Šta je novo?

Desktop mi se restartuje non-stop sta da radim?

vukota

Čuven
Učlanjen(a)
22.10.2003
Poena
619
Kada pokrenem Xp i pojavi mi se desktop krece da mi kod sata pojavljuje sve one ikonice zatim se pojave desk-ikone i odjednom se desktop restartuje i krene ponovo da pakuje ikone i tako non-stop dok u jednom trenutku posle 50 restartovanja deska ne nestane potpuno sve i ostane samo wallpaper bez ikona,sata i ikonica,toolbara, NICEGA - sve se potpuno izgubi i moram da restartujem PC,ali onda krece sve od pocetka.Pustio sam Pandu da proveri i nije nasao nista,sta da radim?
Unapred hvala

Najverovatnije neka štetočina :).
1. Ako imaš mogućnosti, skeniraj ga nekim boljim softverom na drugom kompjuteru (HDD).
2. Safe mod + networking, pa online scan.
3. Safe mod, pa restore point.
4. itd.

Probaj pa javi šta si uradio.

Poz

Može i instalacija Avasta, nekako mi je on najzgodniji, pa skeniranje pri boot-ovanju sistema

Najverovatnije neka štetočina :).
1. Ako imaš mogućnosti, skeniraj ga nekim boljim softverom na drugom kompjuteru (HDD).
2. Safe mod + networking, pa online scan.
3. Safe mod, pa restore point.
4. itd.

Probaj pa javi šta si uradio.

Poz

Ne vredi @DuleC probao sam sve sto si mi rekao,ali je jos gore jer u Safe Modu apsolutno i ne izlaze ikone.Safe mode mi je potpuno beskoristan jer mi ne dozvoljava da udjem i iz njega uradim nesto.Probao sam sa svim zivim antispy-ovima,ali nista i dalje se desktop resetuje non-stop dok se posle 100 puta ikone ne izgube i ostane samo wallpaper sa kojim mogu da se slikam.
Da li postoji jos neka ideja sta da radim jer ne bih da sve brisem i ponovo instaliram XP.
Hvala unapred

cekaj jesi li ti uradio restore point?
ako ti se ne pojavljuju ikone i ostalo u task menageru imas opciju run i ukucaj C:\WINDOWS\system32\Restore\rstrui.exe - to pokrece restore point i vrati sistem na neku ranije kreiranu tacku.(kad vec budes u task menageru pregledaj procese i vidi da li ima nesto sumnjivo,ako nadjes nesto neobicno ubij ga,najbolje prvo ubij explorer,pa ga posle startuj i obrati paznju da li je explorer.exe mozda ispisan kao EXPLORER.EXE ili Explorer.exe)
ako si to radio i nije pomoglo probaj:
skini autoruns programce od par stotina KB i pogledaj sta ti se sve startuje sa startom sistema-pogasi sve sto ti je nepotrebno.
restartuj racunar i ako radi normalno instaliraj spyware doctor-a ili superantispayware ili neki po izboru i skeniraj komp,ako ne nadjes nista isto ponovi i sa antivirusom-preporucujem avast bootscan.
javi dal sta vredi

cekaj jesi li ti uradio restore point?
ako ti se ne pojavljuju ikone i ostalo u task menageru imas opciju run i ukucaj C:\WINDOWS\system32\Restore\rstrui.exe - to pokrece restore point i vrati sistem na neku ranije kreiranu tacku.(kad vec budes u task menageru pregledaj procese i vidi da li ima nesto sumnjivo,ako nadjes nesto neobicno ubij ga,najbolje prvo ubij explorer,pa ga posle startuj i obrati paznju da li je explorer.exe mozda ispisan kao EXPLORER.EXE ili Explorer.exe)
ako si to radio i nije pomoglo probaj:
skini autoruns programce od par stotina KB i pogledaj sta ti se sve startuje sa startom sistema-pogasi sve sto ti je nepotrebno.
restartuj racunar i ako radi normalno instaliraj spyware doctor-a ili superantispayware ili neki po izboru i skeniraj komp,ako ne nadjes nista isto ponovi i sa antivirusom-preporucujem avast bootscan.
javi dal sta vredi

