Šta je novo?

DESKTOP RACUNAR BCGROUP X6 Bulldozer FX

Ja licno ne bih uzeo to, ta grafika je slaba za moj ukus i proc je starija generacija i FX6300 je mnogo bolji.

Mozda bolje da kazes koji ti je max budzet pa ti ljudi ovde nesto sklepaju a ti uzmes gde ti odogovara.

Imam na raspolaganju 60000 dinara za racunar i monitor. Ja ne nadjoh za te pare povoljniju ponudu, a nisam strucan da sam sastavljam konfiguraciju. Ako neko moze da da predlog za bolju kombinaciju u okviru ovog budzeta bio bih mu zahvalan. I da, mislio sam da uzmem monitor Samsung S22B300N, mada cu i tu rado prihvatiti svaku korisnu sugestiju. Unapred hvala.

Slazem se da je Fx6300 bolji, moze da se sklopi nesto slicno sa tim procesorom ali opet mora da se zakida na necemu drugom. Jednostavno za taj novac to je po meni ok ponuda + imas 5 godina garancije.

Grafika je tu jos i najbolji deo racunara iako je 99% powercolor referentni model (ili ti najjeftinija)
Samo pogledaj plocu ... Da li su mogli da nadju jefitniju :) ?
A sto se tice 6300 skoro 30% je skuplji a nije bas toliko bolji a to odma povlaci i skuplju plocu itd.

Inace ok je cena za celu konfiguraciju.

Ako sam dobro razumeo, to bi bilo to za te pare. Ono sto mi se svidja u ovoj kombinaciji je 5 godina garancije. Ne verujem da bi neko dao toliku garanciju i ugradjivao komponente koje nece barem toliko dugo raditi bez problema. Ili gresim?

Dakle, ja kupih ovaj Buldožer i mogu vam reći da sam jako zadovoljan. Mislim da je ovde izvanredno izbalansiran odnos cena-kvalitet-performanse. Koristim ga već dva meseca, tačnije moj klinac ga maltretira, igrajući sve i svašta, računar se ne gasi po ceo dan i radi besprekorno. Razume se da ima mnoooogo boljih konfiguracija, ali zaista smatram da za ovaj novac ne mozete dobiti bolju mašinu. Topla preporuka svima čija se budžet za kupovinu kompa kreće do 50000 dinara.

Taj buldožer lično nikome nikada nisam preporučio. Za igre ili 4170/4300 ili full 8350. Takođe 7770 u toj konfiguraciji je preslaba za ozbiljno igranje.
Može mnogo igrački orijentisana mašina da se sklopi za 500 eur.

Koje je napajanje i ploča u njemu?

@ Srle22

Da li si dobio overenu garanciju od 5 godina ??? Da li ima PECAT :-devil-: ?

I bas me interesuje koji je to HDD od 1,5TB ???

Komponente za identicnu konfiguraciju trenutno kostaju oko 42.000.
Za 45.000 se moze uzeti bolje slozena konfiguracija !!!

Interesantno je da svi iznosite zamerku na delove konfiguraciju cenu itd a niko se nije udostoji da za pomenuti iznos sastavi konfiguraciju. PRe svega čovek je već kupio računar, zadovoljean je istim i što je bitno ima višegodišnju garanciju.

Svi komentari posle toga su prosipanje iz šupljeg u prazno

@Kritika

Svaki dan imas po bar jednu temu sta kupiti za ovoliko ili onoliko para , ali mnogi nece da citaju i ponavljamo kao papagaji jedno te isto svaki dan.
Takodje ponavljamo kritike na racun sklopljenih konfiguracija - ova X6 Bulldozer FX je jos i solidna,kakvih ima za slicnu sumu.

Ja takodje postavljam pitanje da li je to stvarna garancija od 5 godina ili ima nesto napisano "sitnim slovima" ???

Sto se tice garancije, nema nikakvih uslova pisanih sitnim sloviima, vec uredno popunjen i pecatom overen garancijski list na pet godina uz jasno navedene uslove pod kojima vazi garancija, odnosno slucajeve u kojima ne vazi, kao sto su mehanicka ostecenja, nestrucno rukovanje isl.....HDD od 1,5 TB imas Western Digital i Seagate Baracuda......sto ja znam, verovatno ima i drugih.....ne znam tacno koji je u ovom racunaru, ali provericu pa cu napisati...... U opisu konfiguracije na sajtu iimas naveden model MSI maticne ploce a napajanje je LC Power 500 W. Inace, ja sam samo rekao da za 45000 dinara (oko 400 EUR) smatram da se ne moze trenutno kupiti bolja gotova konfiguracija......Kada sam u novembru mesecu u ovoj temi zatrazio misljenje o ovoj konfiguraciji i eventualnim predlozima za eventualnu bolju kupovinu, niko se nije javio sa konkretnim predlogom......Ali bez obzira na to, napisite bar sada od kojih se to komponenti moze za te pare napraviti bolji komp, pa objavite da drugi ljudi koji ovo citaju, naprave bolju trgovinu.......sa moje strane ostaje pozitivno misljenje za odnos cena-kvalitet-performance kod ovog Buldozera.

Od gotovih konfiguracija jedna od ove dve:
http://pcpractic.rs/proizvodi/deskt...-special-b75intel-core-i5-8gb7770-1gb1tbdvdrw
http://pcpractic.rs/proizvodi/deskt...ite-hammer-intel-core-i38gbgtx650ti1000gb500w
Mada bi ja lično išao na i3 i 7850

U BCGROUP X6 Bulldozer FX je ubačena ploča sa 760 chipsetom koja je bajatija od 6100 procesora. Nema niti USB 3.0 niti SATA 3, a ni PCI-E 3.0.

Konfiguracija koja bi se mogla sklopiti sa kombinacijom i3/7850/B75 ploča bi pojela tu konfu za doručak, koštala bi približno, trošila bi manje struje, a o grejanju i buci neću ni da pričam.

Poslednja izmena:
Heh, ja videh juče da se čovek javio šta je kupio, i odmah mi je palo na pamet šta je sve bolje mogao da uzme za te pare - ali... što da čoveku kvarite ugođaj, pustite sad...gotovo je - sad se samo može iznervirati.

Ove konfiguracije u PC practicu su lepe ali su oko 9-10000 skuplje od Buldozera. Nekome to mozda nije velika razlika, no meni jeste. Pored toga u BC group daju na 8-10 rata za istu cenu kao i u kesu, dok je u PC practicu jedna cena za kes a druga za cekove. A slozicu se sa vama da mi se vise svidja ta konfiguracija sa i5 procesorom.......samo sto je "malo" skuplja....Dakle, ja sam o tome pricao.....za 45000 nema bolje....za vise para, vise i muzike, sto je sasvim normalno.

Veruj mi da nije Sharpshooter :) Imam ga, procesor je zver za igrice :) Jaci je i od FX 4300 i od svakog i3 ;) Sve vise ce igre ici na vise od 4 jezgra, a i sad ima dosta igara koje mogu da koriste sva jezgra FX 6300 :) Nemoj pricati napamet, a uostalom, pogledaj i testove :)

Poslednja izmena:
zapade mi za oko 1.5TB HDD u ovoj masini. ja sam u zadnje vreme nailazio samo na repariran HDD u tom kapacitetu kod EWE-a. ne zelim da tvrdim da to jeste slucaj (nemam tacnu info) ali mi nekako na to mirise. ok, dobijes ti garanciju da ce sve to da radi ali ako rikne HDD nije isto kao i kada rikne ploca - citaj, zbogom fajlovi.

ja sam u zadnje vreme nailazio samo na repariran HDD u tom kapacitetu kod EWE-a

WD15EARS+ - reparirani disk iz Green serije.

Imam ga, procesor je zver za igrice Jaci je i od FX 4300 i od svakog i3 Sve vise ce igre ici na vise od 4 jezgra, a i sad ima dosta igara koje mogu da koriste sva jezgra FX 6300

Ali treba ga staviti na bolju plocu od 760G i upariti sa grafickom karticom jacom od 7770 da bi sva snaga dosla do izrazaja.

najbolje da Srle22 kaze koji je HDD unutra. ako je Green onda je na 5400RPM a na sajtu pise 7200RPM. da ne zvucim maliciozno i da ne prizivam losu srecu coveku, lepo je sto je petogodisnja garancije ali kada kupujes u maloj firmi nikada ne znas da li se opstati na trzistu u tom roku. ako propadnu mozes da se obrises sa tom garancijom :)
a sto se tice masine, nije losa, dosta je zanimljiva. ok, ploca je low end ali za te pare ne moze da se ocekuje 990FX cipset a kome je on potreban on nece kupiti gotovu konfiguraciju nego ce je sam sastaviti (i platice mnogo vise).

Poslednja izmena:
Sharpshooter, po testovima su negde jednaki :) I onda OCujes FX 6300 i ode on ispred i3 bez po muke :) A uz to ce dolaskom novih konzola polako da se forsiraju igre sa vise jezgara, tako da u ovom trenutku, po meni, nema smisla uzimati i3 pored Vishera procesora. To je moje misljenje, ali verujem da ce se vecina sloziti :) Sve je vise igara koje podrzavaju procesore sa 4+ jezgra, odnosno na njima bolje rade, i bice ih sve vise i vise. E sad, jedno je potrosnja i zagrevanje, ali, budimo realni, retko ko ce uz ove procesore uzeti napajanje od 350W pa da mora da brine o potrosnji, a grejanje - pa na vecinu FX BE procesora se stavlja aftermarket hladnjak, posto vecina ljudi uzima takav CPU zbog OC. I da ne bude da sam AMD fanboy, vise volim i ja Intel, prva dva CPU-a su mi bila Intel, druga dva AMD, ali trenutno od Intela vredi uzimati samo i5 i na vise, ili G550 i slicne CPU-ove :) U srednjem cenovnom rangu za sad AMD ima blagu prednost :)

Ma moze i na boxu bar na 4.1, sto je vise od pola GHz :) Na strani Intela su performanse u igrama koje podrzavaju do 2 jezgra, mala potrosnja i zagrevanje, a na strani AMDa su performanse u igrama koje podrzavaju vise jezgara, OC i "svetlija gejming buducnost" :D I ja sam bio u takvoj dilemi, uzeo FX 6300 i maksimalno pogodio :)

HDD je Samsung HD 155 UI i koliko ja vidim na netu taj disk je na 5400 RPM a ne na 7200 kao sto pise na sajtu......provericu u ponedeljak sa momcima iz BC group o cemu se radi, pa cu prijaviti....u svakom slucaju hvala sto ste mi na ovo skrenuli paznju, meni kao laiku ne bi palo na pamet da to proveravam.

Pa box kuler ce da urla klokovao ti ili ne :D Npr ovaj moj FX 6300 radi na 3.8GHz sve vreme, i box se cuje isto i na 3.5 i na 3.8. Da ne ispadne da sam klokovao, tako radi kad u biosu stavim na default. Na 4 GHz je buka ista kao i na def, s tim da je temperatura oko 2 stepena visa, a razlike u performansama ima. Npr, Far Cry 3 sam testirao na default i na maxu daje oko 24FPS, po FRAPSu (zeza me graficka), dok kad klokujem na 4.0 GHz daje 26 FPS, sto nije veliko ubrzanje, ali postoji. Ako cemo realno, mislim da se ne isplati uzimati i3 pored FX 6300. Kazem jos jednom da sam dugo lomio izmedju i3, konkretno 3220, i FX 6300 i da smatram da nisam pogresio :)

Vrh Dno