivo i nije teshko, a za kasnije ne znam

U svakom sluchaju na ekranu sa invetarom, postoji tab "knots" tako da tjete u svako doba motji da vidite, kako ste koji chvor vezali, mada je to koliko sam primetio chisto kozmetichke prirode, iliti chisto da se nauchi kako se koji chvor vezuje, poshto sam kasnije naleteo na situaciju da sam trebao neshto da vezem, ali mi nije davao "korak po korak". Zagonetke u igri nisu preteshke i svode se na (uglavnom) chistu logiku, a prikupljanje predmeta i kojekakva opazanja i zapazanja nisu u "pixel hunting" maniru.
E sad, pricha kazze sledetje. Poshto je onaj budalash , od gusara, Long John Silver (za prijatelje LJS), negde nestao, igra vas stavlja u ulogu mladog ne-znam-ni-ja-koga, koji je njegov neki naslednik, koji opet preko papagaja od nestlog LJS, dolazi do mape ostrva na kome je zakopano blago, koje mi naravno, kroz zagonetku i mukotrpno tumaranje ostrvom, treba da nadjemo. Poshto je na brodu izbila nekakva pobuna protiv kapetana tj (pogadjate verovatno) nas, prinudjeni ste da vatate pedalu sa broda, gde u sledetjoj sceni stizzete na, verovatno opet pogadjate, (tropsko) ostrvo sa blagom, gde tje se odvijati dalji tok igre.
Dalje, koga zanima shta se deshava, neka odigra igru ili prochita neki review/waltrough. Ja tju je sigurno odigrati do kraja. Kome se ovaj nachin igre svidi, toplo mu preporuchujem da odigra i Return To The Mysterious Island i The Secrets Of daVinchi:Forbiden Manuscript