Pozdrav svima,
Nameravam u skorijoj budućnosti da pazarim laptop. Pošto ću ga kao desktop replacement koristiti 90% vremena, najbitnija stavka mi je ekran laptopa. Znači sledeće stavke su mi bitne:
Trenutno imam HP 6820s, i ekran je ok, ali kada sednem za desktop Viewsonic VX, odmah primetim razliku. Znači, ekran na prvom mestu. Problem mi je što kvalitet ekrana mogu da vidim jedino kada je laptop upaljen u radnji recimo, dok za ostale stvari mogu da se informišem preko interneta. Voleo bih da čujem vaša iskustva i predloge
Unapred hvala :wave:
Nameravam u skorijoj budućnosti da pazarim laptop. Pošto ću ga kao desktop replacement koristiti 90% vremena, najbitnija stavka mi je ekran laptopa. Znači sledeće stavke su mi bitne:
- veličina dijagonale od 15,4 do 17 inča
- Mat ekran
- Kvalitet boja
- Uglovi vidljivosti
- Rezolucija ne mora da bude nešto preterana, dovoljno mi je recimo 1440x900 na 17 inča
- Hdmi izlaz
- Što brži procesor (intel), preko 2 Ghz
- Što niža buka
- Diskretna grafička kartica – voleo bih Nvidia, ali može i Ati, ne mora da bude neka napucana, zato što se ne igram, radim CAD
- Kvalitet tastature
- memorija, hd, baterija, operativni sistem – nebitno, to lako mogu dograditi
- što duža garancija
- Proizvođač laptopa – vi predložite
- Novac nije problem
Trenutno imam HP 6820s, i ekran je ok, ali kada sednem za desktop Viewsonic VX, odmah primetim razliku. Znači, ekran na prvom mestu. Problem mi je što kvalitet ekrana mogu da vidim jedino kada je laptop upaljen u radnji recimo, dok za ostale stvari mogu da se informišem preko interneta. Voleo bih da čujem vaša iskustva i predloge
Unapred hvala :wave:
Poslednja izmena: