Šta je novo?

Desktop racunar

VUCKO-91

Slavan
Učlanjen(a)
21.08.2008
Poena
319
Naime, moja docimerka hoce da kupi sebi racunar, ja sam joj savetovao da je bolje da kupi neku konfiguraciju nego lap top. Jer ce za iste pare dobiti bolji i kvalitetniji racuar, a njoj mobilnost uredjaja nije toliko bitna...

E sad, taj racunar njoj treba da odradjuje sledece: Programski paket office da radi besprekorno, muzika, filmovi, i neke igrice, al' ne nesto preterano zahtevne, spominjala je neku strategiju Zevs da voli da igra i neke karte....

E sad , po nekom mom iskustvu, da bi ta masina njoj uspesno obavljala sve te poslove, a pri tome da moze par godina unapred bez problema da prati operativne sisteme i novije programe bez ikakvih problema, ja bih predlozio sledece performanse:

DualCore procesor - bar 2.0 GHz po jezgru
Hard disc - 320GB
DVD rezac- bilo koji samo da traje sto duze
4GB RAM
Graficka Nvidia, Radeon, nije bitno, min 512MB memorije
Maticna ploca - to mi vi predlozite

Monitor - Recimo kao moj ViewSonic VA2213w - video sam da je negde oko 100e, a skroz je ok, full hd
Zvucnici - blueberry woodpack 2.1 - je ok i jeftin
Mis i tastatura najobicniji i najjeftiniji.

E sad, trazim vase savete, primedbe i predloge. Posto se ja ne razumem toliko u proizvodjace i njihov kvalitet proizvoda, trebaju mi vasi predlozi u vezi toga.
Budzet je oko 250-350e. Napominjem da je bitan kvalitet komponenti. Slobodno mi kacite i linkove na proizvodjace gde ima ovakvi ili slicnih gotovih konfiguracija!

Hvala!

Peca je pomenuo da ce za par dana krenuti SUPER snizenje bench racuanra. Ne znam da li se moze ocekivati bas 350e, ali ako bude blizu, mozda se isplati dodati jos malo.

Znači, u 350e treba da upadne kućište i monitor, a uz to i neintegrisana grafulja? Neće moći sa aktuelnim cenama hard diskova.

Celeron G530 ~40e
Asus P8H61-M ~55e
4GB DDR3 ~20e
Hard od 320GB ~65e (ako nađe negde)
DVD Rezač bilo koji ~15e
LC Power kućište sa napajanjem od 420W ~35e
Zvučnici ~20e

Ovo je već ~250e.

Novi Celeron je vrlo dobar procesor, neka za sada ostane na integrisanoj grafi, pa kasnije neka doda neku ukoliko joj je uopšte potrebna za te igre.

Uf, ja tek sada vidim da treba i monitor. Onda zaboravi na bench masine. bas nece biti 50% popusta (nista zvanicno, ali 50% mi ipak deluje kao puno).

ovo pejino je sasvim ok. samo sto ja ne vidim potrebu za rezacem. taj kes bih prebacio na plocu

OK sto se tice graficke, sad mi je jasno.
E sad , jel ja mogu sad sa ovim predlogom da odem u neku firmu (win win, pakom ili pc practic), kazem koju konfig hocu, pa da mi oni tamo to sklope i daju gotovo? posto ne bih bas ja da ga sklapam jer nije za mene pa ne smem da se zezam :)

Da ne bude neke zabune, posto redovno dobijam neke negativne bodove ovde, ne trazim da mi se reklamira konkretno neka firma, vec me interesuje da li ti distributeri prihvataju ovakve ponude ili prodaju samo svoje gotove konfiguracije?

Poslednja izmena:
Sve firme sklapaju po zelji ukoliko uzimas kod njih sve komponente. Neke ce cak ugraditi i delove, kupljene kod njih, bez naknade.

I moram da kazem, mozda firme koje si naveoo i nisu najbolji izbor :D

Nazad
Vrh Dno