Šta je novo?

Desktop replacement, sa dobrim ekranom

Impreza

Slavan
Učlanjen(a)
20.12.2006
Poena
365
Pozdrav svima,

Nameravam u skorijoj budućnosti da pazarim laptop. Pošto ću ga kao desktop replacement koristiti 90% vremena, najbitnija stavka mi je ekran laptopa. Znači sledeće stavke su mi bitne:

• veličina dijagonale od 15,4 do 17 inča
  • Mat ekran
  • Kvalitet boja
  • Uglovi vidljivosti
  • Rezolucija ne mora da bude nešto preterana, dovoljno mi je recimo 1440x900 na 17 inča
  • Hdmi izlaz
  • Što brži procesor (intel), preko 2 Ghz
  • Što niža buka
  • Diskretna grafička kartica – voleo bih Nvidia, ali može i Ati, ne mora da bude neka napucana, zato što se ne igram, radim CAD
  • Kvalitet tastature
  • memorija, hd, baterija, operativni sistem – nebitno, to lako mogu dograditi
  • što duža garancija
  • Proizvođač laptopa – vi predložite

• Novac nije problem :)

Trenutno imam HP 6820s, i ekran je ok, ali kada sednem za desktop Viewsonic VX, odmah primetim razliku. Znači, ekran na prvom mestu. Problem mi je što kvalitet ekrana mogu da vidim jedino kada je laptop upaljen u radnji recimo, dok za ostale stvari mogu da se informišem preko interneta. Voleo bih da čujem vaša iskustva i predloge :)

Unapred hvala :wave:

Poslednja izmena:
Nije loše, samo da proverim da li je HD TruBrite ekran kod L500 glare ili mat... Da li si možda video tu tošibu uživo i kako ti se činio ekran ako jesi?

za ovaj prvi mislim da je glare ekran..ali to veruj mi uopste ne smeta..negde sma video da moze da se poruci isti i sa mat ekranom ali je nesto skuplji. Ovu masinu ima moj komsija,i stvarno je odlicnog kvaliteta,brza masina,komotan rad,ekran je sa obzirom da je u prostoriji okruzenoj svetloscu cesto dolazi do refleksije ali je dosta dobar,bolje su jasne..sve u svemu nije los izbor

Ovaj drugi koji mi je preporučen nisam razmatrao jer mi je pretežak, a Toshibu sam video uživo. Ima glare ekran, ali mi izgleda jako dobro. Svakako da glare daje pomalo "nestvarne" boje, ali ima i to neke prednosti. Uglavnom daje oštriju boju nego mat, iako to u stvari nije prava boja :) Mislim da za mat moraš da izdvojiš više para, a nešto i nisu baš rasprostranjeni u laptopova koji se prodaju kod nas, bar ih ja nisam viđao. Sad, ne znam šta konkretno planiraš da radiš na njemu...ako možeš da napraviš bilo kakav zaklon od direktnog izvora svetla ne verujem da će ti biti neki problem da radiš sa ovim glare-om, ali ako se profesionalno baviš fotografijom ili nekim dizajnom, onda bi ipak trebalo da se baciš na mat.

I ovaj HP Pavilion DV6-1350EX koji je preporučio Flamingos mi izgleda dobro na prvi pogled, mada njega nisam video upaljenog. A i neki ljudi sa foruma ga preporučuju.

U svakom slučaju ja sam trenutno najbliži Toshibi A500, tako da ću je verovatno pazariti u naredne 2 nedelje, pa ako imaš strpljenja i iz BG-a si možeš da je pogledaš uživo.

@ Flamingos_88 i bloom,

Hvala vam obojici na informacijama, ali bih jedino bio spreman da uzmem laptop sa mat ekranom, pošto mi glare ekran izaziva mučninu u stomaku, bol u očima i glavobolju. Znam da ne mogu očekivati kvalitet boja kao na desktop monitorima, ali mi to nije presudno, bavim se CAD-om najviše. Bloom, ja sam iz Novog Sada, ali često idem do Bg-a pa ako se baš budem odlučio za taj model, kontaktiraću te da čujem tvoja iskustva.
Samo da dodam da sam morao na kraju da dokupim anti-glare foliju za laptop koji sada posedujem kako bih uopšte bio u mogućnosti da radim na njemu. Sa tom folijom mogu da radim i po 12 sati bez ikakvih problema...

Poslednja izmena:
Kakav je ovaj asus K70IO ?
Vec par dana vijam neku 17" low budget varijantu desktop replacementa i ovaj mi je asus za sada na prvom mestu, pre svega zbog grafike i ekrana, koji su mi pored kvaliteta izrade, najbitniji.

ZA tebe je DEFINITIVNO ASUS K70AB!
AMD 2,1GHz, 2 GB memorije, 250GB HDD, ATI4570 sa 512MB DDR2 i ODLICAN led ekran u svojoj klasi! Za CAD ti treba 17".

Poslednja izmena:
Koliko sam ja upoznat svi HP DV6 1350ex su sa nasim karakterima na tastaturi. Nego ima li neko ko moze da mi kaze da li je levi touchpad taster nizi od desnog za jedno pola milimetra. Videh u tehnomarketu jedan i prodavac mi tvrdi da je to fabricki. Ja nesto ne verujem u to.

Nazad
Vrh Dno