VUCKO-91
Slavan
- Učlanjen(a)
- 21.08.2008
- Poena
- 319
Naime, moja docimerka hoce da kupi sebi racunar, ja sam joj savetovao da je bolje da kupi neku konfiguraciju nego lap top. Jer ce za iste pare dobiti bolji i kvalitetniji racuar, a njoj mobilnost uredjaja nije toliko bitna...
E sad, taj racunar njoj treba da odradjuje sledece: Programski paket office da radi besprekorno, muzika, filmovi, i neke igrice, al' ne nesto preterano zahtevne, spominjala je neku strategiju Zevs da voli da igra i neke karte....
E sad , po nekom mom iskustvu, da bi ta masina njoj uspesno obavljala sve te poslove, a pri tome da moze par godina unapred bez problema da prati operativne sisteme i novije programe bez ikakvih problema, ja bih predlozio sledece performanse:
DualCore procesor - bar 2.0 GHz po jezgru
Hard disc - 320GB
DVD rezac- bilo koji samo da traje sto duze
4GB RAM
Graficka Nvidia, Radeon, nije bitno, min 512MB memorije
Maticna ploca - to mi vi predlozite
Monitor - Recimo kao moj ViewSonic VA2213w - video sam da je negde oko 100e, a skroz je ok, full hd
Zvucnici - blueberry woodpack 2.1 - je ok i jeftin
Mis i tastatura najobicniji i najjeftiniji.
E sad, trazim vase savete, primedbe i predloge. Posto se ja ne razumem toliko u proizvodjace i njihov kvalitet proizvoda, trebaju mi vasi predlozi u vezi toga.
Budzet je oko 250-350e. Napominjem da je bitan kvalitet komponenti. Slobodno mi kacite i linkove na proizvodjace gde ima ovakvi ili slicnih gotovih konfiguracija!
Hvala!
E sad, taj racunar njoj treba da odradjuje sledece: Programski paket office da radi besprekorno, muzika, filmovi, i neke igrice, al' ne nesto preterano zahtevne, spominjala je neku strategiju Zevs da voli da igra i neke karte....
E sad , po nekom mom iskustvu, da bi ta masina njoj uspesno obavljala sve te poslove, a pri tome da moze par godina unapred bez problema da prati operativne sisteme i novije programe bez ikakvih problema, ja bih predlozio sledece performanse:
DualCore procesor - bar 2.0 GHz po jezgru
Hard disc - 320GB
DVD rezac- bilo koji samo da traje sto duze
4GB RAM
Graficka Nvidia, Radeon, nije bitno, min 512MB memorije
Maticna ploca - to mi vi predlozite
Monitor - Recimo kao moj ViewSonic VA2213w - video sam da je negde oko 100e, a skroz je ok, full hd
Zvucnici - blueberry woodpack 2.1 - je ok i jeftin
Mis i tastatura najobicniji i najjeftiniji.
E sad, trazim vase savete, primedbe i predloge. Posto se ja ne razumem toliko u proizvodjace i njihov kvalitet proizvoda, trebaju mi vasi predlozi u vezi toga.
Budzet je oko 250-350e. Napominjem da je bitan kvalitet komponenti. Slobodno mi kacite i linkove na proizvodjace gde ima ovakvi ili slicnih gotovih konfiguracija!
Hvala!