Šta je novo?

Desktop kvar

shole92x

Poštovan
Učlanjen(a)
22.06.2014
Poena
59
Do sinoc navodno radio lepo, od jutros maltene nista.
Menjao sam napajanje, graficku, ram cu sutra, treba da mi stigne modul i nadam se da ce on da resi problem
Mislim da sam ga upalio jedno 100x, zavrti kuler, hard i citac rade, i samo 2x je prosao test, zapistao da je sve ok, dao sliku ali se posle par sekundi to zavrsi ovako:
https://imagizer.imageshack.us/v2/1125x675q90/661/Cnwruq.jpg/

Sta mislite da bi mogao da bude problem?

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    1 MB · Pregleda: 83
Poslednja izmena:
Izvadi/raskači sve komponente sa matične (osim procesora), vrati ih, uradi to i sa svim kablovima.
Isključi napajanje ili izvuci kabel iz štekera, izvadi bateriju, drži power dugme tridesetak sekundi pritisnuto pa vrati bateriju i uključi napajanje.
Sutra kada ti stigne ram nema li promene na bolje tada je do matične, sve drugo si eliminisao kao uzrok.

Stigao je RAM danas, i u tome je bi problem, ali je problem i sa maticnom... jedan kontenzator koji je bio malo prekriven kablovima pa nisam obracao paznju na njega je malo iscureo, pa je maticna nestabilna. Nekad pali iz prve, nekad prodje test, prikaze start screen i onda iskoce artefakti kao na slici gore, ali kad se jednom upali ne pravi nikakve probleme, bar do sad nije... To je inace racunar sa sela, nestabilna struja, cesti strujni udari, cudi me da je posle 10 godina jos uvek ziv.
EDIT: I da, nijedan softver ne moze da prepozna koji je procesor u soketu

Nazad
Vrh Dno