Šta je novo?

DESKTOP RACUNAR BCGROUP X6 Bulldozer FX

Pa box kuler ce da urla klokovao ti ili ne :D Npr ovaj moj FX 6300 radi na 3.8GHz sve vreme, i box se cuje isto i na 3.5 i na 3.8. Da ne ispadne da sam klokovao, tako radi kad u biosu stavim na default. Na 4 GHz je buka ista kao i na def, s tim da je temperatura oko 2 stepena visa, a razlike u performansama ima. Npr, Far Cry 3 sam testirao na default i na maxu daje oko 24FPS, po FRAPSu (zeza me graficka), dok kad klokujem na 4.0 GHz daje 26 FPS, sto nije veliko ubrzanje, ali postoji. Ako cemo realno, mislim da se ne isplati uzimati i3 pored FX 6300. Kazem jos jednom da sam dugo lomio izmedju i3, konkretno 3220, i FX 6300 i da smatram da nisam pogresio :)

pa sto ne kupis normalan hladnjak crni ti? :) naravno da nisi pogresio ali je glupo da ti urla fan...

Planiram da uzmem, posto kad sam uzimao CPU i maticnu dao sam vise kesa nego sto sam imao, pa sam bio u krizi :D Bice hladnjak promenjen uskoro, koliko vec sledece nedelje :)

Opet ja da budem dosadan sa pitanjima. Zvao sam ljude iz BC group, izvinuse se na gresci i rekose da ce mi u ponedeljak zameniti HDD odgovarajucim sa 7200RPM. To je OK. Ali to znaci i presnimavanje podataka, ponovno instaliranje OS i gomile programa. Koliko realno, za prosecnu kucnu upotrebu (surfovanje i igrice) znaci ta razlika u brzini izmedju 5400RPM i 7200RPM, gde se najvise primeti i da li je i za koliko disk sa 7200RPM bucniji od onog sa 5400RPM?

@Chinaski
Da li se repariran disk blo kojim softverom može otkriti tj da li se na repariranom disku Power On Count i Power On Time vraćaju na 0

Dakle, moram pohvaliti ljude iz BC Group i EWE servisa. Odneo sam danas racunar u servis, sef servisa se izvinuo na gresci, a posto nisu imali adekvatan HDD od 1,5 TB, ubacili su mi Seagate Baracuda od 2 TB bez ikakve doplate. Razume se, sistem i sve podatke sa starog diska su mi oni prebacili tako da je meni samo ostalo da se ukljucim i vama ovde prenesem pozitivne utiske o poslovnosti ovih mladih ljudi. Evo ovaj disk su mi ugrfadili
http://www.emmi.rs/hard-diskovi-(hd...barracuda-st2000dm001.11.html?productId=21964

Dakle, moram pohvaliti ljude iz BC Group i EWE servisa. Odneo sam danas racunar u servis, sef servisa se izvinuo na gresci, a posto nisu imali adekvatan HDD od 1,5 TB, ubacili su mi Seagate Baracuda od 2 TB bez ikakve doplate. Razume se, sistem i sve podatke sa starog diska su mi oni prebacili tako da je meni samo ostalo da se ukljucim i vama ovde prenesem pozitivne utiske o poslovnosti ovih mladih ljudi. Evo ovaj disk su mi ugrfadili
http://www.emmi.rs/hard-diskovi-(hd...barracuda-st2000dm001.11.html?productId=21964

Što još jednom potvrđuje priču da nemora svaka dobra garancija u sartu da znači prevaru odnosno obmanu korisnika i dodatne troškove

Drugari, smem li ja vas jos malo da davim glupim pitanjima? Posto se prica sa HDD-om srecno zavrsila, sad je pocelo da me kopka napajanje. Naime ja na ovom racunaru imam LC Power napajanje od 420w sa ventom od 12cm. Radi to sve lepo, ali imam utisak kada se klinac nakaci satima na Hitman-a ili LOL da se dosta greje i pri tom je ventilator dosta bucan. Mislio sam da uzmem neko jace i kvalitetnije napajanje koje bi sve to lakse guralo i bilo tise u radu. Dakle pitanje glasi: Koje napajanje mi preporucujete 500-600w i da je pri tom ultra tiho? Ako je off topic molim admina da prebaci u rubriku sa napajanjima.

Dakle, moram pohvaliti ljude iz BC Group i EWE servisa. Odneo sam danas racunar u servis, sef servisa se izvinuo na gresci, a posto nisu imali adekvatan HDD od 1,5 TB, ubacili su mi Seagate Baracuda od 2 TB bez ikakve doplate.

U EWE konfiguracije uglavnom ugradjuju reparirane diskove, bar pre jesu da ne pricam trenutno.

Bas zbog toga treba izbegavati sve ove gotove konfiguracije gde ne pise tacno kog su proizvodjaca komponente i koji tacno model.

Neki LC Silent Giant ce ti biti ok :) Za ove kvalitetnije proizvodjace ne mogu da tvrdim koliko su tihi :) A SG sam imao prilike da vidim i cujem, gotovo necujni su :)

Samo da primetim da ovaj Seagate Barracuda radi sjajno.....brz je i gotovo se ne cuje....bas sam zadovoljan, a sto se tice ranije pomenute mogucnosti da EWE ugradjuje reparirane kompnente, to ne znam......ali garanciju daju 5 godina na sve sto oni ugrade u konfiguraciju.....za sada im se customer service pokazao svetski......videcemo za dalje....

Vrh Dno