Nista ne vredi.Usao sam u restore point,ali mi ne dozvoljava da se vratim na neki prethodni datum samo danasnji dan.Probao sam da udjem u restore preko safe mode,ali mi ne izbacuje nista,samo crni ekran.Probao sam da ga proverim sa NOD32 online i nije nasao nista.
Ocigledno cu morati da radim format C: i zato pitam sledece:
1.Da li je bolje da instaliram XP Professional sa ugradjenim SP3 ili je bolje da instaliram Windows XP Professional 64-bit Corporate Edition(u cemu je fora kod tog 64-bit)?
2.Da li je SP3 nephodan ili je dovoljan SP2?

Hvala unapred

Sa malim zakasnjenjem ali se javljam u vezi ovog. Isti ovaj problem sam imao cak na dva racunara, (radim u prodavnici racunara) sta god da smo uradili od ovoga ja i kolega, nista nije pomoglo, ali najinteresantnije skneirali smo hdd sa Kaspersky,Avg,Nod antivirusaim, Spybot Search&Destroy, SPywareTerminator i SpywareDoctor programima i nista nisu pronasli, sem nekih glupih tracking coockies-a, sve pogasili u msconfig/startup i dalje se restartovao desktop isto kao sto si i ti naveo. Interesantno je bilo kad se pojavila ova greska nijedan komp nije prepoznao nijedan stampac, resenje nismo nasli, sledio je format... Ako slucajno neko zna resenje, bas mi interesuje zbog cega se ovo desilo, bilo pre oko mesec dana.
PS. Savi sigurnosni program je bio updateovan pre skeniranja.

Poslednja izmena:
Vundo

Glupi trojanac se zove Vundo!
Prvo ga je Kaspersky propustio(i otisao iz moga zivota, sada zauvek, i pored besplatne licence koju dobijam), posle ne znam sa cime sve nisam skenirao, i iz safe moda, iz linuxa, hiren's-a(i niko nista nije nasao)... pa onda repair XP-a i jos uvek se fucking explorer restartovao. Vise nisam imao ideja osim naravno format c:
Cak nisam bio ni siguran da je virus.Ceo dan sam izgubio i tek onda se setio googleta.
Malwarebites ga je odmah prepoznao i unistio... hvala mu.
Postoji i neki VundoFix (http://www.atribune.org/ccount/click.php?id=4), ali nije bilo potrebe

Malwarebytes je odlican alat, inace je nov, pojavio se negde februara meseca ove godine koliko ja znam i ubija virtumonde, (vundo, WinFixer) ali ne svaku varijantu i jos dosta malware-a koje antivirusi ne vide. Tako da preporucujem free varijantu ovog programa koji nema real time zastitu, ali moze se pokrenuti na svako sumnjivo ponasanje sistema.
Preporucujem jos i Dr.Web Cure It, sa njim se radi iz Safe Mode
Ewido micro (150kb) koji skine nekih 12 mb definicije koje smesta u temp folder
I obavezno pre ciscenja iskljuciti privremeno System restore i deinstalirati Javu.
Posle ciscenja instalirati najnoviju verziju Jave i ukljuciti System restore.

Poslednja izmena:
Carevi moji nista Vam to ne pomaze ako nemate sacuvan full backup Vaseg registra.Naime i ja sam imao par istih slucajeva i na kraju morao ponovo instalirati OS.Ali jednom sam dok je desktop "blinkao" uspio sam pokrenuti svoj Registry Clean Expert i posto sam davno prije s njim snimio komplet registar vratio sam ga u prijasnje stanje.RCE je samo moj primjer a Vi mozete koristiti neki drugi registri cistac.

Nazad
Vrh Dno