- Učlanjen(a)
- 24.12.2007
- Poena
- 169
U proseku,proporcionalno,koja je razlika u korist laptopa..?
Mislim na 7/24h.
Mislim na 7/24h.
Poslednja izmena:
Uglavnom kada ne koristim bateriju jer ga drzim na struju ja je izvadim jer nemam potrebe da je stalnom punim/praznim, ne vodim racuna da li ga koristim nekoliko sati ili ceo dan. Uglavnom kada me ne mrzi ja je skinemPriest, šta podrazumevaš pod 'duže vreme', ceo dan? Je l' vadiš bateriju kad je puna ili...? Neki kažu da bi trebalo da se vadi polu-puna baterija, mada ne znam da li to ima ikakve veze?!
Moj desktop iz potpisa trosi nekih 75-80w u windows-u, bez monitora, dok kada se optereti graficka i proc do maximuma ode na nekih 195-205w, bez monitora. Neki intel core solo laptop ce da ti trosi od 10tak wa sa smanjenim brightnessom i kontrastom do 20+w w za tipicne dual core laptope.
@danijel00
Kad ti crkne ista u laptopu to ce te kostati vise od ove cele masine...
@IzNoGooD
napomena: crknuta MB na laptopu = pishkan laptop. uracunaj i to u potrosnju
Ja moj laptop drzim 24/7 i dalje radi bar za sad :-devil-:
Nisam te razumeo.
Laptop dual core ce da trosi 20+ Watt-i?
Kako si dosao do tih merenja?
Imam u kuci marac potrosnje el.energije TROTEC EKM 3650 by Rovex ,ali mi je na podnom grejanju i ne bih da ga resetujem,tako da cu uzeti jos jedan merac..postavicu ga na PC i jos jedan na laptop,tako da cu imati kompletan uvid u potrosnju.
Nije stvar samo u potrosnji el.enegrije,vec i u buci koju stvara dodatni desktop,zato je idealno resenje laptop 24/7 i radni desktop.
Drugaru HP radi od decembra 2007,non stop.U medjuvremenu mu riknuo vent,tako da mu radi godinu dana bez hladjenja,24/7.
Koliko je vas ovde koji drzite laptop 24/7?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari