Šta je novo?

Desktop za gaming, max 600e

Ok, onda će ići AMD, ipak ima 2 jezgra više. Meni su tražili depozit u visini iznosa CPU-a, što i nije neki problem. Uvek su bili maksimalno korektni.

I meni su kao u fazonu zato sto kao kuler kad se stavlja bla bla onda je vec polovan deo zbog one pasta zvake, reko meni ne treba taj kuler zadrzite ga stavljam drugi :D kao e *** bez obzira mora neki iznos, reko nije problem i odnesem im i za par dana je sve sklopljeno. Jedinu izmenu bi ti predlozio da napravis kod kucista, ne znam koliko ti je para ostalo, gledaj neko kuciste sa filterima za prasinu jer msm da to sto si stavio nema filtere, ja sam imao slicno i navlaci prasinu i to dobro

Meni su rekli "daj sta das" :)

Kuciste sa filterima ima vec za 6000, ovo moje Chaser A31. I odlicno je za te pare.

Meni su rekli "daj sta das" :)

Kuciste sa filterima ima vec za 6000, ovo moje Chaser A31. I odlicno je za te pare.

E to, jer ovo kuciste je malo jeftinije od tog sto ti imas, ja imam a71 i svugde filtere i za nekih 2 meseca koliko ga imam tek tek se malo primeti prasina, dok je na starom kucistu bez filtera posle 2 meseca bilo daleko vise prasine.

Znam da se ukusi razlikuju ali ja bih za 4 evra vise uzeo Urban s31

Osecam da ce zbog "lepog kucista" da ovo ode prema hd 7850 pa jos neka lepa tastatura,pa mis i kud i sve
ajd i lepe sluske.:d Sve to moze da kupi kasnije i to su manje stavke ali HD 7870 tesko.
Sa ovom masinom bi se zadovoljio i sa najvecim kinezima od tastature i misa,pa ustedi od dzeparca,preskoci neki dorucak
neke slatkise(em je zdravije) i eto svega.

Osecam da ce zbog "lepog kucista" da ovo ode prema hd 7850 pa jos neka lepa tastatura,pa mis i kud i sve
ajd i lepe sluske.:d Sve to moze da kupi kasnije i to su manje stavke ali HD 7870 tesko.
Sa ovom masinom bi se zadovoljio i sa najvecim kinezima od tastature i misa,pa ustedi od dzeparca,preskoci neki dorucak
neke slatkise(em je zdravije) i eto svega.

A nije fora sto je lepo kuciste, ni onom nista ne fali, samo filteri su veliki plus . A i da ode na 7850 nece pogresiti, malo je klokne i eto mu 7870 :D

Poslednja izmena:
Sad gledam asusova 7870 je 23k tj za 800 din skuplja od msi a mnogo je bolja kupovina :D Reci ti nek oni tamo izdvoje 1000e pa da sastavimo nesto :D Salim se malo ali ono nek izdvoje bar jos 50e viska nece pozaliti, bolja graficka, bolje kuciste i moze uzeti neki komplet mis tastatura za ostatak parica

FX6300 12.000
MSI 970A-G43 6.600
2*4GB 1600Mhz Kingston HyperX 7.300
HDD SATA3 7200 500GB WD Blue 5.300
LG Rezac 1.700
Raidmax Orion 809 4.500
600W Raidmax RX-600AF 5.300
GeForce GTX760 MSI OC / AMD Radeon 7870 Asus DC2 25.000 / 23.700
67.700 / 66.400
Sve u Emmiju.
A imao bi i u startu 1000-2000 za gejming periferije sto je sasvim okej. A mogao bi i da doda 1.000 ili 2.000 pa da uzme Gigabite GTX 760.

M5A97 ako je pro ili evo, i to ne serija 2.0 onda može, inače ta ploča ima 4+2 naponsku za razliku od pomenute gigabajt 970A-UD3 , koja ima 8+2 i daleko je bolja opcija.
Asus jeste kompletniji proizvodjač , ali ovde je model u pitanju. Ova ploča trenutno nema premca u odnosu na cenu koštanja .
(msi ni u najludjem snu , slabe naponske , gola naponska, i visoki procenat crkavanja , + što 8jezgarni cpu ne ide ni pod razno na 4+2 ploču)
990xa-ud3 je jš i bolja a neznatno skuplja varijanta .

minimum za cpu je 8-jezgarni 8320 , obe nove konzole imaju 8 treda , igre se za toliko i optimizuju.

minimum za grafiku je 7850 , i to obavezno sa 2gb rama .

ram, nikako ispod 8gb , 1600mhz iz džast fajn

napajanje - sps 630w serija termaltejka , po izboru ( -što jes , jes :) )

hdd - wd red 1tb

**** sou far , u emmi -65 k dinara

limarija , provetrena i jeftina . ostalo voljno .

Poslednja izmena:
Za igranje online nikad ne bih preporucio amd procesor.... evo sta predlazem ja:
1) Intel core i5 3570
2)Neku jeftinu h77 plocu
3)2x4gb rama
4) GTX 760
5) thermaltake sps 530w
6) kuciste po njegovom ukusu

za 8 treda treba da se isprsi bar do najjeftinijeg i7 .

Darksider, imas li ideju koliko to sve kosta? Ovde je budzet dosta ogranicen. I zasto je AMD losiji od Intela za online? Ja imam upravo FX6300 i nema koju igricu ne prozdire bez da se oznoji. Sto se price o FX8320 tice, za tim nema potrebe, s obzirom da se igre sigurno nece odmah optimizovati za octacore, s obzirom da ni quad core procesori nisu do kraja iskorisceni. Fx6300 je super izbor. I da, Kokane, cena kostanja nema veze sa tvojom recenicom, to je sasvim drugi pojam ;)

Ne radi se tu zapravo o tome da je AMD lošiji od Intela za online gejming, već jednostavno imaš ljude koji će te za sve moguće scenarije ubeđivati da je Intel savršenstvo. Najsvežiji primer koji sam video je da je čovek sa takođe dosta ograničenim budžetom želeo da za Office i pomalo igranja uzme Athlon X4 740 i što bolju grafiku koju može da priušti, a lik mu je rekao da će mu Office mnogo bolje raditi sa i5 procesorom, koji je skoro 100€ skuplji, a grafike bi onda morao praktično da se odrekne, pa ti vidi...

Ja pricam iz licnog iskustva i iskustva mojih prijatelja, do pre neki dan sam imao phenom 955 kloknut na 4Ghz i hd6970, igrao sam bf3 multi gotovo svaki dan i problem je u tome sto fps nikad nisu bili stabilni a varirali ko blesavi, od 80-100+ imao fps dropove cak do 20-30, a cq mape su prosto neigrive. Moj drug sa istim procom i hd 6850 opet ima iste probleme! Ja igram na 800x600 i sve low i na niskim rezovima amd zbog slabijih single thread performansi je katastrofa...pogledaj moju masinu videces da sam ja sve to lepo prodao i sam u procesu prebacivanja u protivnicki tim ;) a i nema sta tu da folozofiram internet je pun testova, amd uvek je patio sa minimalnim fpsom. Over and out

I ja pricam iz iskustva, imao sam i Intel i AMD procesore, zadnja 2 su mi bila x4 840 i sad fx6300, oba u kombinaciji sa 6870, i nisam imao apsolutno nikakvih problema sa fps dropom ni u bf3, a ni u CoD u multiplayeru. A ti ako mislis da je zbog fps dropa u jednoj jedinoj igrici vredno doplacivanja za skuplji procesor, onda si u velikoj zabludi. A pogledaj prvo koliko je covek spremio novca za pc, pa onda pogledaj cenu procesora i graficke koje si preporucio.

A ovo za i5 i office mogu samo reci da je to kod nas postalo normalno. Prodavci pokusavaju da iskoriste neznanje kupaca i povecaju zaradu. Nista cudno :)

U emmi konfiguratoru izaslo je oko 60000 din. Ne mogu da uslikam i okacim ovde posto pisem sa telefona, za grafu nek izabere referentnu msi 760 oc u konfiguratoru. Nemam namere se raspravljati, ovo je forum izneo sam svoj stav i preporucio najbolje coveku za njegov budzet.

Ja pricam iz licnog iskustva i iskustva mojih prijatelja, do pre neki dan sam imao phenom 955 kloknut na 4Ghz i hd6970, igrao sam bf3 multi gotovo svaki dan i problem je u tome sto fps nikad nisu bili stabilni a varirali ko blesavi, od 80-100+ imao fps dropove cak do 20-30, a cq mape su prosto neigrive. Moj drug sa istim procom i hd 6850 opet ima iste probleme! Ja igram na 800x600 i sve low i na niskim rezovima amd zbog slabijih single thread performansi je katastrofa...pogledaj moju masinu videces da sam ja sve to lepo prodao i sam u procesu prebacivanja u protivnicki tim ;) a i nema sta tu da folozofiram internet je pun testova, amd uvek je patio sa minimalnim fpsom. Over and out

Onda sam ja ispao budala sto nisam uzeo fx 8320 ili 8350 vec 3770k, amd piledrive je keva pored sandija ivice i haswela :d ok nek covek uzme sta god hoce ja se iskljucujem iz ove teme.

nemoj ! uništićeš nam zdravlje !

Pa od svega sto mi se svida je amd FX 8320 i 5 godina garancije.(i 5 godina ne otvaranja kucista):D
ova 7770 jos godinu moze da potera,posle za novije igre??? 50 000 moze i bolje.
Pgledaj postove ispred pa izbaci-ubaci nesto da se uklopis.

Onda sam ja ispao budala sto nisam uzeo fx 8320 ili 8350 vec 3770k,
Pa sta da ti kazem ako tog Intela koristis uglavnom za igre? I da li je moguce da poredis procesor od 130 i 260 evra? Mogao si da imas 3 frejma manje a 130 evra vise u dzepu. Zakljuci sam.

Poslednja izmena:
Ma definitivno je AMD bolja kupovina(ne i bolji procesor)bas po nasem standardu.
Za najmanje kinte dobija se najvise muzike,niko nije glup pa da kaze da je recimo neki proc od 1000e i jedan Titan
nisu vrhunski,ali to je sve izvan nase lige,bar za vecinu.

Ajde onda kad budes mogao sastavi ga za 60000 dinara, da se nacudim kao covek. Ako moze GTX760, i5 procesor, makar solidna ploca, pristojno kuciste (bar V3) i makar pristojno napajanje (Raidmax, Chieftec) i 8GB RAM, onda cu tacno uzeti i sebi jedan takav za 60.000.

Nazad
Vrh Dno