Šta je novo?

Desktop za gaming, max 600e

Prvo nikada ama bas nikada ne kupuj gotovu konfiguraciju,necu ni da gledam to od emmi,samo bi se nervirao.
Od tih 600e zkinuce te bar 150e,uvalice ti plocu i napajanje koj su ispod svakog nivoa.
evo sada ce drugari da ti izbace par predloga i nemas brige,najbolje moguce za ulozeni kes.

Ne "zakine" se ni 1din na gotovim konfiguracijama. Naprotiv, čak je cena povoljnija nego sam da sastaviš istu konfiguraciju, jer su manje marže. Ali je i garancija kraća (što je glupo). Gledao sam svojevremeno.
Tačno je, uglavnom se štedi na ploči i napajanju, a potencira na jačem procesoru i grafičkoj karti.

Definitivno je nsesto visa cena sklopljene konfiguracije. Evo recimo cena iz Emmija, ako bi se kupovale zasebno komponente...
MB AM3+ 970 MSI 970A-G43 6500 din
cpu FX-6300 12.000
memorija 5000 din.
hard disk 6000 din
AMD Radeon 7850 MSI OC 1GB/DDR5 17.000 din
napajanje i kuciste ne znam koje stavljaju,ali neka je vrednost oko 5.000 din

Dakle sve izadje oko 51.000 din. Za razliku u novcu moze da uzme neki jacu grafiku, ako napajanje dozvoljava.....

Poslednja izmena:
Mogao bih ja da ti dam dobar predlog ali smatram da ima kompetentnijih od mene, ljudi koji prate sve sta se pojavi na trzistu.

Poslednja izmena:
Pa ne mora sve da kupi u jednoj radnji ,velike su razlike od radnje do radnje.
I ne zuri,da se ne kajes posle.
A ima garanciju na svaki deo posebno i ne dobija nalepnicu na kucistu.

Poslednja izmena:
Napajanje THERMALTAKE SPS-530M -53e modularno napajanje
Ili SEASONIC SS-500ET 500W -63e
ispod ovoga ne bi trebalo da ides

Poslednja izmena:
Pa ne mora sve da kupi u jednoj radnji ,velike su razlike od radnje do radnje.
I ne zuri,da se ne kajes posle.
A ima garanciju na svaki deo posebno i ne dobija nalepnicu na kucistu.

Sto se razlika u ceni tice emmi je ubedljivo medju jeftinijim prodavcima u srb, moze se naci poneka radnja za 1% jeftinije ali i to retko gde. A to si dobro rekao uglavnom dobijes nesto jeftinije napajanje i plocu a i zakidaju garanciju. A sto se napajanja tice i raidmax dobro prolazi i dobija se 3 god garancije.

A bolje je da uzme razdvojene komponente pa neko da mu skocka ako zna, bas zbog nalepnice na kucistu i 2 god garancije, tipa dobice i 2 god garancije na ono na sta ide 5 god....

Neka uzme tako, najjeftiniji su ubedljivo... Savetujem takodje da naruci preko interneta kako bi u slucaju kvara imao znatno olaksanu proceduru zamene.

Imam ja tu plocu, sada sam malo podozriv prema njoj... Mozda ipak Asus M5A97.

pa onda bolje ASUS M5A99X EVO -111e
mada ni Asus M5A97 nije losa ploca ali ova za fx 6300 odlicna
zao mi je sto je nisam kupio za svoj proc.

Poslednja izmena:
Znaci ploca ASUS M5A99X EVO -111e
napajanje THERMALTAKE SPS-530M -53e
grafa MSI Radeon HD 7850 1GB 150e
procesor FX-6300-105e
Imas glavno sada dalje.

Ja ne bih stavljao bas toliko skupu plocu u budzetsku konfu... za razliku u ceni moze i jacu grafiku... osim ako nece da klokuje a u tom slucaju mora i neki EVO 212 cooler ili nesto bolje..

ASUS M5A99X EVO -111e
THERMALTAKE SPS-530M -53e
MSI Radeon HD 7850 1GB 150e
X-6300-105e
EVO 212-30e
KINGSTON 4GB 1600MHz DDR3 x2-8GB-52e
To je 501e ostaje ti 100e za hard,kuciste i dvd
a moze i Asus M5A97 pa za razliku MSI Radeon HD 7870 2GB GDDR5 R7870 Twin Frozr 2GD5/OC-200e

Poslednja izmena:
Eto WESTERN DIGITAL Caviar Blue 500GB-51e i dvd 2000din,resto kuciste i to je to.
Ali iskreno mislim da od ove price nece biti nista,kada ode u radnju verovatatno
izlazi iz nje sa sasvim drugim kompom od navedenog,smuva ce ga,verovatno nesto
sto im se lose prodaje.

Poslednja izmena:
Verovatno. Ta konfiguracija sto si predlozio samo sa 7870 i Asus plocom, je nesto sto bih ja sebi sklopio za te pare. Ali mali verovatno nece da klokuje, uzmi to u obzir.

Stavljati kvalitetnije komponente u budzetsku konfu... ne znam. Npr, ovako nesto:

http://emmi.rs/emmi-konfiguracije-altos-elite-phantom.11.html?productId=33628

Moz' za 500e i nosi. :) A za ostatak da uzme nekog boljeg misa, tastaturu i sluske, koji ce mu za gaming vise znaciti od kvalitetnog coolera, napajanja i ploce :) Dobice "samo" krs Raidmax napajanje, noname kuciste i najjeftiniju AM3 plocu. :)

Poslednja izmena:
Mozda nece sada ali kasnije? ja bih ovo uzeo i bez kucista:D
Uvek uzimaj najbolje moguce za date pare,kasnije se uvek pokajes.

Ma šta dete zna šta je OC. :D Na kraju sam ovako nešto sklopio konf.jpg Može neko da mi potvrdi da je OK?

Ako hoće da mu ostane za miša, sluške i tastaturu, može umesto 7870 da uzme 7850 i vozi.

Ok si sastavio, moze tako da vozi, mozes cak da se dogovoris sa njima da ti oni sve to sastave, nista se ne placa, samo ces verovatno morati da platis unapred npr procesor i tjt, ono kao kapara da ih ne zavrnes.

Odlicno ostavi tako,kakav mis,tastatura,sluske to ce cale kasnije da se pruzi,sad je najbitnije
da se dokopa makine i kada izade Battlefield 4 bice ti zahvalan do neba.
Nemojte da mu kvarite priliku za dobru masinu.

Poslednja izmena:
Amd varijanta. Mogu oni da sklope naravno, meni su sklopili, ostavis par hiljada depozit, bude gotovo za par dana i odbiju to od ukupno iznosa.

Nazad
Vrh Dno