Šta je novo?

Desktop Mod (2010)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

^ lepo izgleda,ikonice su extra (kako se zovu i gde si ih nasao) ali MS logo na start meniju mi bode oce

Wall

Ikonice

A Start meni sredjujem,polako trazim neki beli :)

Prilozi

• Start.rar
    83.3 KB · Pregleda: 42
^
Aj' molim te pojasni sta da radim sa tim .bmp slicicama (tj. slicicom, odabrao sam odgovarajucu)? Gde treba da je ubacim? :)

Inace, smisljam nesto na foru Milosa M. , jos samo da pronadjem ovakvu belu ikonicu FormatFactory-a, ili uzmem ikonu nekog drugog programa, i to ce biti to. :)

Poslednja izmena:
Koji sam ja lik :D, umesto da okrenem koju stranu u rikverc u temi, ja ovde pitam... hvala :)

BTW, evo kako izgleda trenutno

Prilozi

• desktop.jpg
    desktop.jpg
    208.7 KB · Pregleda: 162
Poslednja izmena:

fotka je mojih ruku delo :)

Malo cu da offtopichim, ali nemogu da svarim to da neko jos uvek igra FIFU 2002?!! :d

Poslednja izmena:
Ae beži, ni jedan noviji PES ni FIFA joj nisu ni prineti... :D

Poslednja izmena:
Uf, kako uopšte možeš da gledaš u taj desktop? Meni to izgleda katastrofalno...

Koliko je tebi ovo odvratno, toliko su i meni odvratne zelene njive i sterilni apstraktni wallpaperi :p.

Da, ali postoji nesto sto se zove teorija boja, neki aspekti lepog nisu stvar ukusa. :)

Poslednja izmena:
Nije bitno, covek voli "Lost". Mada desk je toliko napadan i zamoran za oci da sam jedva procitao Dezmondovu recenicu a tek posle video brojeve.

Pa ne gledam ja u desktop ceo dan, mozda kad se sve sabere dnevno gledam u njega 3 minuta maksimum... kada sedim na kompu obicno je pootvarano sve sto se otvoriti moze, kad ustajem na krace vreme ne diram nista, a kad ustajem na duze vreme, gasim sve programe i gasim monitor (kao znak ukucanima da se ne mogu posluziti upaljenim kompom posto imaju svoj i briga me sto ga gase 10 puta dnevno ,)).

Pozadina je samo showoff uz full crveni hardware, win7 temu, crveni objectdock... ne ide da stavim poljanu ili bilo koji oblik prirode, zivotinje...

Evo da steknete utisak kakve sam jos pozadine imao.. jedno pravilo je da mora da bude crna da me ne ubije bela pozadina kad zavrsim film u 3 ujutru i ugasim ga :p.

Kada već čoveku ne želite dozvoliti da koristi ono što mu prija...

Prilikom upotrebe Ideju teorije boja, trebao bi znati kontekst. Ovde me tvoje pominjanje iste više asocira na želju da prezentuješ "znanje" radi znanja, ništa više. Čovek razlikuje ~ 8000000 boja i njihovih nijansi. Osnovna podela, ima ih dosta (a u zavisnosti od pristupa i prezentovane teorije), je na ahromatske i hromatske. Ahromatske su siva, bela i crna; hromatske se razlikuju u tri aspekta: svetlost, zasićenost i ton.

Ideja je da se Teorija Boja uglavnom koristi kao reprezent mogućnosti kombinovanja boja koje mogu imati određeni uticaj. Ne kao vrednosni parametar u estetici (da ne kažem Kalologiji, u metafizici).

Međutim, postoji i drugi deo naučne/umetničke javnosti koji smatra da boje nemaju značenje. Priča je mnogo duža i složenija nego što je topuz predstavio.

Stoga, nemaju sve boje isti uticaj (ako uopšte imaju...) na svakoga.

Kada već čoveku ne želite dozvoliti da koristi ono što mu prija...

Prilikom upotrebe Ideju teorije boja, trebao bi znati kontekst. Ovde me tvoje pominjanje iste više asocira na želju da prezentuješ "znanje" radi znanja, ništa više. Čovek razlikuje ~ 8000000 boja i njihovih nijansi. Osnovna podela, ima ih dosta (a u zavisnosti od pristupa i prezentovane teorije), je na ahromatske i hromatske. Ahromatske su siva, bela i crna; hromatske se razlikuju u tri aspekta: svetlost, zasićenost i ton.

Ideja je da se Teorija Boja uglavnom koristi kao reprezent mogućnosti kombinovanja boja koje mogu imati određeni uticaj. Ne kao vrednosni parametar u estetici (da ne kažem Kalologiji, u metafizici).

Međutim, postoji i drugi deo naučne/umetničke javnosti koji smatra da boje nemaju značenje. Priča je mnogo duža i složenija nego što je topuz predstavio.

Stoga, nemaju sve boje isti uticaj (ako uopšte imaju...) na svakoga.

Ja prezentujem znanje radi znanja, a tvoj pasus o tome koliko boja razlikuje covek i o tome po cemu se razlikuju hromatske i ahromatske boje ima veze sa temom...na koji nacin?

Moj komentar se naravno nije odnosio na univerzalni pojam lepog, ja niti poznajem dovoljno estetiku niti se to nekome moze docarati i objasniti u jednom postu. Naravno da je stvar licnog ukusa, ali ja licno smatram da boje cak i ako nemaju znacenje i uticaj same po sebi, neizbezno nose znacenja koja su im kultura i drustvo pridodali. Npr. u sobi okrecenoj u krvavo crveno jako mali broj ljudi ce prvo da pomisli na zimovanje.

Da, ali postoji nesto sto se zove teorija boja, neki aspekti lepog nisu stvar ukusa. :)

Ja prezentujem znanje radi znanja, a tvoj pasus o tome koliko boja razlikuje covek i o tome po cemu se razlikuju hromatske i ahromatske boje ima veze sa temom...na koji nacin?

Moj komentar se naravno nije odnosio na univerzalni pojam lepog, ja niti poznajem dovoljno estetiku niti se to nekome moze docarati i objasniti u jednom postu. Naravno da je stvar licnog ukusa, ali ja licno smatram da boje cak i ako nemaju znacenje i uticaj same po sebi, neizbezno nose znacenja koja su im kultura i drustvo pridodali. Npr. u sobi okrecenoj u krvavo crveno jako mali broj ljudi ce prvo da pomisli na zimovanje.

Prvi put si se pogresno izrazio, drugi put si se ispravio. Trazio sam ikonice i dobio sam ih, nisam hteo da offtopicujem (kao vi) nego vec kad postujem, sto ne bih addovao screenshot posto je to cela poenta teme. Ne tangiram se puno ako se drugima ne svidja moj desktop posto je ovaj personalni racunar ipak samo moj. Idemo dalje...

...Naravno da je stvar licnog ukusa...
U tom slučaju dozvoli da ljudi uživaju u bojama koje njima odgovaraju bez unižavanja tuđeg izbora pominjući Teoriju boja i slično.

Nazad na desktope.

posle dosta citanja ovih postova napokon sam podesio i svoj

Prilozi

• gtr.jpg
    gtr.jpg
    208.9 KB · Pregleda: 130
Rakic1: je l' to 4:3 ili 16:9/16:10 wall? Ako je ovo drugo, onda mi pls daj link, mnogo je dobra, pretpostavljam, R34-ka :)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno