Moze icon pack?
Posto je sa prve strane i mozda on ne uhvati moj post, da li neko drugi zna odakle je ovo?
Kada već čoveku ne želite dozvoliti da koristi ono što mu prija...
Prilikom upotrebe Ideju teorije boja, trebao bi znati kontekst. Ovde me tvoje pominjanje iste više asocira na želju da prezentuješ "znanje" radi znanja, ništa više. Čovek razlikuje ~ 8000000 boja i njihovih nijansi. Osnovna podela, ima ih dosta (a u zavisnosti od pristupa i prezentovane teorije), je na ahromatske i hromatske. Ahromatske su siva, bela i crna; hromatske se razlikuju u tri aspekta: svetlost, zasićenost i ton.
Ideja je da se Teorija Boja uglavnom koristi kao reprezent mogućnosti kombinovanja boja koje mogu imati određeni uticaj. Ne kao vrednosni parametar u estetici (da ne kažem Kalologiji, u metafizici).
Međutim, postoji i drugi deo naučne/umetničke javnosti koji smatra da boje nemaju značenje. Priča je mnogo duža i složenija nego što je topuz predstavio.
Stoga, nemaju sve boje isti uticaj (ako uopšte imaju...) na svakoga.
Da, ali postoji nesto sto se zove teorija boja, neki aspekti lepog nisu stvar ukusa.![]()
Ja prezentujem znanje radi znanja, a tvoj pasus o tome koliko boja razlikuje covek i o tome po cemu se razlikuju hromatske i ahromatske boje ima veze sa temom...na koji nacin?
Moj komentar se naravno nije odnosio na univerzalni pojam lepog, ja niti poznajem dovoljno estetiku niti se to nekome moze docarati i objasniti u jednom postu. Naravno da je stvar licnog ukusa, ali ja licno smatram da boje cak i ako nemaju znacenje i uticaj same po sebi, neizbezno nose znacenja koja su im kultura i drustvo pridodali. Npr. u sobi okrecenoj u krvavo crveno jako mali broj ljudi ce prvo da pomisli na zimovanje.
U tom slučaju dozvoli da ljudi uživaju u bojama koje njima odgovaraju bez unižavanja tuđeg izbora pominjući Teoriju boja i slično....Naravno da je stvar licnog ukusa...
Rakic1: je l' to 4:3 ili 16:9/16:10 wall? Ako je ovo drugo, onda mi pls daj link, mnogo je dobra, pretpostavljam, R34-ka![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari